NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Unieke coating voor optimaal onderhoud

Unieke coating voor optimaal onderhoud

Fenix. De naam klinkt niet alleen catchy, ze houdt ook een duidelijke kwaliteitsbelofte in. Een van grote kracht en herstelbaarheid. Dat weet Vanca, verdeler van het product voor België, als geen ander.

Vanca is een gekende naam bij architecten en interieurbouwers. Het Fenix decoratief plaatmateriaal noteert nog steeds een jaarlijkse groei van ruim tien procent. Met de recente opening van een echt Design Center stellen ze hun materialen op een tastbare manier voor, aan interieurpartners en aan hun eindklanten. Zo ook het assortiment van Fenix.

design-center-referenties-instagram16-kopieren

Ook voor de spoelbak is Fenix een interessant materiaal, hier in een beige uitvoering.

 

Onevenaarbaar op lange termijn

Met een portefeuille aan hoogwaardige merken richt Vanca zich tot het top- en middensegment van interieurbouw. Het bedrijf is exclusief importeur in België van onder meer Fenix. “We worden veel gekopieerd in de markt, maar geen enkele concurrent kan de unieke eigenschappen van Fenix evenaren”, zegt verkoopsdirecteur Jan Dierick van Vanca. “De gepatenteerde coating in drie lagen is uitzonderlijk herstelbaar. We kunnen krassen volledig wegwerken en evenaren zo bijna keramisch materiaal. Op lange termijn is het onderhoud van dit laminaat dus een pak voordeliger dan bij alternatieve merken.”

Voor intens gebruik

De voordelen van Fenix uiten zich al meteen in de keuken, waar horizontale oppervlakken zoals het aanrecht of de keukentafel vaak op de proef worden gesteld door de dagelijkse activiteiten. Het materiaal wordt vooral gebruikt bij de fabricage van interieurkasten, maatmeubilair en zo meer. In combinatie met houtfineer geeft het een harmonisch resultaat. De warmte van hout sluit naadloos aan bij de strakke uitstraling van Fenix. Het houtfineer kan via het zusterbedrijf Placabois worden aangeboden, ook te ontdekken in het Design Center.

Binnenkort nieuw in het Fenix-gamma: de VIS-versie. VIS staat voor Very Intensive Surface. Die uitvoering wordt dus nog sterker en krasbestendiger. Ontstaat er toch een kras tijdens de productie of door het gebruik van het meubilair? Dan is de kras eenvoudig hersteld.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details