Platform over design en techniek in de keukenbranche
Werkbladen

Trendy toevoegingen

Werkbladen die de praktische eigenschappen van een materiaal combineren met een natuurlijke look blijven jaar na jaar populair.

Foto 3 Jetstone kopiëren
Het zachtgrijze oppervlak van Noble Grey combineert mooi met zowel zwarte of donkere houten fronten als met mat witte fronten.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Jetstone

7 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Leveranciers van werkbladen zetten blijvend in op de ontwikkeling van nieuwe kleuren om aan heersende trends te beantwoorden. Ook Jetstone voegt trendy oplossingen toe aan een al enorm assortiment.

Zelfs in een speciaal jaar houdt Jetstone vast aan tradities. Een nieuw jaar betekent bij de Nederlandse werkbladenspecialist de uitbreiding van haar collectie met nieuwe kleuren. Het composietassortiment breidt uit met twee nieuwkomers, bij de keramiekoplossingen vervoegen drie nieuwe telgen het bestaande palet.

Keramiek

Keramiek beschikt over een pak interessante eigenschappen (hitte-, kras- en vlekbestendig) die consumenten graag ervaren in hun keuken. “Materialen die deze eigenschappen combineren met een natuurlijke uitstraling blijven bijzonder populair”, weet Jetstone. “We zien daarbij duidelijk de vraag toenemen naar materialen met de uitgesproken structuur van marmer, een tendens waarop we vandaag verder inspelen met onze drie nieuwe kleuren: Himalaya Crystal, Amazonico en White Cloud.”

Himalaya Crystal vond overduidelijk zijn inspiratie bij de toppen van de hoogste bergketen ter wereld. Dit kristalachtige materiaal met krachtige aders voor een uitgebalanceerd contrast lijkt te beschikken over een schijnbaar transparant oppervlak. Himalaya Crystal heeft een matte afwerking en is leverbaar in diktes van 6 en 12 millimeter met een maximale afmeting van 3160 op 1460 millimeter.

De mystieke Zuid-Amerikaanse regenwouden rond een van de grootste rivieren ter wereld leverden een spectaculaire verschijning met uitgesproken tekening en onderscheidende textuur op. Amazonico heeft een mat geborstelde afwerking en is eveneens leverbaar in diktes van 6 en 12 millimeter met een maximale afmeting van 3160 op 1460 millimeter.

Dat moment waarop de zon net tussen de wolken doorbreekt, daar ligt de inspiratie voor White Cloud. De smalle lichte en donkere aders op dit lichtgrijze materiaal geven White Cloud een elegante en harmonieuze uitstraling. White Cloud heeft een matte afwerking en is leverbaar in 6 millimeter dikte met een maximale afmeting van 3200 op 1580 millimeter.

Een wervelende composietkleur, Moorland Fog.

Composiet

Composietfabrikant Caesarstone zet stevig in op de ontwikkeling van materialen die de uitstraling van fraai natuursteen weten te combineren met de praktische eigenschappen van composiet. Ook dit jaar voegt Jetstone twee nieuwe kleuren toe aan haar collectie: Noble Grey en Moorland Fog.

Noble Grey is, zoals de naam al doet vermoeden, een zachte lichtgrijze kleur met een mooie mix van donkergrijze aders en crèmewitte tinten. “Voeg daarbij zwarte of donkere houten fronten en Noble Grey toont zich van haar rijke, stijlvolle kant”, schetst Jetstone enkele mogelijkheden. “In combinatie met mat witte frontjes roept deze nieuwe kleur een Scandinavisch gevoel op.”

Moorland Fog brengt taupe- en aardetinten samen in een wervelende compositie. “Combinaties van Moorland Fog met houttinten passen mooi bij de warme ondertoon van deze kleur”, geeft Jetstone mee.

Zowel Noble Grey als Moorland Fog hebben een gepolijste (glanzende) oppervlakte en zijn leverbaar in diktes van 12 en 20 millimeter met een maximale afmeting van 3000 op 1390 millimeter. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details