NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Nieuwe helden op gebied van duurzaamheid
Voedsel blijft langer vers door AeroFresh van Grundig.

Nieuwe helden op gebied van duurzaamheid

Net als vorig jaar is Grundig weer van de partij tijdens de Küchenmeile. In een van de mooi gerestaureerde gebouwen van het prachtige landgoed Gut Böckel presenteert de fabrikant haar nieuwe designs en technologieën die het implementeerde in zowel vrijstaande toestellen als in het inbouwassortiment.

Grundig behoort tot een van de meest duurzame bedrijven ter wereld wat betreft huishoudelijke apparatuur. Het is een status die de fabrikant hoog in het vaandel draagt en zeer zeker wil behouden. Daarom wordt bij de ontwikkeling en productie van nieuwe toestellen de duurzaamheid nauwlettend in de gaten gehouden, uiteraard zonder afbreuk te doen aan de prestaties van de toestellen en het comfort die ze brengen bij dagelijks gebruik. Oude petflessen verwerken in wasmachines? Grundig doet het. Bioplastics gebruiken om de CO2-balans van koelkasten te optimaliseren? Grundig doet het. Plastic verpakkingsafval omvormen tot componenten voor vaatwassers en oude visnetten opnemen in de nieuwe ovens? Grundig doet het.

Aan het einde van een vaatwascyclus opent de DoorMatic-technologie zelf de deur om de vaat sneller en effectiever te drogen.

De dag nabootsen

Een groot internationaal keukenevent zoals de Küchenmeile is het uitgelezen platform om nieuwe of recente ontwikkelingen aan een geïnteresseerd publiek voor te stellen. Zo bouwt Grundig verder op de recente wetenschappelijke ontdekking dat fruit en groenten het meest voedingsrijk blijven als ze in een natuurlijke leefomgeving met een authentieke daglichtcyclus liggen. Grundig ontdekte dat door het periodiek verlichten met RGB-ledlicht, wat de natuurlijke cyclus van de zon simuleert, de vitamines van het voedsel veel langer bewaard blijven in vergelijking met normale groentelades die langere periodes in het donker staan. “Laat de innovatieve leefomgeving van de VitaminZone je groentelades uit het duister laden”, klinkt het bij Grundig.

Kraaknette vaat

Ook bij de vaatwassers staan twee recente ontwikkelingen volop in the picture, Corner Wash en DoorMatic. De Corner Wash is dusdanig ontworpen zodat ook de meest afgelegen plekjes en hoekjes in de vaatwasser worden bereikt voor een grondigere reiniging. Het ingenieuze ontwerp neemt de noodzaak van een ideale opstelling van borden, potten en pannen in de machine weg aangezien het sproeiarmsysteem elke hoek van de vaatwasser bedient.

De Grundig DoorMatic-vaatwassers gebruiken de natuurlijke luchtstroom om tot een glanzende vaat, sprankelend servies en kristalhelder glaswerk te komen. Aan het einde van elke vaatwascyclus opent de DoorMatic-technologie automatisch de deur. Hierdoor komt vocht vrij en kan koele lucht op natuurlijke wijze door de vaat komen. Het resultaat is een snellere en effectievere droging van wat zich in de vaatwasser bevindt.

Geen donkere lade voor groenten en fruit, wel eentje waarbij de verlichting de cyclus van de zon simuleert. Met de VitaminZone blijven vitamines langer behouden.

Trends en technologieën spotten

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, meer bepaald in Löhne en omgeving, trekt gedurende één week in september keukenliefhebbers en -professionals vanuit heel Europa (en daarbuiten) aan. Het landgoed Gut Böckel, gelegen in de gemeente Rödinghausen, is één van de trekpleisters. Van zondag 18 tot en met donderdag 22 september staat Grundig er voor je klaar met haar vrijstaand en inbouwassortiment keukenapparatuur

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details