NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Presentatie geïnspireerd door de natuur

Presentatie geïnspireerd door de natuur

Een prachtig landgoed dat leidde tot een succesvolle deelname aan de Küchenmeile A30, dat moet je gewoon herhalen. Zo dacht ook Jetstone er over. Dit najaar was de fabrikant opnieuw aanwezig op Gut Böckel.

In Rödinghausen ligt een prachtig landgoed waarvan de vele oude stallen mooi gerenoveerd zijn tot polyvalente zalen. Al enkele jaren trekken er enkele keukenfabrikanten en producenten van keukentoebehoren naartoe om daar hun nieuwe producten in een passende setting voor te stellen. Vorig jaar was Jetstone er voor het eerst toen één van de laatste stallen klaar was voor gebruik. Het werd een succes van de eerste tot de laatste dag. De beslissing viel al snel om ook de komende jaren van Gut Böckel de standplaats tijdens de Küchenmeile A30 te maken.

Jetstone in Gut Böckel, een geslaagde combinatie.
(foto: Ilco Kemmere Fotografie & Film.)

Inspiratie uit de natuur

“Gewoon een productopstelling willen we er niet van maken”, klonk het tijdens onze rondleiding. “We hangen onze presentatie steeds op aan een thema en dat is dit jaar niet anders.” Jetstone liet zich inspireren door een boek van Lidewij Edelkoort. Deze Nederlandse onderzoekster en trendvoorspeller, door het gekende Amerikaanse weekblad Time in 2003 uitgeroepen tot de 25 invloedrijkste mensen in de modewereld, schreef het boek Form Follows Food. Het boek, een initiatief van composietfabrikant Caesarstone, laat mooi zien hoe kleuren en structuren uit voeding en natuur terugkomen in actuele trends voor keukenwerkbladen. 

In samenwerking met architect Perry Hanssen vertaalde Jetstone elementen uit het boek naar een presentatie getiteld Hexagon: Inspired by nature waarbij de zeshoek inderdaad veelvuldig op de voorgrond trad. De hoofdrol was echter weggelegd voor de vijf nieuwe kleuren die Jetstone voorstelde (Jet Grey, Primordia, Noir Desir, Kreta en Bromo). In preview werden eveneens een aantal materialen getoond die begin 2020 de collectie vervoegen, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Caesarstone-kleuren Black Tempal, Calacatta Nuvo en Empira White.

De zeshoek stond centraal in de presentatie “Hexagon: Inspired by nature”. (foto: Ilco Kemmere Fotografie & Film.)

Nieuwe composietkleuren

Voorgesteld in september en meteen ook beschikbaar: Primordia, Jet Grey, Noir Desir, Kreta en Bromo. Primordia en Jet Grey zijn composietkleuren, Noir Desir is een keramiek terwijl Kreta en Bromo uit Dekton worden vervaardigd.

Primordia, een nieuwe kleur van composietfabrikant Caesarstone, valt op door de ruwe en industriële betonlook. De lichtgrijze basiskleur bevat witte, donkergrijze en bruine structuren die de natuurlijke imperfecties en roestelementen uit echt beton nabootsen. Jet Grey is dan weer het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Jetstone en één van haar composiet-leveranciers. De middengrijze kleur vormt een neutrale basis die op vrijwel elke kleur keuken toe te passen is. De lichtgrijze gewolkte structuur geeft het materiaal een stoere, betonachtige uitstraling. Beide kleuren zijn beschikbaar in 12 en 20 millimeter dikte.

Uitbreiding bij Dekton

De nieuwe Dekton-kleur Bromo is een antraciet/donkerblauwe tint met een subtiel vervaagde tekening. De zorgvuldig gecreëerde textuur zorgt voor een natuurlijke look die doet denken aan een gesteente zoals leisteen. De inspiratie voor de Dekton-kleur Kreta ligt bij de klassieke betonnen vloeren. Het ontwerp bestaat uit een redelijk gelijkmatige verdeling van lichtere en donkere grijstinten die voor een natuurlijke betonlook zorgen. Zowel Bromo als Kreta zijn beschikbaar in de diktes 8, 12 en 20 millimeter met maximale afmetingen 3150×1390 millimeter.

Bijzondere toevoeging in keramiek 

De nieuwste telg in het keramiek-assortiment van Jetstone heet Noir Desir, een combinatie van een matzwarte basiskleur met mystieke aders in goud, brons en wit. Het stijlvolle resultaat is leverbaar in materiaaldiktes van 6 en 12 millimeter en beschikt, net zoals alle keramiekkleuren, over een hoge vlek-, kras- en hittebestendigheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details