NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een nieuwe solid surface collectie met spraakmakende designs
Engels Surfaces is ook verdeler van solid surface van de merken HI-MACS, AVONITE, GETACORE, VARICOR en ENGELS SOLIDS.

Een nieuwe solid surface collectie met spraakmakende designs

De geschiedenis van de Engels Group gaat terug tot 1927 wanneer Desiré Engels samen met zijn echtgenote een zelfstandige elektriciteitswinkel opricht. Vandaag omvat het familiebedrijf drie divisies: Aankooporganisatie en Electrogroothandel D. Engels, Thermo Comfort (HVAC-markt) en Engels Surfaces. Met de Durasein® solid surface collectie biedt deze laatste afdeling aan architecten, verwerkers en bouwheren een oplossing om one-of-a-kind interieurconcepten te creëren. De designs en kleuren van deze collectie naast de andere producten zijn ook te bewonderen in de nieuwe showroom in Malle en The Hub in Antwerpen. Voor verwerkingsopleidingen kan men in de Engels Academy terecht.

Engels Surfaces biedt vanaf nu ook de Durasein® solid surface collectie aan met kleuren en designs om unieke ontwerpen te creëren.

Durasein® Solid Surface

Kwaliteitsproducten van A-merken, een overzichtelijke showroom, een nauwgezette projectopvolging, een ongekende service en (gratis) opleidingen aan klanten, … het zijn de hoekstenen voor het succes van de Engels Group. Deze familiale kmo telt een 75-tal medewerkers, verspreid over de elektrogroothandel/aankooporganisatie, de divisie Thermo Comfort en Engels Surfaces, invoerder en verdeler voor België en Luxemburg van solid surface van de merken HI-MACS, AVONITE, GETACORE, VARICOR en ENGELS SOLIDS. 

“Vandaag breiden we ons solid surface gamma uit met de Durasein® -collectie, die voor twee derde uit natuurlijke mineralen en voor een derde uit hoogwaardige acrylharsen en pigmenten bestaat. Het resultaat is een ijzersterk, naadloos te vormen, onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal, dat heel vaak gebruikt wordt voor werkbladen en spoelbakken in keukens. “Deze collectie omvat een aantal betoverende en spraakmakende designs, decors met levendige aders, subtiele glitters en eigentijdse unikleuren en oppervlakken met fijne en grovere deeltjes die de beleving van glas, graniet of zandsteenkorrels geeft. Op die manier biedt dit gamma opportuniteiten voor interieurarchitecten, interieurbouwers en bouwheren om unieke concepten
te realiseren.”

Solid surface wordt heel vaak gebruikt in keukentoepassingen.

Showrooms in Malle en hartje Antwerpen

Solid surface wordt gebruikt in tal van toepassingen, zoals keukens, badkamers, winkelinrichting en zelfs in medische omgevingen en op gevels. Architecten, ontwerpers, meubelmakers en interieurbouwers vergelijken daarbij graag verschillende materialen, structuren en kleuren. “Ze kunnen daarvoor terecht in onze multifunctionele showroom, geïntegreerd op onze nieuwe site met logistiek distributiecentrum in de industriezone van Malle. In onze materialenbibliotheek vinden ze een breed aanbod aan stalen, terwijl de producten ook in meubilair verwerkt zijn. We adviseren wel om vooraf een afspraak te maken, zodat onze medewerkers voldoende tijd kunnen voorzien om iedereen te begeleiden”, legt Engels uit. “Met The Hub hebben we in hartje Antwerpen een bijkomende inspiratie- en designhotspot, waar onze solid surface producten in combinatie met passende materialen getoond worden. Architecten en schrijnwerkers kunnen stalen vastnemen en krijgen er vakkundige uitleg over de eigenschappen en mogelijkheden. We volgen de kleurentrends op de voet en tonen welke leuke dingen mogelijk zijn.” 

De Engels Group beschikt over een nieuwe multifunctionele showroom en een logistiek distributiecentrum op deze site in de industriezone van Malle.

Academy voor verwerkingsopleidingen

Aan iedereen die met solid surface producten wil werken, raden Engels en Durasein® ook aan om een degelijke opleiding in de technieken te volgen. “Door onze jarenlange ervaring kunnen we onze klanten perfect adviseren en ondersteunen. We organiseren het hele jaar door verwerkingsopleidingen, nuttig voor onder meer productontwikkelaars, houtverwerkers en schrijnwerkers. Door deze permanente vorming kunnen ze hun productkennis op peil houden om zo hun klanten een betere service te kunnen garanderen”, zegt Daniël Floren nog. “We steken veel energie in opleiding en het geven van informatie. Zo slaan we een brug tussen de creativiteit van de ontwerper en de technische uitvoering door de verwerker. Dat resulteert in een unieke meerwaarde. Architecten, designers en vaklui kunnen tijdens de plannings- en ontwikkelingsfase al bij ons terecht voor deskundig advies en vakkundige ondersteuning. Dat vermijdt vragen en problemen in een later stadium.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details