NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Het ideale klimaat voor elke wijn
Het bedieningspaneel van een Vinidor-wijnkast.

Het ideale klimaat voor elke wijn

Maar ook tijdens het rijpingsproces en het bewaren thuis speelt de juiste temperatuur een belangrijke rol. Het correct bewaren van de wijncollectie, daar maakt Cinem een erezaak van.

De lente en de zomer komen eraan en dat betekent dat we graag met een goed glas wijn in onze tuin vertoeven. Ook voor, tijdens en na een maaltijd willen we al eens een fles kraken. Wit, rood of rosé al naargelang de persoonlijke voorkeur. Nu heeft elke wijn zijn eigen ideale serveertemperatuur en die doet er wel toe. Het bewaren van de flessen uit de wijncollectie mag dus zeker geen nattevingerwerk zijn. “Het is sowieso beter om de flessen wijn te bewaren in een wijnkast”, aldus Thibaut Sohier van Cinem, invoerder van de toestellen van Liebherr. “Wijn is een kostbaar goed en dat bewaar je dus best in optimale omstandigheden.”

Verschillende formaten inbouwwijnkasten zijn beschikbaar, voor de grote en de kleine liefhebbers.

Perfect assortiment voor liefhebbers

Liebherr ontwikkelde de voorbije jaren een ruim assortiment huishoudelijke inbouwtoestellen waarbij kwaliteit, design en innovatie hand in hand gaan. De fabrikant speelde vroeg in op de trend van het wijnproeven en -verzamelen en ontwikkelde een ruim gamma wijnkasten, zowel vrijstaand als inbouw. Liebherr maakt daarin een onderscheid tussen wijnklimaatkasten (Vinidor-reeks, ideaal voor het op voorraad houden van verschillende wijnsoorten op de benodigde drinktemperatuur) en wijnbewaarkasten (Vinothek-reeks en GrandCru-reeks, voor het langdurig bewaren van grotere wijnvoorraden).

Kwaliteit tot in het detail

Menig wijnliefhebber en -verzamelaar pronkt graag met zijn collectie. Dat spreekt voor zich. Vandaar dat bij de ontwikkeling van de wijnkasten van Liebherr, naast de technologische snufjes om de wijnen perfect te bewaren, ook esthetische aspecten nauwgezet in het oog worden gehouden. Zo zijn de toestellen van de Vinidor-serie voorzien van een modern LCD-display waarop de temperatuur heel duidelijk geselecteerd wordt. Een zachte aanraking volstaat om alle functies in te stellen. Bovendien is een vlak weggewerkte ledverlichting voorzien om het complete interieur gelijkmatig te verlichten. Ook het presenteren van de wijnen is een belevenis op zich. De voorzijde van het presentatieplateau kan namelijk schuin worden geplaatst, ideaal om maximaal zes wijnflessen te presenteren. Inbouwen in greeploze keukens? Dankzij de TipOpen techniek volstaat een lichte aanraking van de glasdeur om deze enkele centimeter te openen, het SoftSystem sluit de deur automatisch na enkele seconden als de deur niet verder wordt geopend.

In een side-by-side opstelling vormen wijnkast en koelkast één visueel geheel.

Vier troeven

“We sommen graag de karakteristieken van elke Liebherr-wijnkast nog eens op”, aldus Sohier. “Elke kast beschermt de wijnen tegen uv-licht, ze garanderen ideale bewaartemperaturen door een precies controlesysteem, ze zorgen dankzij een ingebouwde FreshAir-koolfilter voor een optimale luchtkwaliteit en ideale luchtvochtigheid terwijl enkele ingrepen werden uitgevoerd om de flessen te vrijwaren van zelfs de kleine trillingen. Wijnliefhebbers kunnen op hun twee oren slapen, hun collectie ligt veilig en in de optimale omstandigheden in een Liebherr-wijnkast.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details