NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Nieuw concept en unieke samenwerking: metalen en houten lades op maat gemaakt

Nieuw concept en unieke samenwerking: metalen en houten lades op maat gemaakt

Ladefabrikant Decruy, groothandel Van Opstal en systeemleverancier Grass werken samen aan metalen lades op maat. Een uniek en nieuw concept op de markt, waar eind 2019 ook nog houten lades op maat aan toegevoegd worden. De drie bedrijven stonden voor enkele uitdagingen, maar met hun gezamenlijke visie en aanstekelijk optimisme is dit een samenwerking op zeer lange termijn. De voorbije zomer werd het concept voorgesteld op Interzum, de Duitse beurs voor meubelproducenten.

Sinds 1 juni werken Decruy, Van Opstal en Grass samen aan een nieuw concept. Ze spelen in op de veranderingen in de markt en produceren op maat gemaakte lades. Een redelijk unieke samenwerking in de sector. Decruy is een ladefabrikant uit Houthulst, opgericht in 1970. Ze maken zo’n 80.000 houten lades per dag. Grass is een Oostenrijkse systeemleverancier die al meer dan dertig jaar samenwerkt met groothandel in meubelbeslag Van Opstal uit Aartselaar.

Het was Decruy die opmerkte dat klanten steeds vaker op maat gemaakte lades willen volgens bepaalde eisen. Ook bij Van Opstal merkten ze dit op. Daarom pakken ze dus, samen met partner Grass, uit met het concept van lades op maat, in hout en metaal. Decruy produceert de lades aan de hand van de machines van Grass. Van Opstal staat mee in voor de verkoop. 

De Dynapro geleiders van Grass zijn een kwalitatief geleidingssysteem voor de lades.

Kwalitatieve geleidingssystemen

Dankzij het netwerk van vertegenwoordigers van Van Opstal in België en Nederland is het hele project beschikbaar in de Benelux. De drie bedrijven bouwen op jarenlange ervaring in de productie van meubels en lades. De uitdaging voor dit concept lag hem in het produceren van kwalitatief hoogwaardige lades met goede geleidingssystemen. De Dynapro geleiders van houten lades van Grass werd herwerkt naar de op lades in metaal op maat. Deze geleiders kunnen ook voor hout gebruikt worden.

De drie bedrijven bieden tal van mogelijkheden dankzij de meerdere productiefamilies van Grass. In iedere familie zijn drie kleuren, vijf hoogtes en acht dieptes beschikbaar. De hoogtes variëren tussen de 63 en 250 millimeter. De klant kan dus naar eigen keuze combineren en samenstellen. De lades op maat zijn beschikbaar in Vionaro en Nova Pro Scala. 

Metalen lades op maat in de Vionaro-serie.

Handige configurator

Het hele concept klinkt goed en het wordt nog beter wanneer je naar de nieuwe website van Decruy gaat. Daar staat een configurator die je toelaat om de maten, kleuren en wensen door te geven. Met deze nieuwe lijn aan producten hopen Decruy, Van Opstal en Grass op een stevige aanwezigheid op de markt. Ze zijn er zich van bewust dat dit misschien eventjes kan duren. Mensen moeten het product immers leren kennen. Hun positieve attitude en geloof in het project en in de samenwerking zijn alvast een grote meerwaarde.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details