Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Praktisch en perfect op maat

Een werkblad, een spoeltafel met kraan, allerhande keukentoestellen, een kookplaat, een dampkap. Allemaal items waar iedereen meteen aan denkt wanneer gesproken wordt over een nieuwe keuken.

Foto 1 Bokmerk kopiëren
Bokmerk: “Een Bokmerk achterwand geeft de keuken een nieuw elan.”

Tekst | Tekst Tom Rampelbergh Beeld Bokmerk

22 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Een mooie en functionele achterwand mag ook niet achterblijven, zo klinkt het bij Bokmerk België.

Dat het bij een ontwerp van een keuken veelvuldig gaat over het type werkblad en voor welke keukentoestellen wel of niet een plaats moet worden voorzien, is evident. De Nederlandse fabrikant Bokmerk, actief als fabrikant van keuken- en badkamerwanden uit aluminium, voegt echter toe dat ook een achterwand de nodige aandacht verdient. “Net als een werkblad is ook een achterwand prominent aanwezig”, klinkt het. “De wand moet passen in het plaatje, zowel esthetisch als functioneel.”

Functioneel en mooi

Een achterwand bewijst keer op keer zijn nut. Bekijken we het esthetische aspect, dan zorgt een achterwand voor een visueel attractief plaatje. “Onze achterwanden passen in elke keukenstijl”, aldus Mario Bezuijen, verantwoordelijke voor Bokmerk België. “Het oog wil ook wat, zeker nu de keuken de belangrijkste plaats in een woning is geworden. Met een achterwand van Bokmerk kom je niet bedrogen uit.” Daarnaast bewijst een achterwand keer op keer zijn nut. Bij elke handeling in de keuken bestaat namelijk de kans dat de muur besmeurd geraakt. Water dat opspat wanneer de kraan en de spoeltafel worden gebruikt, opspattend vet en andere kookresten bij het bereiden van een maaltijd, noem maar op. Een achterwand beschermt enerzijds de muren van deze aanvallen en laat anderzijds toe deze spatten eenvoudig af te kuisen.

Het uitsnijden van de achterwand, met de uitsparingen voor de stopcontacten, gebeurt tot op 1 millimeter nauwkeurig.

Apart materiaal

Bokmerk België vertelt een uniek verhaal. Het gamma achterwanden wordt vervaardigd uit een niet alledaags materiaal, althans een materiaal dat niet top of mind is voor gebruik in keukens en badkamers. “Klopt”, bevestigt Bezuijen. “Aluminium staat niet vooraan in het rijtje. Nochtans heeft het enkele praktische eigenschappen waardoor het wel een ideale oplossing is. De wandbekleding is bijzonder hittebestendig. De beschermende coating, die het aluminium beschermt tegen vocht, wordt op het aluminium gebakken bij 180 graden. Hoge temperaturen hebben dus geen schijn van kans. Daarnaast is onze Bokmerk wandbekleding kras-, slag- en slijtvast. Kortom, een goede bescherming tegen elke vorm van gebruikersschade.”

Met een keuze uit meer dan 200 verschillende kleuren is er voor elk wat wils.

Multi-inzetbaar

De keuken is de hotspot van een woning geworden. Iedereen komt hier samen en het bruist er doorheen de dag van de activiteit. De badkamer is net het tegenoverstelde hiervan, een oase van rust waar je je na een drukke (werk)dag kan terugtrekken om helemaal tot rust te komen. Wat hebben keuken en badkamer gemeen? Het zijn allebei ruimtes waar water aanwezig is. “Het zijn ook allebei ruimtes waar de muren perfect door onze aluminium wandbekleding beschermd worden”, voegt Bezuijen toe. “De coating beschermt de ondergrond tegen vocht. We verlijmen onze wandbekleding op eender welke ondergrond waardoor er geen breekwerk moet gebeuren. Nog een voordeel van onze aluminium wandbekleding.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%