NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Een zorgvuldig ontwerp gecombineerd met geavanceerde technologieën”
Classici nu ook in matzwart beschikbaar.

“Een zorgvuldig ontwerp gecombineerd met geavanceerde technologieën”

Wie aan SMEG denkt, denkt meteen aan de gekende designtoestellen. Maar de Italiaanse fabrikant koppelt al langer zijn designoriëntatie aan state-of-the-art technologie. De slagzin van SMEG luidt niet voor niets: ‘Design & Technologie’. En die visie wordt extra duidelijk bij de nieuwigheden die in 2024 verschijnen.

SMEG smelt al langer design en technologie samen in uiterst bruikbaar keukenapparatuur. As eerste nieuwe verschijning in 2024 noemen we een nieuwe afwerking die zich bij de bestaande kleuren van de iconische Classici-designlijn voegt. In lijn met de laatste trends in het hedendaagse wonen zijn de keukentoestellen nu ook in matzwart beschikbaar. “Een tint in perfecte eigentijdse stijl die het keukentoestel tot een echte ster van de keuken maakt”, omschrijft Charlotte Stevens van SMEG deze nieuwe afwerking.

Vrijheid en flexibiliteit tijdens het koken.

Koken is slimmer geworden

SMEG bewees vorig jaar met de introductie van Galileo, een nieuwe reeks ovens op basis van de baanbrekende multicooking-technologie, dat ze qua technologische ontwikkelingen mee voorop lopen. Vandaag voegt de fabrikant daar onder meer Auto-Vent 2.0 aan toe: kookplaten en dampkappen met deze innovatieve functie zijn in staat met elkaar te communiceren. De dampkap past zijn vermogen automatisch aan de instellingen van de kookplaat aan en dat garandeert het aanzuigen van alle kookdampen. Een speciale, dubbele keramisering van het glas resulteert bovendien in een zeer duurzame afwerking. Het glas verhardt dankzij een coating en daardoor verkleint de kans op krassen bij deze kookplaten met matte afwerking.

Inductienieuws

Bij de inductiekookplaten noteren we nog nieuwtjes dit jaar. Zo is het vermogen van elke zone op de inductiekookplaat aanpasbaar via het Evoslider-display. Elke kookzone beschikt over negen vermogensniveaus en een Dual Booster die een extra niveau van maximaal vermogen toevoegt voor een beter energiebeheer. “Omdat energie-efficiëntie een hot topic is en blijft, doen we daar geen concessies rond”, benadrukt Stevens. “Onze Linea-inductiekookplaten kunnen dankzij de Eco-logic Advance-functie het verbruik van de kookplaat beperken. Het kookcomfort ondersteunen we met het permanente automatische pandetectiesysteem dat de aanwezigheid van de pan op de kookplaat opmerkt en meteen de bijbehorende knop op het display activeert. Simpelweg nog het gewenste vermogen instellen volstaat om het koken te voltooien. En wie vrijheid en flexibiliteit tijdens het koken wil, vindt in onze Full-inductiekookplaat de ideale metgezel, met plek tot maximaal zes pannen van verschillende afmetingen. De Follow Pot-functie laat toe deze vrij te verplaatsen met behoud van de oorspronkelijke instellingen.”

Design ontmoet technologie, ook bij de nieuwe 60cm-wijnkoeler.

Wijn koelen in ideale omstandigheden

Een nieuwe keuken zonder een plekje te reserveren voor een wijnkoeler, dat kan bijna niet meer. SMEG breidt vandaag haar gamma uit met een 60cm-wijnkoeler die door haar afmetingen perfect geschikt is voor installatie in een kolomkast, eventueel in een combinatie met ander inbouwapparatuur. De wijnkoelers 45 cm en 82 cm blijven uiteraard ook beschikbaar. “De nieuwkomer kan, net als de 45cm-versie, geopend worden door middel van een lichte druk”, legt Stevens uit. “Het push-pull-mechanisme verzekert vlotte toegang tot de wijnkoeler die plaats biedt aan 29 flessen. De 60cm-versie en de 82cm-versie zijn voorzien van twee afzonderlijke compartimenten waarvoor een verschillende temperatuurinstelling kan gebeuren. De vochtigheidsgraad wordt stabiel gehouden tussen 60 en 80 procent, de temperatuur blijft constant dankzij een uiterst nauwkeurig elektronisch controlesysteem en de trillingen worden tot een minimum beperkt. Ideale ligomstandig­heden voor de wijnflessen dus!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details