NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Ongekende flexibiliteit bij het koken
Een mooie open keuken, mede mogelijk gemaakt door de Maris 2gether-kookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Ongekende flexibiliteit bij het koken

Stijl, finesse en een vleugje moderne kunst toevoegen aan de keuken, welke stijl deze ook heeft, en tegelijkertijd diezelfde keuken vrijwaren van kookdampen en ongewenste luchtjes. Het kan met de kookplaten met geïntegreerde afzuiging van Franke. “Geavanceerde technologie en elegant design tillen samen elke keukenstijl naar een hoger niveau”, klinkt het.

Berlijn verveelt nooit. De stad is altijd in beweging en biedt zowel inwoners als toeristen een fascinerende mix van architectuur,
culturele hotspots, een rijke geschiedenis, een bruisend nachtleven en nog veel meer. Het is hier dat we op bezoek gaan bij Josef, een geluidstechnicus en platenproducer, die in een loftappartement woont in het stadsdeel Mitte. De iconische Berlijnse skyline inspireert hem om in zijn werk een bepaalde sound te finetunen. De industriële uitstraling van zijn woonst en zijn open keuken helpen hem tijdens het koken voor zijn dochter, vrienden en klanten. Zowel bezoekers als hijzelf zijn razend enthousiast over de gebruikte Franke-producten.

Het afzuigrooster zit verzonken in de glasplaat zodat de kookpotten vlot van de ene kookzone naar de andere te verschuiven zijn.

Flexibiliteit bij inrichten en koken

Het is al zwart wat de klok slaat bij de keukentoestellen van Franke die Josef koos. De donkere houten oppervlakken van de meubels en de zwarte keukentoestellen in een stalen frame combineren mooi met de aankleding van de ruimte. De ingebouwde Maris-spoelbak en de Active-keukenkraan met uitrekbare uitloop, allebei in mat zwart, staan mooi te pronken aan de ene zijde van het keukeneiland terwijl de Maris 2gether-kookplaat met geïntegreerde afzuiging zich aan de andere zijde bevindt. “Door de kookplaat en de dampkap in één toestel samen te brengen, bieden we meer vrijheid bij het inrichten van de keuken”, weet ook Roxanne Lalmant van Franke. “Maris 2gether is een strakke inductiekookplaat met een geïntegreerde kookplaatafzuiging die de focus niet alleen legt bij de functionaliteit van beide handelingen maar ook op een ruimtelijk gevoel in de keuken.”

De krachtige maar fluisterstille afzuiging verwijdert dampen en geurtjes meteen bij het ontstaan.

Working 2gether

“We spreken bij Franke over de 2gether-collectie”, aldus Lalmant. “Dat zijn onze modellen die kookplaat en afzuiging samenbrengen in één toestel. Concreet gaat het over twee modellen binnen de Mythos-reeks, eentje binnen Maris en eentje in de Smart-reeks. Wat hebben ze gemeen? Een hittebestendig gietijzeren rooster dat verzonken in de glasplaat wordt gemonteerd om zo het kookgedeelte maximaal te kunnen benutten. De afzuiging schakelt steeds automatisch in wanneer het nodig is. En omdat een ongelukje snel is gebeurd en er bijvoorbeeld wel eens water wordt gemorst, hebben we daar een oplossing voor. Elke gemorste vloeistof wordt mooi opgevangen voordat deze de mechanische en elektrische componenten bereikt. En ook de energiezuinigheid hebben ze gemeen, net als het weinige geluid dat ze produceren. Mythos 2gether heeft een A+++-energielabel, Maris 2gether en Smart A++.

Als een magneet

De derde week van september gonsde het in Löhne en omstreken als vanouds van de keukenbedrijvigheid. De talrijke keukenfabrikanten die in en rond de stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gevestigd zijn, hielden er weer hun jaarlijkse opendeurdagen. Maar ook fabrikanten zonder permanente vestiging, organiseerden zich er weer in een van de talrijke events. “Franke was aanwezig in House4Kitchen”, getuigt Lalmant. “En we merkten dat de kookplaten met geïntegreerde afzuiging op veel bijval konden rekenen. Een mooi signaal van de keukenprofessional.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details