NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Deze keukenkranen bedien je door te bewegen met je handen”
Elegant en functioneel, de BLANCOCULINA-S II Sensor met aan de zijkant en vooraan geïntegreerde sensoren.

“Deze keukenkranen bedien je door te bewegen met je handen”

Veruit het meeste werk in de keuken gebeurt in wat Blanco de waterzone noemt. Deze bestaat uit een spoelbak, een afvalsorteersysteem in het kastje eronder en uiteraard ook de keukenkraan. Een gebruiksvriendelijke inrichting ervan helpt de gebruiker bij de dagelijkse werkzaamheden. Ook de almaar beter wordende keukenkranen dragen meer dan hun steentje bij.

Het Blanco-assortiment keukenkranen is immens. Sommige modellen draaien al enkele jaren mee en blijven een populaire keuze bij vele consumenten. BLANCOCULINA-S is daar een mooi voorbeeld van. “En toch hebben we nu met BLANCOCULINA-S II en BLANCOCULINA-S II Sensor de tweede generatie van deze tijdloze klassieker klaar”, leert William Verbiest van Blanco ons. “Deze tillen de moderne keukencultuur echt naar een hoger niveau en leveren een zicht- en merkbare meerwaarde. Design en premium kwaliteit staan ook bij deze nieuwkomers voorop.”

Een beweging met de hand voorbij de zijsensor en de waterstroom komt op gang in een nieuw ontwikkelde, waterbesparende modus.

In alle stijlen thuis

BLANCOCULINA-S II en BLANCOCULINA-S II Sensor bouwen verder op het succesvolle traject van de tijdloze klassieker BLANCOCULINA-S. De nieuwkomers tonen dat een verfijnde semiprofessionele kraan echt zijn weg heeft gevonden naar de keuken van de particuliere klant waar ze in het dagelijks gebruik nog meer expressiviteit en vooral nog meer modern comfort bieden. “De donkere inleg op de bedieningshendel en het armatuurlichaam hebben we toegevoegd”, duidt Verbiest. “De douchehouder is wat eleganter waardoor de totale kraan zeker aan de hoogste designnormen voldoet. Ze passen allebei mooi in verschillende inrichtingsstijlen, van modern tot industrieel, en vallen allerminst uit de toon.”

Blanco blijft inzetten op een zo efficiënt mogelijke waterzone, de meest gebruikte plek in elke keuken.

Functionaliteit alom

Een keukenkraan moet vandaag een designparel zijn. Maar ook qua gebruiksgemak is enkel het beste goed genoeg. “De BLANCOCULINA-S II Sensor bevrijdt letterlijk en figuurlijk de handen van de gebruiker”, aldus Verbiest. “Twee geïntegreerde sensoren lezen immers de handen. Een handbeweging bij de zijsensor volstaat om de waterstroom in een constante, licht gesmoorde modus op te starten. Deze modus hebben we speciaal ontworpen voor het wassen van de handen en het bereiden van voedsel. Door de verminderde opening van de kleppen wordt ook op water bespaard, een belangrijk thema vandaag. In deze modus stopt de waterstroom bij een nieuwe beweging bij de zijsensor of automatisch na 90 seconden. Aan de onderkant van de kraanarm integreerden we ook een sensor. Deze brengt de stroom op gang met de kleppen volledig open zodra er een voorwerp, bijvoorbeeld een kookpot, onderdoor beweegt. Verlaat deze weer het sensorgebied, dan stopt de waterstroom meteen. De watertemperatuur regel je met de bedieningshendel.” Geen nood wanneer de ruimte onder de bovenkast wat beperkt is, Blanco brengt immers ook de compacte BLANCOCULINA-S II Mini uit.

Elegante oppervlakken

“Een mooie vormgeving en een gebruiksgemak dat hoge toppen scheert, daar hoort een gedegen afwerking bij”, besluit Verbiest. “PVD-staal en zwart mat waren er al. Daar voegen we nu satijn donker staal en satijn platina aan toe. Deze vier oppervlakken creëren een tijdloos aantrekkelijke uitstraling van de BLANCOCULINA-S II. De sensorversie is verkrijgbaar in PVD-staal.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details