NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een sterke alliantie als verzekering voor de toekomst
Peter Van Hoecke (CEO)

Een sterke alliantie als verzekering voor de toekomst

Van Hoecke is al decennia een vaste waarde als toeleverancier voor de meubelindustrie en marktleider in de distributie van functioneel meubelbeslag van Blum. Al meer dan 50 jaar zijn ze exclusief verdeler van de Oostenrijkse kwaliteitsproducent in de Benelux.

“Als een sterk waarden gedreven familiale onderneming met een transparante ondernemingsvisie bestaat het hoogste doel van onze onderneming erin om het voortbestaan van de activiteiten over de generaties heen te verzekeren”, vertelt Peter Van Hoecke (CEO). “Van Hoecke wil naast het bestendigen van de continuïteit ook duurzame groei en wezenlijk welzijn scheppen voor de 365 medewerkers en alle partijen die van dichtbij of veraf bij het bedrijf betrokken zijn.”

De kracht van een gezonde groeiambitie

“De belangrijkste motor om die continuïteit te kunnen garanderen en onze toekomst veilig te stellen, is het behouden van onze huidige marktpositie, aangevuld met een gezonde groeiambitie”, aldus Peter. Daarom is het bedrijf in de afgelopen decennia geëvolueerd van distributie naar assemblage van voorgemonteerde metalen lades van Blum tot een producent van hun eigen TA’OR BOX lades. Vooral met die ladesystemen werden al stappen richting de internationale markt gezet. “Dankzij deze evolutie hebben we een unieke expertise en kennis kunnen opbouwen op het gebied van mass customisation”, zegt Peter. “Al onze voorgemonteerde producten kunnen immers vanaf lotgrootte één besteld en geproduceerd worden. Een uniek gegeven, niet alleen in onze sector.”

Maar Van Hoecke ondervond ook dat internationale expansie op eigen kracht tijdrovend en onvoorspelbaar is. “De sleutel tot solide en succesvolle internationale groei ligt daarom in het smeden van sterke allianties”, aldus Peter. “Een alliantie met een internationale wereldspeler is daarom de beste verzekering voor een gestage en duurzame groei. Op die manier kan Van Hoecke terugvallen op een bestaand en kwalitatief distributienetwerk en zo de tijd die nodig is om de eerste goede resultaten buiten de eigen grenzen te behalen, aanzienlijk verkorten. De schaalvergroting die op die manier gerealiseerd zal worden is dan ook de beste garantie voor het realiseren van de visie van het bedrijf namelijk het voortbestaan en de uitbouw van het bedrijf op lange termijn.”

De logische formule: 1+1 > 2

In de zoektocht naar de juiste alliantie was het een logische stap om de gecombineerde expertise en diepgaande marktkennis van het bedrijf te combineren met de expertise van wereldklasse van zijn belangrijkste leverancier en jarenlange trouwe partner Blum. De combinatie van Blum’s kracht op het vlak van absoluut productleiderschap en expertise in massaproductie met Van Hoecke’s leiderschap op het vlak van service en kennis van producten op maat is duidelijk een sterke combinatie voor de toekomst. Daarom is de kennis van Van Hoecke ook voor Blum een belangrijk nieuw sluitstuk voor hun strategische toekomst. “In deze situatie is 1 plus 1 dus meer dan 2”, aldus Peter. “Blum zal daarom in het eerste kwartaal van 2024 Van Hoecke NV en haar zusterbedrijven Van Hoecke BV (Nederland) en Halux NV (Productie) 100% integreren in de Blum Groep.”

Een sterke toekomst verzekerd

Met de integratie van Van Hoecke in de Blum Groep zet het bedrijf een duidelijke stap voorwaarts om de klanten in de Benelux optimaal te blijven bedienen en nieuwe diensten te introduceren voor de andere internationale markten die Blum bedient.

“We behouden als Van Hoecke binnen de Blum Groep onze eigenheid en autonomie om verder te werken aan de ontwikkeling van nieuwe diensten die de producten van Blum optimaal ondersteunen en begeleiden”, vertelt Peter. “Een bijkomend voordeel is dat ook Blum 100% een familiebedrijf is en daardoor gekenmerkt wordt door dezelfde waarden (langetermijnvisie en grote betrokkenheid bij medewerkers en klanten). Hierdoor kunnen we de continuïteit van cultuur, service en ondersteuning voor onze klanten en medewerkers blijven garanderen.” “We hebben niet alleen al meer dan 50 jaar een partnerschap met Van Hoecke, maar ook een generatie-overschrijdende band tussen de eigenaars en de bedrijven”, legt Philipp Blum (Managing Director Blum) uit.

Het huidige management van Van Hoecke is meer dan ooit gemotiveerd om Van Hoecke verder uit te bouwen tot een absoluut competentiecentrum binnen de groep. Alle medewerkers blijven daarom ook aan boord om hun kennis en know-how verder te kunnen inzetten.  Daarnaast creëert deze nieuwe alliantie ook extra ontplooiingskansen voor alle medewerkers die willen doorgroeien. Ook het huidige productportfolio en de huismerken van Van Hoecke blijven bewaard. “Ik zal me samen met het hele managementteam blijven inzetten om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen en het, met de sterke steun van Blum, uit te bouwen tot een ‘centre of excellence’ in de meubelindustrie”, besluit Peter.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details