NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Prowood 2024 breidt uit met exterieur houtbouw
Veel ruimte voor demo’s, ook tijdens editie 2024.

Prowood 2024 breidt uit met exterieur houtbouw

Met een kwart meer exposanten dan op hetzelfde moment in 2021, in aanloop naar de vorige editie, belooft Prowood 2024 nu al een succes te worden. De vakbeurs vindt opnieuw plaats van 20 tot en met 24 oktober 2024 in Flanders Expo (Gent). Van een dalende internationale tendens in de beurswereld merkt de organisatie van Prowood niets. “We breiden gestaag verder uit, zowel qua exposanten, beursvloer als thema’s”, zegt Anja Stuerbout van beursorganisator Claever Associates.

Gereedschappen ontdekken met al je zintuigen.

Het grondplan voor de komende editie van vakbeurs Prowood krijgt duidelijk vorm. Zo’n 150 exposanten tekenden al in, goed voor ruim 10.800 vierkante meter aan standen. Een groot succes. Prowood is dan ook het vakevent bij uitstek voor de houtprofessional in België. Het driejaarlijkse karakter van de beurs is deel van het succes. Anja Stuerbout: “Voor bezoekers is er steeds heel wat nieuws te ontdekken. Voor de exposanten is het budgettair een interessant gegeven, zeker voor machinebouwers die een grote stand reserveren en logistiek wel wat te regelen hebben.”

Ook de intussen gekende – en gesmaakte – indeling keert terug. Zo wordt hal 1 ingenomen door machines en bundelen hal 2 en hal 4 een brede waaier aan toeleveranciers voor de houtsector. “Verder zijn we qua indeling van de beursvloer wel wat afgeweken van het vertrouwde”, zegt Anja. “De eerste parketzone, tijdens de vorige editie, kon op veel positieve reacties rekenen. De deelnemende exposanten gaven wel aan dat ze te ver achteraan stonden. We hebben de parketzone daarom een plaats met meer zichtbaarheid gegeven, vooraan in hal 1. Naast parket komt er ook aandacht voor exterieur houtbouw. Houtbouw en het daarbij horende ecologisch isoleren, houten gevelbekleding en zo meer zijn niet meer weg te denken uit de sector. Daar spelen we graag op in.”

Innovatie troef, ook wat software betreft.

Nieuwe gezichten en oude bekenden

Heel wat trouwe exposanten zijn er ook dit jaar weer bij. Nieuwkomers zijn bijvoorbeeld de spelers uit de houtbouw. Zo is er Prisq, een dochteronderneming van Cras Woodshops, die bouwpakketten levert aan de exterieur houtbouwer. Vertrouwde gezichten, zoals Optimat Group, Handsaeme, Carpentier en Eurabo, komen dan weer speciaal met machines en technologieën rond houtbouw naar de beursvloer. “Ook opvallend is de grote interesse van Nederlandse deelnemers”, voegt Anja toe. “We schrijven steeds de exposanten van Houtpro+ in Nederland aan, en omgekeerd. Voor deze editie kunnen we op veel bijval rekenen van onze noorderburen.”

Niet enkel Nederland participeert. Ook verder over de landsgrenzen worden samenwerkingen gesmeed. Specifiek bij de toelevering, gebeurt het steeds vaker dat het buitenlands moederbedrijf de deelname regelt voor de Belgische dealer. En dan is op het vlak van budget, en dus ook wat de invulling van de beursstand betreft, heel wat mogelijk.

Uiteraard zullen in de conferentiezalen weer enkele boeiende sprekers hun visie op de houtsector uit de doeken doen.

Houtcafé, Demozone en lezingen

Prowood biedt in 2024 de ultieme kans om het kruim van de houtverwerkende industrie te bezoeken op één of enkele dagen. Volgens goede gewoonte valt er ook in de rand van de vakbeurs opnieuw heel wat te beleven. Studenten Houtbouw aan de VDAB bouwen het Houtcafé, waar je in alle rust kan netwerken of projecten bespreken, weg van de drukte tussen de standen. De Demozone wordt dit keer een combinatie van demo’s door studenten en ruimte voor deelnemende bedrijven om er hun innovaties aan het werk te tonen. Bovendien zijn er nog enkele ‘Specials @ Prowood’ in de maak. Zo ligt het idee van een catwalk voor bedrijfskledij op zondag op tafel. En uiteraard zullen in de conferentiezalen weer enkele boeiende sprekers hun visie op de houtsector uit de doeken doen. Niet te missen!

Alle info, inclusief een up-to-date grondplan met de bevestigde exposanten, vind je op prowood-fair.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details