NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Technologie met stijl
Campagnebeeld van Galileo Multicooking Technology.

Technologie met stijl

Een elegant en smaakvol ontwerp, aandacht voor (bijzonder) design. Het zijn slechts twee van de ongetwijfeld veel verwijzingen naar wat de Italiaanse fabrikant Smeg zo bekend maakt in de keukenwereld en daarbuiten. Maar Smeg besteedt minstens evenveel aandacht aan de ontwikkeling van geavanceerde technologie en bewijst dit nu opnieuw met de lancering van een nieuwe generatie ovens.

We kennen Smeg misschien wel het best van haar opvallende designlijn koelkasten. “Maar ook dit zijn stuk voor stuk toestellen die een topdesign combineren met een geavanceerde technologie”, benadrukt Charlotte Stevens van Smeg. “En ook bij de inbouwtoestellen brengen we design en technologie samen en naar een hoger niveau. Vandaag is een nieuwe generatie ovens klaar om de (hobby)koks een handje te helpen. We brengen traditioneel koken, stoom en microgolf samen in één toestel met onze eigen ontwikkelde Galileo Multicooking Technology. Galileo Galilei was een Italiaanse wetenschapper die opzienbarende astronomische ontdekkingen deed en voor die tijd revolutionaire theorieën uitwerkte. Onze nieuwe oventechnologie, die gebruik maakt van professionele algoritmen, is in onze ogen even revolutionair.”

Een nieuw tijdperk

Smeg pakt dus uit met een totale vernieuwingsronde in haar inbouwovenassortiment. Drie kooktechnologieën zijn beschikbaar: traditioneel, stoom en microgolf. De Italiaanse fabrikant bouwde een ovenline-up uit die tot twee of zelfs drie van deze technologieën in één toestel samenbrengt. “Traditioneel koken en koken met stoom zijn samengebracht in de Steam Generation-ovens, drie opties om aan elke behoefte te voldoen met gezonde, voedzame resultaten en een geweldige smaak”, legt Stevens uit. “De drie opties zijn de SteamOne, Steam100 en Steam100PRO, elk met hun eigen karakteristieken.”

Smeg brengt drie kooktechnologieën samen in één Omnichef.

Snel en groen

De grootste gecombineerde microgolfoven heet voortaan SpeedwaveXL. Deze garandeert gelijkmatige resultaten en een tijdsbesparing tot wel 40 procent in vergelijking met de traditionele functies. “Met een hoogte van 60 centimeter en een inhoud van wel 68 liter is de SpeedwaveXL bij de ruimste microgolfovens beschikbaar”, weet Stevens. “Bovendien maakt de conische microgolfverdeling het draaiplateau overbodig en blijft er zo meer ruimte over voor de bereidingen. We noemen dit de Stirrer-technologie. En dankzij de Inverter-technologie kan je met onze SpeedwaveXL gelijkmatig koken zonder hete plekken en zijn de ontdooiings- en verwarmingsresultaten uitstekend. Kooktijd en energieverbruik worden zo beperkt.”

Smeg: “Zowel qua design als technologie horen onze nieuwe ovens bij de besten in hun soort.”

Multicooking

Het neusje van de zalm in de nieuwe ovenline-up is wel de Omnichef. Deze oven brengt de drie kooktechnologieën samen in één toestel. “De kookwijzen zijn gelijktijdig of na elkaar te gebruiken en dat opent natuurlijk een pak perspectieven voor de (hobby)kok in huis”, benadrukt Stevens. “Maak er optimaal gebruik van: meer bruining en knapperigheid door het traditioneel koken, behoud van smaken en vitamines met de stoom en snelheid, en gemak via de microgolven.” De Omnichef-ovens bevatten alle hierboven genoemde kooktechnologieën en ook alle speciale functies van de toestellen. Zeker het vermelden waard is de Fill & Hide-watertoevoer en -afvoer. Dit systeem laat de chef toe water aan de oven toe te voegen, zelfs met de deur gesloten, zonder de kookcycli te onderbreken. De Omnichef gebruikt enkel die hoeveelheid water die nodig is om te koken, de rest kan simpel na het koken verwijderd worden. Eveneens te onthouden zijn de vele beschikbare functies: sous vide, smart cooking (150 automatische recepten), Delta T-functie (professionele algoritmen voor een delicate en bijzonder smakelijke bereiding, mede dankzij de temperatuurmeting van de meerpuntssonde), Multistep (het gerecht wordt op zijn best bereid met de drie technologieën na elkaar in de juiste volgorde) en Multitech (de drie technologieën tegelijk).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details