Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Prijsuitreiking zet studenten in the picture

kreis-578
Het winnende project, Von der Hand in den Mund.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | DER KREIS

17 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Een jaarlijkse prijs die door omstandigheden tot drie keer toe werd uitgesteld, heeft nu toch zijn climax gekregen. Het platform van Area30 bleek de plek bij uitstek om drie medailles uit te reiken. De toekomst van de (Duitse) keukensector ziet er rooskleurig uit, zo bleek.

Het was een opvallende stand op de beursvloer van Area30. DER KREIS nam voor het eerst als exposant deel. Enerzijds om zichzelf en haar werking in de spotlight te zetten maar vooral om de wedstrijd, de prijsuitreiking en de winnende projecten van de Anja Schaible Stiftung (eindelijk) aan het grote keukenpubliek te tonen. “De bekendmaking en de prijsuitreiking zijn inderdaad al enkele keren uitgesteld”, aldus Ronny Thyssen van DER KREIS BeLux. “De reden is ons uiteraard allemaal bekend. Maar toen we vernamen dat Area30 kon doorgaan mits enkele coronamaatregelen was de beslissing snel daar om een stand op te bouwen. Centraal staan de drie laureaten van de wedstrijd die de Anja Schaible Stiftung elk jaar organiseert.”

De stand van DER KREIS tijdens Area30 met de drie winnende projecten naast elkaar.

Jaarlijkse organisatie

Sinds 2009 zet de Anja Schaible Stiftung studenten van enkele Duitse universiteiten aan het werk rond de thema’s ‘Keuken van de Toekomst’ en ‘Keukendesign’. De stichting legt daarmee trends en denkpistes bloot waaraan de studenten veel waarde hechten en geeft zo nieuwe impulsen aan de keukenindustrie. “Bijzonder fijn te weten is dat al enkele ontwikkelingen van studenten in het verleden opgepikt zijn door fabrikanten en daadwerkelijk zijn geïntegreerd in bijvoorbeeld vaatwassers”, leert Thyssen ons. De afgelopen jaren steunde de stichting ruim 220 studenten die in 165 studieprojecten hun creativiteit hebben getoond.

Winnares Akua Adu-Gyamfi naast Ernst-Martin Schaible.

Drie laureaten

De Olympische Spelen, het recent gereden WK wielrennen, de wedstrijd van de Anja Schaible Stiftung en nog vele andere wedstrijden hebben één ding gemeen: op het einde van de wedstrijd zijn drie laureaten gekend. Zij kregen tijdens een officieel event op de stand van DER KREIS hun prijs uit handen van Ernst-Martin Schaible, oprichter en zaakvoerder van DER KRIES, en daarbovenop werden hun projecten tentoongesteld. Volop geïnteresseerde keukenprofessionals die een kijkje kwamen nemen naar de ideeën van Akua Adu-Gyamfi (‘Von der Hand in den Mund, 1e), het trio Anna Otterpohl, Sarah Dann en Pia Willig (Wall of Water, 2e) en het duo Marie Seliger en Gesa Trispel (Geschichtenerzähler, 3e). “Von der Hand in den Mund (van hand tot mond) is een keuken- en restaurantconcept dat zijn oorsprong vindt in de Afrikaanse cultuur”, aldus Schaible die tijdens de prijsuitreiking ook uitvoerig alle ondersteunende partners bedankte. “Wall of Water is dan weer een ontwerpconcept dat keuken en badkamer verenigt met als doel bewuster om te gaan met water. Geschichtenerzähler (Verhalenverteller) is een duurzame keuken die zich in de loop van de levensduur van haar gebruikers aanpast aan die gebruikers en de verschillende behoeften in de verschillende levensfasen. Ik ben blij verrast met het resultaat van deze studenten die tot voor deze wedstrijd nog niet in contact kwamen met keukendesign. Zij bewijzen andermaal dat jonge mensen innovatieve ideeën hebben, deze ook kunnen uitwerken en zo uitstekende resultaten leveren.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details