NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Watertechnologie voor iedereen
Lekker gefilterd water, rechtstreeks uit de keukenkraan.

Watertechnologie voor iedereen

For You and Planet Blue. Voor jou en onze blauwe planeet. De woorden van BWT liegen er niet om. De doelstellingen en producten van het watertechnologiebedrijf zijn afgestemd op mensen en hun behoeften. De You staat voor klanten, zakenpartners, medewerkers, iedereen.

De naam BWT zegt het eigenlijk allemaal. BWT staat voor Best Water Technology. “Water is onze missie”, verduidelijkt Philippe Van Hoeydonck van BWT. “Wij willen de beste producten en diensten voor waterbehandeling ontwikkelen en zo hygiëne, veiligheid en gezondheid garanderen bij dagelijks contact met water. Ons doel is dan ook om onze klanten waterbehandelingsinstallaties, -technologieën en -diensten aan te bieden. Keukenbouwers laten elke dag opnieuw de keukenwensen van hun klanten in vervulling gaan. Met bijvoorbeeld onze AQA Pure UTS, waarbij UTS staat voor Under The Sink, kan je klanten net dat beetje méér bieden. Gefilterd, smaakvol en gezond water, altijd vrij van bacteriën, rechtstreeks uit de kraan. Met de nieuwe AQA Pure UTS-systemen geef je klanten de meerwaarde van ultrafiltratie.”

Een beetje plek onder het aanrecht, meer is niet nodig voor het AQA Pure UTS-systeem.

Weinig ruimte nodig

We drinken allemaal wel eens graag een lekker glaasje water, zeker wanneer het veel warmer wordt. Wat we minder graag doen, is zeulen met pakken en kratten flessenwater. Van Hoeydonck: “Dat is verleden tijd met AQA Pure UTS. Je hebt wat plek nodig onder het aanrecht om het systeem te monteren en te verbinden met de kraan. Onze filters (niet groter dan een 1,5 liter fles) kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst, al naargelang de wensen en de beschikbare ruimte. De innovatieve filter- en magnesiumtechnologie van BWT laat vanaf dat moment lekker en gefilterd water rechtstreeks uit de kraan stromen. De hoeveelheid calcium vermindert, zware metalen als lood en koper worden verwijderd, net als onaangename smaken en geurtjes. 

Van Hoeydonck: “Magnesium fungeert als smaakdrager. Hierdoor komen de aroma’s van dranken en gerechten beter tot hun recht.”

Meer magnesium

“Filteren is één ding”, aldus Van Hoeydonck. “Onze technologie verrijkt echter ook het drinkwater met extra magnesium. Magnesium ondersteunt hart en bloedvaten, het geestelijk prestatievermogen en de werking van de spieren. Het maakt ook het immuunsysteem sterker en speelt een centrale rol binnen het zenuwstelsel. De toevoeging van magnesium is dus een boost voor de gezondheid. Maar ook voor de smaakpapillen is de toevoeging van magnesium een goede zaak. Magnesium zorgt er immers voor dat het mineraalgehalte van het water in balans blijft bij een nagenoeg neutrale pH-waarde. Het verrijkte water smaakt frisser en zachter dan ‘gewoon’ kraantjeswater. En aangezien het gefilterd water de aroma’s van ingrediënten beter tot hun recht laten komen, is het ook beter voor de bereiding van koffie, thee, aardappelen, groenten, soep, spaghetti en nog veel meer.”

Een lagere ecologische voetafdruk dankzij AQA Pure UTS.

Meer besparen

Aangezien AQA Pure UTS lekker en gefilterd water oplevert uit de keukenkraan vervalt de noodzaak aan flessenwater. Van Hoeydonck: “Geen plastic flessen voor eenmalig gebruik meer. Reken maar eens uit welke besparing dit oplevert. Een terugverdientijd van minder dan een jaar is zeker mogelijk. Bovendien bespaart de gebruiker ook op productie, transport, opslag en afvoer van die flessen en helpt hij de CO2-uitstoot en plastic afval te verminderen. Meer duurzaamheid en meer besparing dus.” •

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details