NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Elica plafonddampkappen zetten in op sfeer én welzijn

Elica plafonddampkappen zetten in op sfeer én welzijn

Daar is de lente, daar is het licht…

Licht is leven en onontbeerlijk voor ons welzijn en de gezondheid, ook binnenshuis. Het komt er in het interieur op aan die perfecte balans te vinden tussen dit natuurlijke daglicht en het zorgvuldig ingeplande kunstlicht. Elica ziet hiervan het belang in en ontwerpt dampkappen die niet alleen komaf maken met kookluchtjes, maar ook hun rol als volwaardig verlichtingsobject au sérieux nemen.

Keukenverlichting: functioneel versus sfeer

De tijd dat we de deur van onze ongezellig verlichte keuken na het koken snel dichttrokken, behoort gelukkig tot een ver verleden. In de keuken, vaak één met de woonruimte, wordt niet alleen gewerkt maar vooral ook geleefd en genoten van het samenzijn. Nergens anders is de lichtbehoefte zo groot, maar ook zo variabel, als in de keuken. Meer dan in eender welke andere ruimte komt het erop aan om een goed lichtplan voor ogen te hebben. De verlichting moet aan twee criteria voldoen: enerzijds is er de functionele en uniforme verlichting voor tijdens het kokkerellen, anderzijds is er de sfeerverlichting die het interieur en de architectuur van de woning tot zijn recht laat komen en bijdraagt tot ons welbevinden in huis en meer bepaald in de keuken. Elica heeft deze lichtbehoefte in de keuken goed begrepen. De in de plafonddampkappen geïntegreerde ledverlichting, duurzaam en efficiënt, is niet zomaar een extraatje maar maakt deel uit van het hart van het toestel.

Aanpasbare lichtsterkte en kleurtemperatuur

Bovenop de afzuigfunctie nemen de Elica dampkappen de rol op van volwaardig verlichtingsarmatuur. Vooreerst is er de Dim Light functie die toelaat de lichtsterkte aan te passen aan de behoefte van het moment: maximaal voor een heldere en functionele verlichting van het aanrecht en gedimd tijdens het tafelen of om in de juiste sfeer te genieten van momenten van ontspanning. Daarnaast heeft Elica verschillende dampkappen bijkomend uitgerust met de Tune White functie. Hiermee kan je de kleurtemperatuur van de witte leds aanpassen: van warm wit (2400 k) tot koel wit (5000 K). Dit laatste is frisser en zorgt ervoor dat je alert en gefocust bent tijdens het koken. Warm wit licht is dan weer een sfeerbrenger bij uitstek. Deze functie maakt het ook mogelijk om de kleur van het licht af te stemmen op de andere lichtpunten, voor een uniforme sfeer in de keuken en aangrenzende woonkamer.

Plafonddampkappen met onderscheidend design en verlichtingsfunctie

Omdat smaken en voorkeuren verschillen, heeft Elica een ruim aanbod aan plafondmodellen.  

  • Illusion, meester in camouflage. Deze plafonddampkap kan bekleed worden met gipsplaat waardoor het geheel perfect opgaat in de plafondafwerking. Verlichting: 2 ledstrips van 14 Watt, Dim Light en Tune White. 
  • Hilight Glass, stijlvol afgewerkt met een wit glazen paneel en witte lijst. Verlichting: 2 ledstrips van 14 Watt, Dim Light en Tune White. 
  • Skydome, architectonische dampkap met de allures van een helder dakraam voor een gelijkmatige lichtspreiding. Verlichting: led-lichtpaneel van 28 Watt, Dim Light en Tune White. 
  • Lullaby@, awardwinnende ‘slimme’ designdampkap met paneel in natuurlijk eikenhout of wit gelakt hout en led-lichtpaneel. Bediening via Elica app of geavanceerde stembediening dankzij de wifiverbinding. Verlichting: led-lichtpaneel van 28 Watt, Dim Light en Tune White. 
  • Hilight X, naar keuze afgewerkt mer een paneel in roestvrij staal, wit of zwart soft-toucheffect. Verlichting: 2 ledstrips van 7 Watt (3500 K), Dim Light. 

Wist je dat? 

  • Met een plafonddampkap behoud je het ruimtelijke gevoel in de keuken en wordt ook het binnenvallende daglicht niet gehinderd. 
  • De relatie tussen kunstlicht en welzijn wordt nog al te vaak onderschat. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevestigt dat gezond wonen zowel het lichamelijke als geestelijke welzijn ten goede komt. Eén van de factoren die bijdragen aan ‘een gezonde woning’ is verlichting.1
  • Licht heeft niet alleen een invloed op onze stemming, maar ook op onze productiviteit.2

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details