NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een centraal en essentieel onderdeel van elke keuken
Kwaliteit, functionaliteit, design én duurzaamheid. Voor Kara haalt systemceram alles uit de kast.

Een centraal en essentieel onderdeel van elke keuken

De keuken is het centrum van een huis, het kloppend hart. Dat kloppend hart van de woning heeft op zijn beurt een centrale zone en dat is dan weer de combinatie spoelbak-keukenkraan. Daar gebeuren de meeste handelingen, van snel de handen wassen over het spoelen van fruit en groenten tot toch een kleine afwas om niet altijd de vaatwasser te gebruiken. De spoelbak lijkt een vrij ‘eenvoudige’ keuze te zijn maar niets is minder waar. Welke eigenschappen? Welk materiaal? Welke installatiemethode? Welke accessoires of handige snufjes?

Snel de handen wassen. Fruit en groenten spoelen. Verzamelplaats voor plastic flessen voor ze in de juiste bak of zak te stoppen. Bestek en borden in zetten in afwachting van een vaatwasprogramma. Het lijstje handelingen in en rond de spoeltafel is schier eindeloos. Heb je water nodig in de keuken, dan ga je naar…? Juist. En toch blinkt de spoeltafel uit in bescheidenheid. Want de meeste aandacht gaat toch naar de keukenkraan? Of de oven. Of het werkblad. Een spatwand met een leuke print? De wijnkast met (uitgebreide) collectie? Maar ook bij de fabrikanten van spoeltafels is de innovatiedrang sterk aanwezig. Materiaal, vorm, design, afwerking, features. De spoeltafel wordt meer en meer de meest polyvalente speler van het team. De draaischijf. Het centrale en essentiële onderdeel van elke keuken.

Flexibel inzetbare accessoires

Het werken in en rond de spoeltafel inspireerde een pak fabrikanten tot handigheidjes die het dagelijks werk makkelijker en misschien zelfs leuker maken. Want wie sukkelt er graag met die dagelijkse bezigheden? Handige hulpmiddeltjes zijn bijvoorbeeld de legplanken die over de spoelbak passen om deze te verbergen indien nodig maar die meteen ook als snijplankje kunnen dienen om groentjes te snijden of zelfs boterhammetjes te smeren voor de kinderen. Maar ook (oprolbare) roosters die op de spoelbak passen en dienen als (extra) afdruiprek. Kunnen die roosters bovendien wat warmte verdragen, dan zijn ze ook inzetbaar als onderlegger voor de kookpotten op tafel.

Handen in elkaar slaan

De waterzone is de meest gebruikte zone in de keuken, de vaatwasser is wellicht het populairste keukentoestel. Wat als je deze twee zou combineren? Een vraag die niet alleen wij ons stelden, ook enkele fabrikanten gingen rond dit vraagstuk aan de slag. Verwacht geen spoeltafel die miraculeus verandert in een vaatwasser of andersom. Daar zijn we (nog) niet. Maar verschillende fabrikanten kwamen al met opstellingen die deze beide ‘toestellen’ vlak bij elkaar brengen. Het gaat dan van een spoeltafel die de mogelijkheid biedt om, ondanks de geringe ruimte, toch een vaatwasser te installeren tot een multifunctionele unit die naast de spoelbak en de vaatwasser ook een opbergruimte toevoegt. De spoeltafel wordt zo een multifunctionele zone die dankzij de eerder gemelde handige accessoires ook een voorbereidingsstation wordt. Een geïntegreerd opbergvak voor messen, ledverlichting en een intelligent aanraakscherm op de vaatwasser vergroten de bruikbaarheid van het station.

Workflow based

Voorbereiden, reinigen en koken. De spoeltafel is een werkstation geworden. En wie werk zegt, zegt efficiëntie. Hoe leuk we het werk in de keuken ook vinden, we willen toch dat het zo efficiënt mogelijk gebeurt. En dan moeten we nadenken over de workflow. Het klinkt misschien een beetje raar in de context van koken maar niets is minder waar. Een gestroomlijnde workflow ligt aan de basis van de Reference Line Pro Kitchen Sink van LIXIL Americas. Centraal valt meteen het kleinere bassin op. Dit is voorzien van de Aqua Tech module. Groenten worden er gespoeld als in een bubbelbad (Aqua Active) terwijl ook de vaat of de handen er snel worden afgespoeld (Aqua Rapid). Aqua Steam is er dan weer om keukengereedschap te ontsmetten. Maar daarnaast zien we ook een Quick Dry-zone om glazen efficiënt te drogen om condensatie te voorkomen terwijl de afvoer van de grote spoelbak voorzien is van een Quiet Disposal Technology die het opruimen vergemakkelijkt.

Ultramodern werkstation

Zeg niet zomaar spoeltafel tegen Guardian van Jomoo. De hoofdgootsteen wordt geflankeerd door twee speciale schoonmaakruimtes. Aan de linkerkant zien we een klein bassin waar een waterkatalysator en ultrasone technologie samenwerken om fruit en groenten te wassen. Rechts bevindt zich een beker- en flessenwasser. De hoge waterdruk en de hydrofoob gecoate waterfilterplaat zorgen voor gezondere en gemakkelijkere reiniging en betere resultaten. De functies worden bediend via een slim magnetisch bedieningspaneel. Het gehele grijze oppervlak is voorzien van een nanocoating waardoor de spoelbak maar ook de kraan olie- en krasbestendig zijn. De uittrekbare uitloop van de kraan beschikt bovendien over een waterzuiveringsfunctie die via afzonderlijke bedieningselementen wordt bediend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details