NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Wellness begint bij je thuis
Ikona Maxxi Pure, verkrijgbaar in roestvrij staal of zwart soft touch.

Wellness begint bij je thuis

ELICA in volle glorie aanwezig op Area30 te Löhne. Ook dit jaar, nu de coronamaatregelen voldoende versoepeld zijn, exposeerde de Italiaanse fabrikant met haar sterrenteam van producten. Blikvangers op de stand waren Open Suite en Ikona Maxxi Pure, een afzuigkap en luchtreiniger in één toestel.

Hoe we ons huis zien, is definitief veranderd en daar heeft de onverwachte coronapandemie zijn rol in gespeeld. Wat vroeger buitenshuis gebeurde, doen we vandaag ook binnen. Denk maar aan werk, school, sociale activiteiten, spelletjes… Het huis evolueerde naar een oase van welzijn waar voor de eigen gezondheid zorgen prioriteit is geworden. Omdat we zo veel tijd binnen doorbrengen, is de kwaliteit van de lucht een belangrijk aandachtspunt geworden. ELICA brengt, als specialist op het gebied van luchtbehandeling, een eerste product op de markt dat zich zowel richt op de luchtafzuiging in de keuken als op de luchtzuivering in huis. Ikona Maxxi Pure kreeg dan ook een prominente plaats op de ELICA-stand tijdens Area30.

Bondgenoot

De luchtkwaliteit binnenshuis was al belangrijk maar is door corona nog meer onder de aandacht gekomen. Met de Ikona Maxxi Pure komt ELICA met een toestel met dubbele functie. “Enerzijds verwijdert de afzuigkap geuren en dampen tijdens het koken”, legt Jan De Moor van ELICA BeNeLux uit. “Anderzijds zuivert de luchtreiniger de ruimte van allergenen (mijten en pollen) en schadelijke stoffen die worden afgegeven door schimmels, schoonmaakproducten en interieurbekleding. Ikona Maxxi Pure is dan ook de perfecte bondgenoot in het beschermen van de binnenlucht zonder dat extra apparaten en complexe luchtcontrolesystemen nodig zijn. Het toestel blijft bovendien ook een zeer goed presterende en stille afzuigkap.”

Twee functies, afzonderlijk van elkaar te bedienen, in één apparaat.

Stille krachtpatser

Hoe doet de Ikona Maxxi Pure dat? De Combo Pure filter, een speciale combinatie van HEPA- en houtskoolfilters die micropartikels tot 1 micron opvangen, is de innovatieve feature die elke ruimte beschermt. Het toestel werd zo ontworpen dat de twee functies afzonderlijk van elkaar werken. De luchtzuivering gebeurt uiterst discreet via de ‘Super Silent’-modus die het toestel toelaat continu te werken op de achtergrond zonder enige geluidshinder. Een hogere debietsnelheid wordt bereikt met de ‘Boost’-modus waarmee in amper 20 minuten de lucht in een ruimte van 30 vierkante meter volledig wordt geregenereerd. Ikona Maxxi Pure is verkrijgbaar in zwart soft touch of roestvrij staal in een brede waaier van installatiemogelijkheden (doorvoer naar buiten of regeneratie, wand of zwevend, met of zonder schoorsteen, links of rechts).

Digitale ondersteuning

De deelname aan Area30 was meteen het ideale moment om de pas opgerichte ELICA Club mee op de voorgrond te plaatsen. ELICA Club is een speciale sectie op de website waarmee de fabrikant zich richt tot professionals die de producten van ELICA verkopen en installeren. “Het is een digitale oplossing die professionals altijd kunnen raadplegen wanneer het nodig is”, legt De Moor uit. “ELICA Club bestaat uit een digitaal opleidings­platform, een configurator en installatie­video’s. In het opleidingsplatform verzamelen we de trainingsmodules voor verschillende productfamilies, met video’s en een korte quiz over de producten. Met de configurator, beschikbaar voor het NikolaTesla-gamma, de plafondafzuigkappen en downdraft, zijn de professionals in staat om een vlotte installatie van de producten te regelen. Ze ontvangen na slechts enkele vraagjes een volledig overzicht van de benodigde accessoires en een technische tekening van het product. Een unieke tool die professionals de beste ondersteuning geeft.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details