NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
​Stel zelf je kraan samen
Niels en Walter Peteri.

​Stel zelf je kraan samen

Kokend water uit een keukenkraan is al lang geen utopie meer. Meer zelfs, met een Quooker in de keuken liggen koud, warm en kokend water binnen handbereik. Voeg er nog de CUBE aan toe om gekoeld gefilterd (bruis)water te tappen en het plaatje is compleet.

Het verhaal van Quooker is onlosmakelijk verbonden met dat van Unilever. Henri Peteri, de oprichter van Quooker, werkt in 1970 bij Unilever en hij is er getuige van de lancering van instant soep. Een geweldig idee, soep binnen de paar seconden voor je neus. “Alleen jammer dat je een tijdje langer moet wachten op het kokend water waarmee je die soep maakt”, denkt Peteri. Hij gaat in zijn kelder aan de slag en ontwikkelt de eerste Quooker. Een aanpassing aan het concept en de intrede van zonen Niels en Walter brengen de bal echt aan het rollen. De rest is geschiedenis, eentje waaraan nog volop geschreven wordt.

In elke keuken

“Steeds meer mensen omarmen de Quooker als een onmisbare tool in de moderne keuken”, klinkt het trots bij Quooker. “We werken volop aan nieuwe technische ideeën en ontwerpoplossingen om de kranen nog zuiniger, nog makkelijker in gebruik en nog mooier te maken. Dat moet ook, onze ambitie is namelijk om zoveel mogelijk particuliere keukens van kokend water te voorzien, op een slimme en verantwoorde manier. De smaak van de mensen is steeds anders en daarom is ook elke keuken anders. Met ons uitgebreid assortiment spelen we hier op in. Verschillende modellen om uit te kiezen, verschillende afwerkingen van de kraan, verschillende mogelijke reservoirs en al dan niet met CUBE om ook gekoeld gefilterd (bruis)water uit de kraan te kunnen tappen.”

Zelf bouwen

Het plannen van een nieuwe keuken vergt tijd en heel veel keuzes. De keuze van de kraan is er daar eentje van en best eentje die weloverwogen wordt genomen. De kraan staat immers altijd prominent in beeld. Quooker helpt zowel de gebruikers als de keukenplanners een flink stuk op weg. “We ontwikkelden een online tool waarmee gebruikers zelf hun Quooker-kraan kunnen samenstellen”, legt de fabrikant uit. “Slechts een paar stapjes zijn nodig om tot de kraan te komen die je wil. De online tool is steeds beschikbaar. Dat betekent dat je alle tijd kan spenderen die je maar wil om na te denken over wat toch de eyecatcher in de keuken zal zijn. Staat je keuze vast, dan kan je het resultaat downloaden in een pdf-document en ook versturen naar je e-mailadres. Bovendien staat er in de tool ook een link naar de ‘Vind een dealer’-pagina op de website. Het is nu eenmaal de keukenhandelaar die jouw samengestelde kraan in je keukenontwerp zal plannen.”

Een uitgebreid assortiment waaruit nu iedereen zelf een kraan kan samenstellen.

Adresjes zoeken

‘Vind een dealer’ is een eenvoudige manier waarop consumenten in de buurt van hun woonplaats een keukenhandelaar kunnen vinden die met Quooker werkt. Simpelweg de woonplaats of de postcode ingeven volstaat om een uitgebreide lijst adressen te pakken te krijgen. “Daar kan je perfect terecht voor raad en daad om een Quooker-kraan te kiezen”, bevestigt Quooker. “Ook met je zelf samengestelde kraan ben je bij deze keukenhandelaren aan het juiste adres.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details