NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Zonder kan het niet”
Marcel Franssen, oprichter van Franssen Keukens en medeoprichter van Royal Crown.

“Zonder kan het niet”

Een totaal nieuw concept uit de grond stampen en in de keukensector lanceren, dat kan enkel door vakmensen met een jarenlange staat van dienst. Royal Crown is het bewijs hiervan. De bestellingen van aparte keukenzaken samenbrengen om een betere prijs te onderhandelen, bleek een gouden zet. Vandaag staat een heel pakket services klaar voor de leden.

In 1996 bundelen drie keukenfabrikanten, negen stichtende leden en één zaakvoerder de krachten in een CVBA met een baan­brekend concept. Door de bestellingen van de verschillende keukenzaken te bundelen, zijn ze in staat om betere prijzen te onderhandelen bij de fabrikanten van de toestellen. Deze kortingen zijn een sterke troef in de gesprekken naar de eindklanten toe. Luc Rombouts wordt gedelegeerd bestuurder van Royal Crown, Marcel Franssen (Franssen Keukens) de voorzitter. Vandaag zijn het de zoons van beide heren die de werkzaamheden verderzetten. De sterke connectie is er nog steeds.

Patrick Franssen.

Passie, generatie na generatie

Marcel Franssen richt net iets meer dan 50 jaar geleden zijn eigen schrijnwerkerszaak op. De houtbewerking kreeg hij, als zoon van een schrijnwerker, met de paplepel ingegeven. De focus ligt al snel op alles wat met binnen­schrijnwerk te maken heeft: binnendeuren, plankenvloeren, maatkasten en keukens. Met succes. Vandaag telt Franssen Keukens, met naast zoons Alain en Patrick ook Jan Stinckens aan het roer, zes showrooms. “Belgisch vakmanschap, met de focus op maatwerk, kwaliteit en een stevige service, daar maken we dagelijks het verschil mee”, getuigt Patrick Franssen. “De vlotte samenwerking en sterke ondersteuning van Royal Crown maken het voor ons makkelijker de focus bij onze klanten en hun droomkeuken te leggen.”

De showroom van Franssen Keukens in Geel.

Partner op alle gebied

“De initiële doelstelling van Royal Crown was inderdaad het samenbrengen van de bestellingen van keukentoestellen”, legt Franssen uit. “Door in groep aan te kopen in plaats van elk afzonderlijk werd het mogelijk mooie prijsafspraken te maken. Het werd een onverhoopt succes, in die mate dat de uitbreiding volgde naar verlichting, lades, meubels en ook werkbladen. Royal Crown is ondertussen meer dan een prijsonderhandelaar en dat hebben we aan de visie van Luc Rombouts te danken. Het maken en verspreiden van folders vooraleer dat gangbaar werd, het inzetten op internet en het hele digitale verhaal, het creëren van een computersysteem, … Allemaal zaken die we vandaag normaal vinden maar die op het moment dat hij ze op tafel legde nog niet aan de orde waren. Royal Crown is vandaag een groep geworden die de aangesloten keukenzaken ondersteunt op het vlak van aankoop (de aankoopvoorwaarden onderhandelen), marketing (ondersteuning van a tot z, zowel online als offline), administratie en opleidingen.”

“Onze focus ligt bij het realiseren van droomkeukens voor onze klanten.”

Partner op alle gebied

Franssen: “Royal Crown heeft het ons op vele vlakken makkelijker gemaakt. Denk maar aan de tijd die je zou moeten spenderen om zelf overal die onderhandelingen te voeren en alle administratie op je te nemen, om nog maar te zwijgen over het logistiek verhaal. Een keuken­zaak vandaag kan bijna niet zonder deze ondersteuning. Wij zijn en blijven alvast overtuigd dat we dankzij Royal Crown staan waar we nu staan.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details