NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Arçelik lanceert Beko Europe, een toonaangevende leverancier van duurzame huishoudelijke apparaten in Europa

Arçelik lanceert Beko Europe, een toonaangevende leverancier van duurzame huishoudelijke apparaten in Europa

• De lancering versterkt de positie van Arçelik als een van de wereldleiders in de huishoudelijke apparatenindustrie.

• Beko Europe komt voort uit de afronding van de transitie met Whirlpool in Europa.

Vandaag (2 april, red.) markeert de succesvolle afronding van de definitieve overeenkomst tussen de volledige dochteronderneming Beko B.V. van Arçelik en de volledige dochteronderneming Whirlpool EMEA Holdings LLC van Whirlpool Corporation, en de oprichting van Beko Europe.

De afronding voltooit ook de definitieve overeenkomst voor Arçelik om volledig eigenaar te worden van de activiteiten van Whirlpool in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) in een afzonderlijke transitie.

Gebaseerd op de productievolumes van 2023, is het gecombineerde marktaandeel van Whirlpool’s Europese activiteiten voor grote huishoudelijke apparaten en de activiteiten van Arçelik voor grote huishoudelijke apparaten, consumentenelektronica, airconditioning en kleine huishoudelijke apparaten, oftewel Beko Europe, het grootst in Europa. Beko Europe heeft meer dan 20.000 werknemers en een productiecapaciteit van ongeveer 24 miljoen huishoudelijke apparaten per jaar verdeeld over 11 productielocaties. 75% van het nieuw gevormde bedrijf is eigendom van Beko B.V. en 25% van Whirlpool Corporation.*

Wereldwijd zal Arçelik nu activiteiten hebben in 57 markten met ongeveer 55.000 werknemers. De gecombineerde omzet van Arçelik bedraagt ongeveer 11 miljard EUR op basis van de resultaten van 2023.** De jaarlijkse productiecapaciteit van het bedrijf zal ook aanzienlijk toenemen, aangezien het totale aantal productiefaciliteiten de 45 bereikt.

Over de afsluiting van de transitie zei Hakan Bulgurlu, CEO van Arçelik: “In de afgelopen tien jaar hebben we duidelijke doelstellingen gesteld om de groei van ons bedrijf te bevorderen en onze industrie te transformeren, terwijl we waarde hebben toegevoegd voor onze consumenten, klanten, werknemers en aandeelhouders. Onze groei is voortgekomen uit zorgvuldig uitgevoerde overnames en baanbrekende joint ventures met vooraanstaande bedrijven, zoals Singer in Bangladesh en Hitachi in Azië. De oprichting van Beko Europe en de verwerving van de activa van Whirlpool in de MENA-regio markeren opnieuw een cruciale mijlpaal in de reis van Arçelik en ons tiende jaar van onafgebroken groei. Als een van de wereldleiders, met sterke posities in snelgroeiende markten, versterken we vandaag onze capaciteit om een kracht van vooruitgang en verandering te zijn, ten dienste van de planeet en de mensheid.”

Daarnaast zei Marc Bitzer, voorzitter en CEO van Whirlpool Corporation: “We zijn verheugd om dit belangrijke moment te hebben bereikt door onze overgang met Arçelik te voltooien en Beko Europe te vormen. Deze mijlpaal markeert het begin van een opwindend nieuw hoofdstuk in het creëren van meer waarde voor Europese consumenten door middel van aantrekkelijke merken, duurzame productie, productinnovatie en consumentenservices. We kijken uit naar de aanzienlijke kansen die Beko Europe zal bieden aan consumenten in hun voortdurende streven naar verbetering van het leven thuis“.

CEO van Beko Europe Ragıp Balcıoğlu gaf aan: “Vandaag markeert de aanvang van Beko Europe’s missie om duurzaam wonen in elk Europees huis mogelijk te maken. Door onze respectieve invloeden te bundelen, bereiken we schaalbaarheid. Nu is het essentieel dat we onvermoeibaar werken om ervoor te zorgen dat deze schaal tegemoetkomt aan de behoeften van onze klanten en consumenten. We zijn vastbesloten om een verantwoordelijke partner te zijn voor zowel de industrie als de consumenten, waarbij we actief gebruikmaken van onze toonaangevende positie in de markt om normen te verhogen, efficiëntie te verbeteren en innovatie te stimuleren voor een betere toekomst. Door inzicht te krijgen in de veranderende behoeften van onze klanten en consumenten, streven we ernaar om de Europese huishoudelijke apparatenindustrie vooruit te helpen naar een helderder, concurrerender en milieuvriendelijker landschap. Onze uitzonderlijke en zeer complementaire teams zullen een cruciale rol spelen bij het realiseren van deze ambitie“.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details