NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Een Personal Tour om ‘u’ tegen te zeggen”
Royaal qua ruimte en gebruiksgemak, zuinig met energie en afwasmiddel.

“Een Personal Tour om ‘u’ tegen te zeggen”

Wat doe je als de verschillende merken in de groep een karrevracht aan interessante nieuwigheden ontwikkelen? Juist, je verzamelt ze stuk voor stuk in je eigen showroom en je organiseert je eigen opendeurdagen. Met een duizendtal geïnteresseerde bezoekers mag de ATAG Personal Tour een schitterend succes worden genoemd.

Gedurende een tweetal weken opende ATAG de deuren van haar Experience Center in Denderhoutem voor een divers en geïnteresseerd publiek. Vanuit het hele land zakten partners en klanten af om de verschillende merken van de groep (nog) beter te leren kennen en om ondergedompeld te worden in een gezellige ATAG-sfeer. “We presenteren een heel pak nieuwigheden”, legt Annick Van Der Smissen van ATAG uit. “Een heel duidelijke uitleg over de toestellen zelf aangevuld met enkele kookdemo’s. En daar hoort uiteraard een hapje en een drankje in een leuke setting bij.” We pikten er enkele van de vele innovaties binnen het merk ATAG uit.

De nieuwe wijnklimaatkast viel bij de iF Awards meteen in de prijzen.

De ultieme wijnkelder

De wijnklimaatkast is in enkele jaren uitgegroeid tot een van de toestellen die tijdens een gesprek over een nieuwe keuken telkens worden besproken. ATAG bouwde al een mooi gamma wijnklimaatkasten uit en voegde er recent nog een luxeversie aan toe. Van Der Smissen. “Deze voldoet uiteraard aan de basisprincipes van elke traditionele wijnkelder (geen uv-licht, geen trillingen en een stabiele luchtvochtigheid) maar dan wel in een bekroond design. Het stijlvolle, volledig uittrekbare serveergedeelte van beukenhout presenteert elke wijn met respect en in stijl terwijl de instelbare ledverlichting sfeervol licht levert. Drie klimaatzones houden de wijncollectie tot 189 flessen op perfecte temperatuur. Elke zone is apart instelbaar via het touchscreen in een range tussen 5 en 20 graden Celcius. De ingebouwde camera is gelinkt met de geïntegreerde Vivino-app. Handig voor wie tijdens het schenken en degusteren van een wijntje er het unieke verhaal over wil vertellen.”

Elevate is de stilste inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging in het assortiment.

Koken wordt k°ken

ATAG maakt van elke (hobby)kok een topper in zijn vak met het Celsius°Cooking™ temperatuurgestuurd koken. Tijdens verschillende kookdemo’s brachten de ATAG-chefs het concept in de praktijk en toonden zo dat de ATAG Celsius°Cooking™ inductiekookplaten een ongeëvenaarde controle bieden. Van Der Smissen: “Via de IRIS2.0 slider stel je in een simpele beweging iedere gewenste stand in en activeer je de Boost-functie. De connectie via Bluetooth met de Connect Life-app biedt nog extra functies en informatie.”

De nieuwe ATAG Elevate werd getoond als voorbeeld van zo’n Celsius°Cooking™ inductiekookplaat. “De stille afzuiging valt meteen op, of eigenlijk net niet”, aldus Van Der Smissen. “De unieke toren brengt met zijn gepatenteerde systeem de ventilatieopeningen dichter bij de pannen en optimaliseert de luchtstroom. Afvoer naar buiten of recirculatie, het kan allebei.”

Napraten bij een hapje en een drankje.

Geen concessies tussen planeet en prestaties

En na het koken volgt onvermijdelijk de vaat. “Onze Premium Green-lijn, negen vaatwassers met een XL inbouwhoogte van 82 en 86 centimeter, neemt alle zorgen bij de duurzame chef weg”, klinkt het. “Zuinig met energie, water en afwasmiddel maar royaal qua ruimte, gemak en kwaliteit. Bovendien zijn ze met een geluidsniveau tot slechts 38 dB echt fluisterstil en met het aanwezige nachtprogramma doen we daar nog 2 dB af. De vaatwassers communiceren met lichtsignalen. Blauw betekent dat er nog vaat bij kan, rood dat de deur niet meer mag geopend worden en groen dat alles klaar is. Door de Flexi Racks™ rekken is de indeling makkelijk aanpasbaar aan de lading. Een AutoDose-functie mocht zeker niet ontbreken. De vaatwasser kiest zelf de juiste dosering en vermijdt zo verspilling.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details