Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Wellness begint bij je thuis

Foto-3-ELICA
Ikona Maxxi Pure, verkrijgbaar in roestvrij staal of zwart soft touch.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | ELICA

19 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

ELICA in volle glorie aanwezig op Area30 te Löhne. Ook dit jaar, nu de coronamaatregelen voldoende versoepeld zijn, exposeerde de Italiaanse fabrikant met haar sterrenteam van producten. Blikvangers op de stand waren Open Suite en Ikona Maxxi Pure, een afzuigkap en luchtreiniger in één toestel.

Hoe we ons huis zien, is definitief veranderd en daar heeft de onverwachte coronapandemie zijn rol in gespeeld. Wat vroeger buitenshuis gebeurde, doen we vandaag ook binnen. Denk maar aan werk, school, sociale activiteiten, spelletjes… Het huis evolueerde naar een oase van welzijn waar voor de eigen gezondheid zorgen prioriteit is geworden. Omdat we zo veel tijd binnen doorbrengen, is de kwaliteit van de lucht een belangrijk aandachtspunt geworden. ELICA brengt, als specialist op het gebied van luchtbehandeling, een eerste product op de markt dat zich zowel richt op de luchtafzuiging in de keuken als op de luchtzuivering in huis. Ikona Maxxi Pure kreeg dan ook een prominente plaats op de ELICA-stand tijdens Area30.

Bondgenoot

De luchtkwaliteit binnenshuis was al belangrijk maar is door corona nog meer onder de aandacht gekomen. Met de Ikona Maxxi Pure komt ELICA met een toestel met dubbele functie. “Enerzijds verwijdert de afzuigkap geuren en dampen tijdens het koken”, legt Jan De Moor van ELICA BeNeLux uit. “Anderzijds zuivert de luchtreiniger de ruimte van allergenen (mijten en pollen) en schadelijke stoffen die worden afgegeven door schimmels, schoonmaakproducten en interieurbekleding. Ikona Maxxi Pure is dan ook de perfecte bondgenoot in het beschermen van de binnenlucht zonder dat extra apparaten en complexe luchtcontrolesystemen nodig zijn. Het toestel blijft bovendien ook een zeer goed presterende en stille afzuigkap.”

Twee functies, afzonderlijk van elkaar te bedienen, in één apparaat.

Stille krachtpatser

Hoe doet de Ikona Maxxi Pure dat? De Combo Pure filter, een speciale combinatie van HEPA- en houtskoolfilters die micropartikels tot 1 micron opvangen, is de innovatieve feature die elke ruimte beschermt. Het toestel werd zo ontworpen dat de twee functies afzonderlijk van elkaar werken. De luchtzuivering gebeurt uiterst discreet via de ‘Super Silent’-modus die het toestel toelaat continu te werken op de achtergrond zonder enige geluidshinder. Een hogere debietsnelheid wordt bereikt met de ‘Boost’-modus waarmee in amper 20 minuten de lucht in een ruimte van 30 vierkante meter volledig wordt geregenereerd. Ikona Maxxi Pure is verkrijgbaar in zwart soft touch of roestvrij staal in een brede waaier van installatiemogelijkheden (doorvoer naar buiten of regeneratie, wand of zwevend, met of zonder schoorsteen, links of rechts).

Digitale ondersteuning

De deelname aan Area30 was meteen het ideale moment om de pas opgerichte ELICA Club mee op de voorgrond te plaatsen. ELICA Club is een speciale sectie op de website waarmee de fabrikant zich richt tot professionals die de producten van ELICA verkopen en installeren. “Het is een digitale oplossing die professionals altijd kunnen raadplegen wanneer het nodig is”, legt De Moor uit. “ELICA Club bestaat uit een digitaal opleidings­platform, een configurator en installatie­video’s. In het opleidingsplatform verzamelen we de trainingsmodules voor verschillende productfamilies, met video’s en een korte quiz over de producten. Met de configurator, beschikbaar voor het NikolaTesla-gamma, de plafondafzuigkappen en downdraft, zijn de professionals in staat om een vlotte installatie van de producten te regelen. Ze ontvangen na slechts enkele vraagjes een volledig overzicht van de benodigde accessoires en een technische tekening van het product. Een unieke tool die professionals de beste ondersteuning geeft.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details