NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Met ‘de kraan die alles kan’ bespaar je op energie en water
Quooker geeft instant kokend en warm water.

Met ‘de kraan die alles kan’ bespaar je op energie en water

Gemak in de keuken is de voornaamste reden om een Quooker te kopen. Met de nieuwe bespaarcheck wil de kranenfabrikant benadrukken dat hun product ook een heel verantwoorde, milieuvriendelijke aanschaf is. Consumenten rekenen binnen één minuut uit hoeveel energie en water een Quooker in hun huishouden kan besparen, via www.quooker.be/besparen.

De bespaarcheck vraagt de consument om een aantal gegevens. Hoe hij of zij op dit moment het water verwarmt, bijvoorbeeld. En wat de afstand is tussen kraan en boiler. Aan de hand van die gegevens gaat de bespaarcheck rekenen. Binnen één minuut verschijnt op het scherm hoeveel energie en water er te besparen valt met een Quooker. Voor het gemak wordt dat meteen ook vertaald in besparing op vlak van maandelijkse kosten.

Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker CUBE die gefilterd (bruis)water geeft, een stuk goedkoper af dan met waterflessen uit de winkel.

Minder energie, minder water

Een Quooker bewaart water in een reservoir, dat in het keukenkastje komt te staan. Dit reservoir heeft slechts 10 watt nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt en een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, maar toch gebruikt een Quooker minder energie dan een waterkoker, als je die meerdere keren op een dag gebruikt. Meer details over het lage energie­verbruik vind je op www.quooker.be/energie

De kraan voorkomt bovendien waterverspilling. Met een waterkoker verwarm je vaak meer water dan je effectief nodig hebt. Naast die kleine verspilde hoeveelheden gaan er ook grotere volumes verloren als je traditionele methoden gebruikt. Bijvoorbeeld als je de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Een Quooker geeft instant warm water.  

De alleskunner

Een Quooker is in alle opzichten een verantwoorde en milieuvriendelijke aanschaf. De CUBE-variant voor gefilterd water maakt het plaatje compleet. Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker CUBE die gefilterd (bruis)water geeft, een stuk goedkoper af dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee.  De kosten voor vier CO2-cilinders, die je nodig hebt om bruisend water uit je Quooker te tappen, kosten 60 euro. Samen zijn ze goed voor 240 liter bruisend water. Dat is 0,25 euro per liter. Het gekoelde water kost 0,0005 euro per liter. De gemiddelde Belg drinkt ongeveer 148 liter fleswater per jaar. Dat is slechts
3 liter per week of een halve liter per dag. In een gezin met 4 personen komt dat op 592 liter per jaar. Stel dat 1 persoon bruisend water drinkt en de andere 3 plat water en één liter mineraalwater 0,55 euro kost (dit is een gemiddelde van verschillende merken en mix van plastic flessen en glas). Dan bespaar je al snel meer dan 235 euro per jaar. En daarin zijn de jaarlijkse kost voor kraantjeswater en jaarlijkse CUBE-filter van 60 euro al verrekend. Zo verdien je je aankoop op een paar jaar tijd al terug. Als er meer mensen in het gezin zijn of er wordt meer water gedronken, is de terugverdientijd nog korter.  

Een passende Quooker voor elke keukenstijl.

Een halve eeuw spraakmakende kranen

In 1970 vond Henri Peteri de Quooker uit, de allereerste kokendwaterkraan ter wereld. Zijn zoons zetten de missie van hun (inmiddels overleden) vader met tomeloze energie voort. Zij introduceerden ‘de kraan die alles kan’. Uitgerust met een CUBE, kan een Quooker, naast kokend, warm en koud water, ook gefilterd gekoeld (bruis)water geven. Een ware revolutie voor keukens wereldwijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details