NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“We blijven innoveren”
Gefilterd water uit de keukenkraan.

“We blijven innoveren”

De eerste kokendwaterkraan ter wereld, een uitvinding van Quooker in 1970, zette een ware revolutie in de keuken in gang. Vandaag is deze kokendwaterkraan quasi onmisbaar geworden en verovert ze stilaan heel de wereld. In België hoort daar een deelname aan Batibouw bij. En opnieuw kwam Quooker met iets nieuws.

Innoveren en op die manier onmisbare tools voor de keukengebruiker ontwikkelen. Het zit ingebakken in het DNA van Quooker en al zijn medewerkers. De deelname aan Batibouw dit jaar werd door Quooker aangewend om de Cold Water Filter aan het publiek voor te stellen. “De komst van de Cold Water Filter geeft de consument een oplossing om naast 100 graden kokend water, het kraanwater nu ook om te zetten naar gefilterd (niet gekoeld) water.” Met een opvallende koker vol lege plastic flessen vestigde Quooker eveneens de aandacht op het duurzame karakter van haar kranen. “Sinds 2018, meer bepaald sinds de introductie van de CUBE, kan iedereen ook gekoeld gefilterd (bruis)water tappen uit een Quooker-kraan”, klinkt het. “Belgische gebruikers van de CUBE spaarden sinds de introductie al meer dan 1,5 miljoen gebotteld bruiswater uit, een equivalent van bijna 38.000 kilogram plastic. Zo wordt de kraan die alles kan ook wel de kraan die besparen kan.”

De Cold Water Filter zuivert het water en garandeert een betere smaak en geur.

Zuiver en koud

De Cold Water Filter wordt, je raadt het al, geïnstalleerd op de koudwaterleiding. Twee filters werken samen om een betere waterkwaliteit te realiseren door onaangename smaken en geuren te verminderen (de Active Carbon-filter) en door het inkomende water van eventueel aanwezige bacteriën te ontdoen (de Hollow Fiber-filter). Deze laatste verwijdert eveneens zanddeeltjes en zwevend stof. Het resultaat is gefilterd water op leiding­temperatuur. “Wie bruisend, gekoeld en kokend water van 100 graden Celcius wil tappen, sluit de CUBE aan op het Quooker-systeem”, legt de fabrikant uit. “Deze is standaard voorzien van een filter. Een Cold Water Filter is daarbij dus niet nodig.”

Quooker op Batibouw. Vooraan de zwarte mobiele opstelling met de nieuwe Cold Water Filter.

De kraan helpt een handje

De Cold Water Filter activeren om gefilterd water te bekomen, gebeurt op de Quooker-kraan zelf. “En dat is vrij eenvoudig”, legt de fabrikant uit. “De kartelknop indrukken, even wachten en dan draaien. Deze drie stappen schakelen de Cold Water Filter in zodat het kraanwater gefilterd wordt. De ledring op de kraan kleurt blauw als bewijs hiervan. We raden ook iedereen aan om de filter sowieso om de twaalf maanden te vervangen, ongeacht hoe veel of hoe weinig water wordt gebruikt. En Quooker zou Quooker niet zijn, moesten we ook daar niet een handje bij helpen. Zijn de twaalf maanden voorbij en is vervanging van de filter nodig, dan geeft de Cold Water Filter een geluidssignaal en gaat er een lampje op de filterhouder knipperen om aan te geven dat de filters aan vervanging toe zijn. Geen nood, met de snoozeknop schakel je het geluid uit. Maar vergeet dan niet de filters bij ons te bestellen.” •

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details