NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Terug naar overzicht

Louis Culot

Het succesverhaal van Louis Culot

Expertise en ervaring binnen handbereik

Louis Culot produceert en plaatst uw keukenwerkbladen. Onze decennialange ervaring als natuursteenbedrijf maakt ons de geschikte partner om het keukenwerkblad van uw dromen te realiseren. Met kwaliteitsmaterialen als enige voorwaarde garanderen wij een hoogstaande afwerking. Naast nieuwe keukens kunt u ons ook inschakelen voor de vervanging van bestaande keukenwerkbladen. Bent u klaar om uw bestaande keuken een tweede leven te geven?

Vierde generatie

Met Tim Culot staat vandaag de vierde generatie aan het roer. Voor de start van het verhaal keren we ruim 110 jaar terug in de tijd. Overgrootvader August Culot richt in Londerzeel een natuursteenbedrijf op, toen vooral voor grafzerken en de handel in bouwmaterialen. Later breidt het gamma uit met tegels.

Een nieuwe weg: keukenwerkbladen

In de loop van de jaren ’80 slaat Louis Culot (3e generatie) een nieuwe weg in: de eerste productie van een natuurstenen keukenwerkblad is een feit. Door het grote succes specialiseert het bedrijf zich verder in deze markt. De groei leidt in 1992 tot een verhuis naar de Meerstraat in Londerzeel. Sindsdien legt Louis Culot zich bijna uitsluitend toe op de keukensector. Nieuwe materialen zoals composiet en keramiek vervoegen het gamma.

Van steenkapper tot marktleider in keukenwerkbladen

Eind 2006 verlaat Louis Culot Londerzeel om zich in Puurs (industriezone Schoonmansveld) te vestigen. En dat in een gloednieuw bedrijfspand van 4.500 m² , mét ruime showroom. In 2011 neemt achterkleinzoon Tim Culot de zaak over. In 2013 start Louis Culot met de verwerking van het revolutionaire materiaal Dekton. Het vooruitstrevende karakter en enthousiasme van het familiebedrijf gecombineerd met de jarenlange vakkennis zorgen in 2016 voor het behalen van de titel beste Dekton verwerker van Europa. Samen met zijn team van 48 medewerkers zet Tim Culot de familietraditie verder: keukenwerkbladen van topkwaliteit maken en plaatsen. Helemaal op maat!

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Keukenwerkbladen Adres Schoonmansveld 7
2870 Puurs
België
Telefoonnummer +32 (0)3 8607070 E-mailadres [email protected] Website culot.be

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details