De steellook is niet langer uitsluitend weggelegd voor industriële lofts of landelijke villa’s, aluminium kaders zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieurontwerp. Wie als houtbewerker pur sang ook metaalcomponenten wil realiseren, kan beroep doen op LMC, dat zijn productiecapaciteit voor aluminium kaderdeuren op maat net heeft uitgebreid.
Het begon als een trend, maar groeide uit tot een vaste waarde: steellook kaderdeuren hebben hun strepen intussen verdiend. “Voor keuken- en interieurbouwers is het naast een kans ook een uitdaging”, weet Philip Maljers, Managing Director van LMC Benelux, “want niet elke houtverwerker is happig op metaalbewerking. Het is een andere stiel en het ontbreekt hem vaak aan de nodige gereedschappen en machines.” Het bedrijf stelt zich al bijna honderd jaar ten dienste van meubelmakers en interieurbouwers met beslag en maatwerkoplossingen, zoals onder andere aluminium kaderdeuren op maat. Met de extra machine kan de productie daarvan nu flink opgedreven worden. Wij gingen ze bekijken in LMC’s uitvalbasis in Bondues, net over de Franse grens.
Daar krijgen we een inkijk in de rijke geschiedenis van het bedrijf. Bezieler Léon Masson wist in de vorige eeuw het verschil te maken door te doorgronden wat zijn klanten echt nodig hadden. Hij specialiseerde zich in het maken van paumelles die hun weg vonden naar het vele nieuwe meubilair dat na de twee wereldoorlogen gemaakt werd. Dat oplossingsgerichte denken werd duidelijk van de ene generatie op de andere overgedragen: “Daarom bieden we tegenwoordig naast meer dan 10.000 productreferenties ook heel wat halffabricaten aan om kleine tot middelgrote interieurbouwers nog beter te ondersteunen bij het realiseren van maatwerk. Zo krijgen zij meer daad- en slagkracht om te concurreren met industriële spelers”, vertelt Philip. “Zij hebben de metaaltrend omarmd in hun keukenontwerpen en wij willen maatwerkspecialisten ook die kans bieden.”
Met het nieuwe CNC-gestuurde bewerkingscentrum kan LMC alvast moeiteloos aan de aanhoudende vraag voldoen. We lopen langs een ruime voorraad profielen: van smal tot breed en alles daartussen. De zwarte en zilverkleurige profielen krijgen binnenkort gezelschap van witte exemplaren, want die komen opnieuw in beeld, weet Philip. Op de montagetafel worden de kaders deskundig geassembleerd en wordt het glas er zorgvuldig in geplaatst. Dat kan helder glas zijn, maar ook geribbeld, gecanneleerd of gerookt glas. Een aantal kamerhoge glazen dressingdeuren staan alvast klaar voor transport. Zorgvuldig verpakt, want ook het verpakkingskarton komt hier perfect op maat uit een machine gerold.
De deuren die klaarstaan voor vertrek werden online besteld. “We ontwikkelden een online configurator die je door het bestelproces gidst”, legt Philip uit. “Je kiest het profiel, de kleur en het glas. Je geeft de gewenste afmetingen in, vervolgens de draairichting en de positie van de scharnieren en eventuele grepen of knoppen. De prijs wordt onmiddellijk berekend waarna je meteen kunt bestellen, of het project kunt opslaan tot je eindklant je offerte goedkeurt. Een tweetal weken later wordt je bestelling geleverd, eventueel rechtstreeks op de werf.” Gebruiksgemak staat voorop: “De configurator zit zo in elkaar dat het bijna onmogelijk is om zaken te vergeten of fouten te maken. Bovendien controleren de medewerkers op onze klantendienst elke bestelling en bellen ze je op als ze vermoeden dat je toch iets over het hoofd hebt gezien. Proactiviteit en efficiëntie, daar staan we voor.”
Neem dan rechtstreeks contact op met LMC Benelux NV.
Contact opnemen