Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Stoom in zijn beste vorm

Een gezonde levensstijl is waarschijnlijk een van de meest genoemde goede voornemens bij het begin van het jaar. Gezond eten hoort daar ongetwijfeld bij. En dan is koken met stoom niet weg te denken.

Foto 1 V-ZUG stoomovens kopiëren
Mooie uitlijning bij V-ZUG, een combi-stoomoven en een oven naast een wijnkoeler.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | V-ZUG

8 april 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Koken met stoom, een moderne en gezonde manier van koken met honderd procent smaakbehoud. V-ZUG is al jaren pionier in die gezonde trend en biedt zelfs al sinds 2015 een combi-stoomoven aan die zowel met stoom als hete lucht en microgolven kan werken. Eén toestel, zeven manieren van eten bereiden. Je kan namelijk alle functies naar believen combineren.

Heel voorzichtig

“Door te stomen werk je zeer behoedzaam en dat is precies wat nodig is om bijvoorbeeld verse groenten optimaal te bereiden”, leert Michel Van Dommelen van V-ZUG ons. “De functie Regenereren maakt gebruik van hete lucht en stoom. Vanaf een koude oven heeft onze combi-stoomoven slechts 8,5 minuten nodig om de maaltijden op te warmen, zonder dat het eten uitdroogt en zonder dat het bedekt moet worden. In combinatie met
de microgolven kan je zelfs onder de vijf minuten gaan.”

De combi-stoomoven van V-ZUG, vol met handige features.

Hulp bij het stomen

Een combi-stoomoven zonder handige functies, dat kan niet bij V-ZUG. Zo maakt de kerntemperatuursonde het mogelijk om, in elke bakmodus, de kerntemperatuur perfect te controleren. Van Dommelen: “Onze automatische SlowCooking-functie is dan weer uniek. Je geeft zelf de gewenste kerntemperatuur en het gewenste einduur in voor je stuk vlees. De oven past zelf de oventemperatuur aan deze instellingen aan zodat je stuk vlees, ongeacht de grootte of het gewicht, perfect naar wens wordt gegaard op een lage temperatuur. Geen stress meer in de keuken. Met hete lucht en stoom kan je bovendien werken met wat we superheated steam noemen, tot 230 graden Celcius. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om aardappelpartjes in één handeling, dus vanaf rauwe partjes, klaar te maken met een lekker korstje zonder dat de binnenkant uitdroogt.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
  • GWW-BE

    Grond/Weg/Waterbouw

    Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

    Naar website
  • IA

    Industrial Automation

    Platform over productie- en procesautomatisering

    Naar website
  • IB

    Interieurbouw & Schrijnwerk

    Platform voor de interieurbouwbranche

    Naar website
  • LP

    Lumenpro

    Platform over licht en verlichting

    Naar website
  • MTV

    Metaalvak

    Platform voor de metaalverwerkende industrie

    Naar website
  • Recyclepro

    Recyclepro

    Platform over de gehele recyclingstroom

    Naar website
  • CLW

    Construire la Wallonie

    Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

    Naar website
  • Greenpro

    Greenpro

    Platform voor de tuin- en groenprofessional

    Naar website
  • Bouwmat

    Bouwmat

    Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

    Naar website
  • BAVL

    Bouwen aan Vlaanderen

    Platform voor de bouw

    Naar website
  • ArchiComm-BE

    ArchiComm

    Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

    Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details