NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Kastverlichting aan of uit met infraroodsensor
De infraroodsensor van deze schakelaar detecteert beweging of een bewegende deur en schakelt zo het licht aan of uit. De bevestiging kan eenvoudig via een meegeleverde kleefband.

Kastverlichting aan of uit met infraroodsensor

De naam Hera staat synoniem voor functionele verlichtingsmodules, ontwikkeld met oog voor design. Het belang van een geschikte verlichting binnen een keukenconcept is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Het brede assortiment omvat gewone inbouw-, opbouw- en onderbouwarmaturen, maar ook de meest uiteenlopende ledstrips. De R&D-afdeling is dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, maar ook met de optimalisatie van bestaande producten. Zo introduceerden ze een infraroodschakelaar met dimfunctie voor 24V ledverlichtingsmodules.

Als men in een donkere ruimte naar de juiste voorwerpen moet zoeken, gaat veel tijd verloren. Dat geldt ook voor kasten. Daarom biedt Hera een gepaste kastverlichting voor elke toepassing. De specialist uit het Duitse Enger denkt daarbij ook aan het bedieningsgemak en het energieverbruik. Het is namelijk belangrijk dat het licht brandt als de kast geopend wordt, maar ook zeker weer uit is als de kast weer dicht is. 

IR-schakelaar voor ledverlichting

Zo ontwikkelde Hera de praktische infraroodgestuurde schakelaar voor 24V ledverlichtingsmodules. Het principe is heel eenvoudig: een infraroodsensor reageert op een simpele beweging (functie 1) of bij het openen of sluiten van een deur (functie 2). In het eerste geval gaat het licht aan wanneer de sensor een beweging detecteert en gaat het weer uit bij een volgende beweging. In deze situatie kan de geconnecteerde ledverlichting ook gedimd worden als de menselijke hand of een object binnen de detectiezone van de infraroodsensor blijft. Kies je voor functie 2, dan schakelt de geïntegreerde sensor de verlichting automatisch aan van zodra iemand de kastdeur opent. Als de deur weer gesloten wordt, schakelt de verlichting net als bij een koelkast uit. Er kunnen hier ook meerdere infraroodsensoren voorzien worden, bijvoorbeeld bij een brede schuifdeur. Als de gebruiker de lichtsterkte voor functie 1 ingesteld heeft, wordt die bij een verandering naar functie 2 automatisch overgenomen. Activeren en deactiveren van de dim- en geheugenfunctie gebeurt door het knopje ongeveer 6 seconden ingedrukt te houden.

Met deze IR-schakelaar biedt Hera opnieuw een zeer praktisch hulpmiddel voor integratie in alle keukenkasten. De sensor wordt bevestigd met de meegeleverde kleefband of door een gaatje van 14,5 millimeter te boren. De afstand tussen een gesloten deur en de infraroodsensor moet tot 50 millimeter bedragen (afhankelijk van het oppervlak).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details