NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een goed uitgeruste keuken
Een koelkast, al dan niet met geïntegreerd vriesvak, op maat van het gezin.

Een goed uitgeruste keuken

Elektrische apparatuur en elektrische toestellen zijn een logische maar ook een noodzakelijke aanvulling in elke keuken. Een keukenontwerp mag nog zo mooi zijn, zonder de (juiste) toestellen is het maar niets. Dat beseffen wij ook. Maar weet de consument wel welke toestellen er zijn, welke toestellen hij of zij wenst en echt nodig heeft?

We kennen allemaal Bobbejaan Schoepen. Zanger, gitarist, entertainer maar ook ondernemer want hij is de oprichter van het naar hem genoemde pretpark Bobbejaanland. Een van de bekendste liedjes van Schoepen is wel Café Zonder Bier waarin hij verschillende niet zo leuke situaties vergelijkt en steeds besluit dat er niets zo erg is als een café zonder bier. Het gaat dan over een strand zonder water, land zonder grond, hij heeft het over een staart zonder hond en over een huis dat volledig in vlammen opgaat. Maar niets is zo erg als een café zonder bier. Of toch? Een keuken zonder keukenapparatuur lijkt me namelijk ook niet zo aangenaam.

Wijnkasten winnen snel aan populariteit.

Welke merken?

Toegegeven, keukens en cafés vergelijken we niet elke dag. En toch valt er wat voor te zeggen. Caféuitbaters kiezen ook welke bieren (en andere dranken) ze verkopen, alle beschikbare drankjes aanbieden is simpelweg onmogelijk. Bovendien moeten ze ook beslissen welke dranken ze prominent in beeld zetten en welke niet. Vertalen we dit naar de keukenhandelaren die hun showroom inrichten, dan hebben ze ook verschillende keuzes die ze moeten maken. Denk maar aan welke merken ze voeren en dus in hun showroom plaatsen, welke toestellen in welke keukenopstellingen moeten komen…

Welke toestellen?

Natuurlijk zijn er bij de toestellen no-brainers. Elke nieuwe of gerenoveerde keuken kan niet zonder een oven, een koelkast en een kookplaat (al dan niet met geïntegreerde kookveldafzuiging). Komen we bij de vaatwasser, dan is de noodzaak net dat tikkeltje minder. Je kan perfect de vaat elke keer met de hand doen, al is het toch zo veel eenvoudiger om de vaatwasser aan het werk te zetten. Een inbouwoven is wellicht het eerste toestel dat op het lijstje komt. Veel praktische functies dragen er bovendien toe bij dat elke keer een lekker gerechtje op tafel verschijnt. En ook de reiniging van de oven is een belangrijk aandachtspunt bij alle fabrikanten.

Een koelkast is eveneens broodnodig, je wil toch verse producten om die gerechtjes klaar te maken. Stel je klanten maar gerust, er zijn voldoende modellen beschikbaar zodat er steeds eentje op maat van het gezin te vinden is. Een koel-vriescombinatie kan ook, met een diepvriezer ingebouwd als vriesvak of als apart gedeelte.

Een vaatwasser, wellicht een van de meest gewilde toestellen.

Extraatjes?

Naast de evidente toestelkeuzes is er misschien nog interesse en/of budget om minder gangbare toestellen in de keuken te plaatsen. Minder gangbaar maar daarom niet minder nuttig. Zo is de wijnkast aan een sterke opmars bezig. Wie graag een wijntje drinkt en niet de ruimte voor een wijnkelder heeft, komt automatisch bij deze toestellen terecht. En ook hier geldt dat er sowieso eentje is die bij je past. Met verschillende temperatuurzones in één toestel plaats je ook verschillende soorten wijn in hetzelfde toestel, handig en een gegarandeerde blikvanger bij elk etentje dat je thuis organiseert. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details