NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Het perfecte Airfryer-alternatief

Het perfecte Airfryer-alternatief

Beko is als toestellenfabrikant actief in elke productgroep. Innovatie alom dus. Gebeurt het niet met volledig nieuwe toestellen, dan wel met handige features en functies die aan bestaande producten worden toegevoegd.

Dat Beko duurzaamheid enorm hoog in het vaandel draagt, las je reeds in voorgaande edities van Keukenbouw. Zowel bij de productie als bij het gebruik van de toestellen door de consumenten zullen duurzaamheid en energie-efficiëntie belangrijke pijlers zijn. “We vergeten daarbij echter nooit het gebruiksgemak”, benadrukt de fabrikant. “Het gebruiksgemak van het toestel zelf en het voordeel dat het onze klanten oplevert.”

Dankzij de krachtige verwarmingselementen, het efficiënte ventilatiesysteem en het speciaal ontworpen AirFry-component krijgt het voedsel, of het nu gaat om kip of groenten, een knapperige buitenkant en een malse binnenkant.

Water besparen

De vaatwasser: niemand kan nog zonder. Het toestel is op relatief korte tijd uitgegroeid tot het favoriete hulpmiddel in de keuken. Bij Beko werd recent een nieuwe inbouwvaatwasser aan het assortiment toegevoegd die een innovatieve technologie meekrijgt om tot 27 procent minder water te gebruiken dan vergelijkbare vaatwassers zonder deze technologie. De naam van deze technologie is niet bijster origineel, namelijk SaveWater. De innovatie is dat wel. Het schone water van de laatste spoelfase stroomt niet zomaar weg maar wordt ingezet aan het begin van de volgende cyclus. Om de hygiënische veiligheid te bewaken zal het water in de tank na maximaal 72 uur worden afgevoerd als de vaatwasser gedurende die tijd niet wordt gebruikt. “Een jaarlijkse besparing tot 728 liter schoon water”, rekent Beko uit. “En dat zonder concessies te doen aan de prestaties.”

Het schone water van de laatste spoelfase wordt bewaard en gebruikt aan het begin van de volgende cyclus.

Het ultieme alternatief

De oven is ook zo’n toestel dat we in elke keuken vinden. “Maar omdat we graag frietjes of kroketjes eten, komt daar telkens een aparte friteuse naast te staan”, weet Beko. “Ingegeven door de trend en drang naar gezonder eten is de friteuse bij veel gezinnen een Airfryer geworden. Een extra toestel op het werkblad of in de keukenkast, eentje dat bovendien wat beperkingen heeft qua capaciteit en veelzijdigheid. Ook dat is voltooid verleden tijd want met de geïntegreerde AirFry-technologie in onze nieuwe inbouwoven pakken we beide ‘problemen’ aan.”

Veel vliegen in één klap

“Het staat vast dat ‘airfryen’ gezonder is dan traditioneel frituren”, begint Beko de voordelen op te sommen. “Er wordt tot 75 procent minder vet gebruikt, een aanzienlijk percentage. Voeg daarbij dat er sowieso een inbouwoven in de keuken wordt voorzien en je neemt meteen de noodzaak aan een apart toestel weg. Waardevolle keukenruimte die op een andere manier kan en zal worden benut. En voor wie de AirFryer (en de AirFry-technologie) niet zo goed kent, je kan er voorgerechten en hoofdgerechten mee klaarmaken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wie op zoek is naar een gezondere, efficiëntere en ruimtebesparende kookoplossing hoeft niet verder te zoeken. Onze inbouwoven met AirFry-functie is het perfecte alternatief. En misschien wel het beste? Het AirFry-bakje, speciaal ontworpen voor deze technologie, is eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details