NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Wij zijn specialist in keuken- en badkamerbladen”
De Bathroom Collection van Cosentino omvat badkamermeubelen, douchebakken en -accessoires. (Foto: Cosentino)

“Wij zijn specialist in keuken- en badkamerbladen”

De keuken is het centrum van de woning geworden, vaak in één geheel verweven met de woonkamer. De bad­kamer daarentegen is de oase van rust die we zoeken na de dagelijkse mallemolen. En toch trekken we graag de stijl van de keuken door naar de badkamer, qua materialen en kleuren. Bij Louis Culot ben je aan het juiste adres, voor de keuken en de badkamer.

Lavabotablet in Nero Marquina marmer. Een ontwerp van architect Joost De Meuter JDMA.

Het familiebedrijf Louis Culot, gevestigd in Puurs, verwerkt al vier generaties lang natuursteen tot keukenwerkbladen. De voorbije jaren zagen we de opkomst van nieuwe materialen, zoals Dekton, composiet en keramiek, en ook die werden aan het assortiment en de expertise van Louis Culot toegevoegd. “Keukens zijn en blijven onze corebusiness”, aldus Julie Calewaert van Louis Culot. “We zien wel dat veel keukenhandelaren hun pijlen richten op de badkamer. Zij zijn bij ons aan het juiste adres. Want naast het maken van hoogkwalitatieve werkbladen voor de keuken blijven we ook steeds werken aan badkamertoepassingen. Douchebakken, douchewanden, wastafels, noem maar op. Wat in de keuken inzetbaar is, is dat ook in de badkamer. En we garanderen dezelfde graad van afwerking en service.”

Douchewand en badkamertablet opgedikt in verstek in Oyster marmer.

Een badkamer is altijd maatwerk

Activiteiten alom in de keuken. Koken uiteraard, dat spreekt voor zich. Maar omdat de keuken en de woonkamer één geheel vormen, zitten we ook aan de keukentafel om te werken, te keuvelen, te ontspannen. “De badkamer daarentegen is de plek om je in terug te trekken en even alles te vergeten”, weet Calewaert. “De badkamer is een ruimte apart. De deur toe en een gezellige sfeer creëren om tot rust te komen. Letterlijk en figuurlijk weg van de wereld. En toch merken we op dat er een link met de rest van de woning mag zijn. We zien immers dat architecten, op vraag van hun klanten natuurlijk, de kleuren en materialen van de woning willen doortrekken in de badkamer. Een (douche)wand, een tablet, noem maar op. Een badkamer is, misschien zelfs nog meer dan de keuken, een maatwerkproject. Op de millimeter nauwkeurig. Moet er een uitsparing worden voorzien, dan kunnen we dat. De keukenwerkbladen zijn dan wel onze corebusiness, badkamerprojecten zijn we gedurende vier generaties lang blijven doen.”

Douchewanden, nis en zitbank in Carrara marmer. (Foto: Jente Willems)

Mee plannen uitwerken

Calewaert: “Onze nauwe samenwerking met het Spaanse Cosentino helpt ons ook om badkamerprojecten uit te werken. Eén van hun nieuwigheden, en dus ook via ons verkrijgbaar, is de Kraftizen-collectie,
noem het gerust de Dektonversie van Mortex. Vijf mooie Dekton-kleuren, eveneens ideaal voor vloeren, wanden, werkbladen en ook tafels. Kortom, in elke ruimte toepasbaar en omwille van de gekende Dekton-eigenschappen heel geschikt voor keukens en badkamers. Daarnaast verdelen we ook de Bathroom Collection van Cosentino, een hele lijn badkamermeubelen, douchebakken en -accessoires om alle badkamervragen te beantwoorden. Of het nu maatwerk in hip marmer of trendy Dekton is, als er uitsparingen nodig zijn voor de lavabo’s en kranen, een nis in een douchewand of andere toepassingen, dan kunnen wij deze voorzien. Liever een ‘vol’ opgedikt wastafelblad met opbouw spoelbakje? Geen probleem. Net als bij elk keukenproject denken en helpen we graag mee bij het tekenen en realiseren van elk badkamerproject, al dan niet met een wellness-gedeelte erbij.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details