NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Onmisbaar als je van koken houdt

Onmisbaar als je van koken houdt

Heel lang geleden, meer dan 100 jaar om precies te zijn, was er eens een vakman in Engeland die, met de hand, zijn eerste fornuis fabriceerde. Het zou zomaar het begin van een sprookje kunnen zijn, maar het is het echte verhaal van de Stoves-fornuizen. De fabriek vinden we vandaag nog steeds in het noorden van Engeland en de fornuizen worden er nog steeds met de hand gemaakt. De fornuizen zelf gaan ondertussen de wereld rond. Sinds het jaar 2000 maakt Stoves deel uit van de internationale groep Glen Dimplex (waartoe ook o.a. Belling, Faber, Dimplex, enzovoort behoren) waarna de stap naar Nederland en enkele jaren later ook België werd gezet.

Christine de Plus: “Het woord solide omschrijft een Stoves-fornuis het best.”

Elk land kookt anders

De Stoves-collectie is uitgebreid. Dat is het minste wat je kan zeggen. Om in te spelen op de verschillende keukenstijlen en de verschillende internationale kookgewoontes ontwikkelde Stoves een assortiment dat op alle vragen een pasklaar antwoord kan geven. Voor wie dit een overweldigend geheel vind: geen nood. Via een uitgekiend stappenplan kom je zeker terecht bij het juiste fornuis. Met Richmond kies je voor een fornuis dat past in een landelijke, industriële of stoere stijl. Sterling en Precision hebben dan weer een meer strakke en moderne uitstraling. “Of mix en match zelf, want over smaak valt niet te twisten”, klinkt het bij Glen Dimplex.

Meer centimeters, meer opties

Na de keuze tussen Richmond, Sterling en Precision staan er nog een aantal keuzes klaar. Denk maar aan de breedte van het fornuis: 90, 100 of 110 centimeter. Hoe breder het fornuis, hoe meer ovens en gaspitten of kookzones er zijn. Gaspitten of kookzones? Juist, nog een keuze. De Stoves-modellen zijn zowel te verkrijgen voor gas als voor inductie. En last but not least, wanneer het model, de breedte en de manier van koken gekozen zijn, volgt er nog een laatste: Basic of Deluxe. Waar de Basic-versie van een Stoves-fornuis over alle functionaliteiten en accessoires beschikt voor de bereiding van de maaltijd, met voorop de gietijzeren pannendragers, komen er bij de Deluxe-versie nog wat extraatjes. Alle Richmond-modellen zijn verkrijgbaar in elke gewenste RAL-kleur. Bij de Richmond Deluxe heb je bovendien de optie, Coulour Boutique genaamd, om het fornuis in acht kleuren te zetten en ook het bedieningspaneel te kleuren.

Christine de Plus.

Belgisch gezicht

Iets meer dan een jaar geleden trok Glen Dimplex Christine de Plus aan als accountmanager. Vanuit het kantoor in Wetteren, inclusief kleine showroom waar op afspraak de toestellen bekeken kunnen worden, vertegenwoordigt ze de groep in België. Christine is geen onbekende in de keukensector. Ze heeft al tien jaar ervaring bij een gekende Belgische keukenfabrikant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details