NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Zilveren jubileum en startschot voor nog eens 25 jaar
Dr. Olaf Hoppelshäuser: “Intensief samenwerken is de oplossing om de huidige crisissen te weerstaan.”

Zilveren jubileum en startschot voor nog eens 25 jaar

Een 25de verjaardag moet gevierd worden. Dat vond ook MHK Belgium. Want het is exact 25 jaar geleden dat de Belgische afdeling van de Duitse groep boven het doopvont werd gehouden. Met een jaarvergadering volgens gekend concept en een afsluiter van formaat werden de volgende 25 jaar alvast goed ingezet.

Het is een blije Jeroen Geldhof, directeur van MHK Belgium, die het woord neemt en de aanwezige partners verwelkomt. Blij omdat het allemaal weer kan zonder rekening te moeten houden met allerhande maatregelen inzake covid, blij omdat de opkomst opnieuw talrijk is, blij dat MHK Belgium er ondanks de verschillende crisissen steeds op blijft vooruit gaan. “Maar de reden is toch het 25-jarig bestaan van MHK Belgium”, benadrukt Geldhof. “Sinds 1997 ondersteunen we onze partners uit de keuken- en meubelbranche met een uitgebreid dienstenaanbod en dat gaat een pak verder dan enkel de sterke inkoopcondities. Denk maar aan de vele marketingconcepten, MHK Kitchen Experts en de drie eigen merken die we aanbieden. Dat onze werkwijze loont, merken we aan ons ledenaantal dat maar blijft stijgen. De voorbije twee jaar is dat sterk toegenomen en dat geeft ons nog meer goesting om keihard te blijven werken.”

Bewandelde paden verlaten

Na de korte verwelkoming door Jeroen Geldhof gaf die het woord aan Dr. Olaf Hoppelshäuser, lid van de raad van bestuur van de MHK Group, die namens de hele groep zijn gelukwensen overmaakte voor het 25-jarig jubileum. Hij toonde ons enkele opmerkelijke foto’s die de James Webb-ruimtetelescoop recent heeft genomen en die door NASA werden vrijgegeven. “De James Webb-telescoop is een mooi voorbeeld dat we tot enorme zaken in staat zijn, zeker als we samenwerken”, stelt Hoppelshäuser duidelijk. “De ruimtevaartagentschappen van de Verenigde Staten (NASA), Europa (ESA) en Canada (CSA) bouwden samen deze telescoop en staan ook samen in voor het onderhoud. De foto’s zijn van ongeziene kwaliteit. Dit is verwezenlijkt door een sterke samenwerking. Als dit kan, dan kunnen we zeker ook de huidige crisissen weerstaan en oplossen. Daarvoor is het wel nodig om te durven loslaten wat we kennen en met een open vizier naar de toekomst kijken, out of the box durven denken en volop blijven innoveren. Consumenten zijn vandaag heel voorzichtig geworden en stellen zich de vraag hoe ze de facturen, vooral dan van elektriciteit en gas, kunnen betalen. Samen zijn we erin geslaagd de keuken te transformeren tot het middelpunt van elke woning. Dan kunnen we het zeker ook realiseren dat de volgende generatie een keuken kan kopen.”

Sterke groeicijfers

De cijfers die MHK, zowel de groep als MHK Belgium, kan voorleggen zijn vandaag nog steeds zeer goed. Dat bevestigt Jeroen Geldhof die toont dat in 2020 MHK Belgium groeide met 8,9 procent en in 2021 met zelfs 18,7 procent. “Consumenten zijn nergens beter dan bij een handelaar die aangesloten is bij MHK en deze cijfers bevestigen dit”, aldus Geldhof. “Meer zelfs, de eerste negen maanden van dit jaar, toch ook eentje met de nodige spanningen en onduidelijkheden in de wereld, staan we nog steeds op een groei van meer dan 10 procent. We zijn ons wel bewust van het feit dat deze groeicijfers onderhevig zijn aan al wat nu gebeurt, met voorop de stijgende prijzen. Zo zal 2023 waarschijnlijk een moeilijker jaar worden. Maar dat is het ideale moment om een samenwerking aan te gaan of een bestaande samenwerking verder uit te bouwen. Met de sterke driehoek industrie-keukenhandelaar-MHK Group bieden we de consumenten de beste oplossingen aan.

Mooiste Keuken van België

Een luchtiger gedeelte mocht niet ontbreken op dit feestelijk congres. Geldhof gaf de aftrap hiervan met de huldiging van een pak jubilarissen onder de leden. Handelaren die er 10, 15, 20 en zelfs 24 jaar bij zijn, werden op het podium geroepen en in de bloemetjes gezet. “We bestaan 25 jaar maar de eerste leden traden toe in 1998, 24 jaar geleden dus”, verduidelijkt Geldhof. “Zij zijn er vanaf dag één bij en dat verdient, naast ons respect en blijvende toewijding, een mooie attentie.” Na de huldiging van de jubilarissen werd overgegaan tot de uitreiking van de prijs ‘De Mooiste Keuken van België 2022’. De prijs, met passende trofee, werd uitgereikt aan Picobello Keukens van Suchi Pinter en Yehuda Oppman. Zij startten met hun zaak in 2016 en zijn maar wat blij deze prijs in ontvangst te mogen nemen.

“Een mooi eerbetoon van MHK Belgium”, aldus de laureaten. “Maar zonder hen zou onze zaak er misschien zelfs niet zijn. Dus alle dank ook naar Jeroen, Joeri en het hele team.”

Burn-out voor Beginners

“Wie zijn ideale klant zoekt, doet dit best aan de hand van een assenkruis.” “ALT+TAB kan uw carrière redden!” Deze oneliners komen uit de show ‘Burn-out voor Beginners’ van comedians Arnout Van den Bossche en Arnaud Dubois. Stand-upcomedy om de boog nog minder gespannen te laten staan. Op geheel onnavolgbare wijze gingen beide heren, de ene in het Nederlands en de andere in het Frans, op zoek naar hoe de werkdag van werknemers en managers eruit ziet, hoe marketing en de zoektocht naar de ideale klant kan herleid worden van een vijfjarige schoolopleiding tot het simpelweg invullen van een assenkruis en waarom ALT+TAB carrières kan redden. Wie geen spoilers wil lezen, gaat nu best meteen verder naar de volgende alinea. “Wie is de ideale klant?”, aldus Van den Bossche. “Wel, dat is de domme mens met veel geld. En dat geldt voor alle sectoren. En ALT+TAB is de toetsencombinatie die carrières kan redden omdat je hierdoor meteen van het ene venstertje op je computer, bijvoorbeeld Instagram, overschakelt naar het andere venstertje, bijvoorbeeld de Excel-file waarin belangrijke data geanalyseerd
moet worden.”

De avond werd afgesloten met een optreden van The Soulbrothers die als grote verrassing Sandra Kim mee op het podium uitnodigden. Na het topconcert werd het verjaardagscongres feestelijk afgesloten met een geslaagde dj-set.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details