NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Wijn is een kostbaar goed

Wijn is een kostbaar goed

Wijnliefhebbers investeren met plezier heel wat tijd en geld in hun verzameling. Het is dan ook evident dat deze waardevolle wijnen in de meest optimale omstandigheden worden bewaard. Liebherr ontwikkelde een uitgebreid gamma toestellen die een wijncollectie met zorg bewaren.

Net zoals je een breed scala aan wijnen hebt, heeft Liebherr een breed gamma aan toestellen om de wijn te bewaren. “In de drie beschikbare lijnen GrandCru, Vinothek en Vinidor vindt de wijnliefhebber zeker het juiste model”, aldus Thibaut Sohier van Cinem, invoerder van Liebherr in België. “Groot of klein, inbouw of vrijstaand, voor elk wat wils. De kwaliteit van de toestellen en het design ervan zijn ook de jury van de wereldvermaarde Red Dot Awards niet ontgaan. Met Liebherr mochten we reeds enkele awards in ontvangst nemen, met onder andere de Liebherr EWTdf 3553 als prijzenpakker. Deze inbouw wijnkast met glazen deur laat zich perfect in elke keuken integreren. De wijnklimaatkast biedt ruimte aan 80 flessen en beschikt over twee apart instelbare zones waarbij de temperatuur onafhankelijk van elkaar tussen +5°C tot +20°C ingesteld kan worden. Zo kunnen rode en witte gelijktijdig op de ideale drinktemperatuur worden bewaard. Stel je één van de zones in op +12°C kunnen wijnen er langdurig worden bewaard.”

naamloos-2-kopieren

Koelen, vriezen en wijn bewaren met één toestel? Het kan met de SBSes 8496 van Liebherr.

 

Uitgebreid gamma

Het gamma van Liebherr zit mooi verdeeld in drie families toestellen: GrandCru, Vinothek en Vinidor. Binnen de GrandCru-lijn vinden we uitsluitend wijnbewaarkasten, zowel vrijstaande modellen als inbouwtoestellen en dit in verschillende hoogtes. De opslagcapaciteit gaat van 12 Bordeauxflessen bij de kleinste versie tot maar liefst 312 Bordeauxflessen bij de grootste. “De kleinste GrandCru past perfect in een klein hoekje”, voegt Sohier toe. De geïntegreerde circulatiekoeling garandeert de noodzakelijke temperatuurstabiliteit doorheen de hele kast. Ongeacht flessen bovenin of onderin liggen, de temperatuur is dus steeds identiek en kan traploos worden ingesteld tussen +5°C en +20°C.

De Vinidor-reeks bestaat dan weer uitsluitend uit wijnklimaatkasten. Deze beschikken over twee of drie temperatuurzones die onafhankelijk van elkaar tot op de graad nauwkeurig instelbaar zijn tussen +5°C en +20°C. “De Vinidor-wijnklimaatkasten zijn dan ook enorm veelzijdig”, schetst Sohier. “Je kan tegelijkertijd rode wijn, witte wijn of champagne in de kast leggen, elk op een optimale drinktemperatuur. Het is bovendien mogelijk de wijnkasten in de Vinidor-serie dusdanig in te stellen dat de ideale klimaatomstandigheden voor langdurige wijnopslag ontstaan.”

Binnen de Vinothek-familie vinden we zowel wijnbewaarkasten als wijnklimaatkasten.

De Vinothek-wijnbewaarkasten zijn allemaal vrijstaand en eveneens verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Net als bij de GrandCru-toestellen is ook bij Vinothek de temperatuur traploos instelbaar en zorgt de circulatiekoeling voor de noodzakelijke temperatuurstabiliteit. Het design en de opslagcapaciteit verschillen wel. Bij Vinothek gaat het van 200 tot 66 Bordeauxflessen.

De Vinothek-wijnklimaatkasten combineren een speciale koeltechniek met de natuurlijk koudeval om de flessen op de juiste drinktemperatuur te bewaren. Bovenin de kast bedraagt de temperatuur +18°C (voor rode wijn). Naarmate de flessen lager worden weggelegd zakt ook de heersende temperatuur. Onderin in de kast is het +5°C (voor champagne) met daarboven een zone van ongeveer +7°C wat ideaal is voor witte wijnen.

De ideale koelkast

Koelen, vriezen en wijn bewaren met één toestel? Het kan met de SBSes 8496. Deze side-by-side beschikt, naast het traditionele koel- en vriesgedeelte, namelijk ook over een wijndeel met twee onafhankelijk instelbare wijnbewaarzones. De temperatuur is per zone instelbaar tussen +5°c en +20°C, ideaal voor het tegelijkertijd bewaren van zowel rode als witte wijn op juiste drinktemperatuur. Een licht aanraking op de twee 2,4” grote bedieningsdisplays met hoge resolutie volstaat om bijvoorbeeld de temperatuur in te stellen of om de SuperFrost en SuperCool functies in het koel-vriesgedeelte te activeren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details