NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“De keuken van morgen: esthetiek, ecologische verantwoordelijkheid en geavanceerde technologie”
Trendy kleuren bij Häcker.

“De keuken van morgen: esthetiek, ecologische verantwoordelijkheid en geavanceerde technologie”

De moderne keuken is een rustgevende en technologisch geavanceerde ruimte. Natuurlijke kleuren en materialen genieten de voorkeur terwijl de fabrikanten van huishoudelijke apparaten steeds meer artificiële intelligentie en connectiviteit integreren. Esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid komen zo samen in het hart van onze woning.

Ronny Thyssen, managing director van DER KREIS BeLux: “Ons team was zoals elk jaar van de partij op de Küchenmeile. De eigen stand van DER KREIS toonde onze leden wat in de nabije toekomst beschikbaar zal zijn. Met KüchenDesk komt er een ERP-programma voor keukenontwerpers, nu al beschikbaar in Duitsland en volop in ontwikkeling voor de rest van Europa. En het modulair concept Küchen3000 zal ons een handje helpen om de oprichting van nieuwe winkels te bevorderen. Maar uiteraard bezochten we ook onze partners om daar de nieuwste trends te ontdekken. Contacteer ons zeker om onze ontdekkingen te leren kennen.”

DER KREIS op area30.

Esthetische trends

Thyssen: “Trendy kleuren zijn een constante bij al onze partners. Häcker komt met Grège, een subtiele mix van grijs en beige die op een rustige wijze toch kleur toevoegt aan de keuken. In de kleurpaletten van KH System Möbel, Schüller, Impuls Küchen en Express Küchen ontdekten we olijfgroen en amarant terwijl Nolte uitpakte met sepia bruin en mat zijdeachtig karamel in combinatie met nieuwe handgrepen in mangaan brons. Qua materialen zien we dat hout een blijver is, zeker de gegroefde (imitatie) fronten die bij Nolte, Bauformat-Burger, Kuhlmann en Next125 stonden te pronken. Leicht maakte er zelfs zijn blikvanger van met de Bahia-reeks. De Juna-spoelbak van Systemceram, in samenwerking met ontwerpbureau Hans Winkler, willen we je zeker niet onthouden. Natuurlijke kleuren, pure materialen en vloeiende vormen.”

HydroClean van Miele, de oven reinigt zichzelf met schuim.

Ecologisch verantwoord

Ecologie en duurzaamheid zijn geen loze woorden meer. Steeds meer fabrikanten zetten er bewust op in en communiceren hier zeer duidelijk over. “Het gebruik van een watergedragen lak (Schüller), een natuurlijk linoleum geproduceerd uit lokale hernieuwbare grondstoffen (Sachsen Küchen), een vaatwasser met automatisch doseringssysteem voor detergent (Miele, Atag)…”, somt Thyssen op. “Haier ontwikkelde de hOn-app die een analyse van de energie-efficiëntie van apparaten mogelijk maakt. Blanco combineert de waterbehandelingsunit Choice All met de gloednieuwe Choice Icona-kraan en kan zo via een speciale app het waterverbruik, filtratie, toevoeging van CO2 en temperatuurregeling van het water monitoren.

Gegroefde houten fronten, zoals hier bij Nolte, zijn in.

Keuken 2.0

“Naast de vouwdeuren, schuifsystemen tot zelfs een volledig onzichtbare mobiele hoekkast vielen de vele technologische snufjes ons op”, benadrukt Thyssen. “Bij Miele zagen we inductiekookplaten die zelfstandig werken en dus grote flexibiliteit bieden en de HydroClean zelfreinigende functie in de ovens. Bij AEG ging het over de AEG 8000 Bridge XT SaphirMatt-kookplaat die naast vier keer krasbestendiger dankzij de vlekwerende coating ook vingerafdrukbestendig is en eenvoudig in onderhoud. Samsung zet vol in op artificiële intelligentie met de AI Pro Cooking-functie die ingrediënten herkent en de kookinstellingen automatisch aanpast om tot een perfect resultaat te komen. En ook Haier ziet toekomst in AI. Dat bewijzen ze met de lancering van de Haier Cooking Serie 6, een complete reeks high-end keukentoestellen die door AI worden aangestuurd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details