NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Quooker combineert duurzaamheid met design

Quooker combineert duurzaamheid met design

De vraag naar energievriendelijke, waterbesparende en afvalarme oplossingen boomt. Dat weet ook Quooker. “Wij ontwikkelden al in 1970 een kraan voor kokend water en die evolueerde ondertussen tot een kraan die alles kan”, klikt het vol trots bij de Nederlandse fabrikant.

Een handige en perfect functionerende keuken­kraan in een mooi jasje. Daar is het bij Quooker om te doen. “Een Quooker-systeem bestaat uit een mooie kraan op het aanrecht en één of twee reservoirs in de keukenkast”, legt Kate Van Nuffelen van Quooker uit. “In het reservoir voor kokend water bewaren we het water aan 108°C. Het klinkt niet meteen energiebesparend, toch is deze manier van werken dat wel. De gepatenteerde hoogvacuümisolatie garandeert immers dat er amper warmte uit het reservoir ontsnapt. Je hebt dus niet veel energie nodig om het water op temperatuur te houden. Een stand-by-verbruik van slechts 10W, en dat kan je vergelijken met het verbruik van een wifi-router, volstaat. Deze ‘warmhoudkosten’ liggen beduidend lager dan de energiekosten die nodig zijn om een waterkoker meermaals per dag te gebruiken.”

Beduidend minder nood aan plastic flessen sinds de introductie van de CUBE.

Bespaar water

“Uit de keukenkraan stroomt uiteraard water en ook daar zorgt een Quooker-systeem voor een besparingsmogelijkheid”, aldus Van Nuffelen. “Met de Quooker-kraan tap je immers exact de benodigde hoeveelheid water. Je hebt dus nooit te veel water gekookt dat gewoon wordt weggekapt. Ook wachten op warm water is voltooid verleden tijd, net als het laten weglopen van koud water. Onze reservoirs leveren immers meteen warm water. Zo vermijden we heel duidelijk waterverspilling.”

Rosé koper en gunmetal, de twee nieuwste finishes in het kleurenassortiment van Quooker.

Bespaar plastic

Dankzij de Quooker CUBE is het mogelijk om naast koud, warm en kokend water ook gekoeld, gefilterd (bruis)water uit de kraan te tappen. “Elk type water is steeds bij de hand”, verduidelijkt Van Nuffelen. “Water kopen in de winkel is dus niet meer nodig. Geen glazen of plastic flessen meer die veel plaats innemen in een koelkast of voorraadkast. Geen extra plastic dat zijn weg zal vinden naar de afvalberg. Bovendien is gefilterd water ook beter voor het milieu. Gefilterd water heeft immers een milieu-impact die tot 33 keer lager is dan gebotteld water. We rekenden uit dat we sinds de introductie van de CUBE in België al een besparing van meer dan 10 miljoen
flessen bruiswater gecreëerd hebben.”

Oog voor design

De keukenkraan is het meest zichtbare keukentoestel van allemaal en dan wil het oog ook wel wat. Quooker heeft van meet af aan functionaliteit en design als belangrijke pijlers gehanteerd. “Daarom hebben we sinds het najaar van vorig jaar twee nieuwe stijlvolle finishes beschikbaar voor onze Quooker Fusion en Quooker Flex”, benadrukt Van Nuffelen. “Gunmetal is een materiaal dat diep donkergrijs combineert met blauwe ondertonen. Het geeft een gestroomlijnde, industriële touch. Rosé koper is een elegante tint die geïnspireerd is op koper maar ook neigt naar roze. Rosé koper brengt een warme, tijdloze schittering in de keuken. Deze twee nieuw­komers brengen het totaal aangeboden finishes op zeven, net zoals het aantal verschillende modellen. Zo is er voor ieder wat wils!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details