NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Natuurlijke uitstraling staat centraal
Moorland Fog, de natuurlijke uitstraling van marmers met de praktische eigenschappen van composiet.

Natuurlijke uitstraling staat centraal

De trend startte eerder voorzichtig met witte marmerlooks met een subtiele aderstructuur. Vandaag mogen dergelijke materialen duidelijk meer uitgesproken zijn qua structuur.

Wie op zoek is naar een werkblad, is bij het Nederlandse Jetstone aan het juiste adres. Natuursteen (marmer, graniet, hardsteen), composiet, keramiek, Dekton, je vindt het allemaal in het gamma van Jetstone. De fabrikant speurt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden en houdt de vinger aan de pols qua trends in het interieur in het algemeen en qua keukenwerkbladen in het bijzonder. Die continue zoektocht mondt uit in toevoegingen aan de collectie. Je leest het hier.

Een betoverend samenspel van de zwarte achtergrond en de opvallende aders in goud, brons en wit: Noir Desir.

Composiet

Een werkblad mag vandaag meer uitgesproken zijn qua structuur. Jetstone speelt hier op in met twee nieuwe composietmaterialen: Empira Black en Moorland Fog. De diepzwarte basiskleur van Empira Black vormt een prachtig contrast met de witte natuurlijke aderstructuur en voegt daarmee meteen een gevoel van luxe toe aan een keuken. “Gecombineerd met zwarte en/of donker houten frontjes toont Empira Black zich van haar rijke, mysterieuze kant”, klinkt het bij Jetstone, wanneer we vragen naar enkele voorbeelden van mogelijke opstellingen met een wauw-effect. “Maar ook een combinatie met lichte frontjes is bijzonder fraai. Dit roept dan weer een meer klassiek gevoel op.” Moorland Fog is de poëtische naam van een nieuwe composietkleur met een rijke crèmekleurige basis en een uitgesproken aderstructuur van grijze, bruine en taupe kleurtonen. Over Moorland Fog horen we bij Jetstone: “Moorland Fog komt fraai tot haar recht in een klassieke of landelijke keuken met houten frontjes, al past de nieuwe composietkleur ook uitstekend in een strak en licht interieur.” Zowel Empira Black als Moorland Fog hebben een gepolijste (glanzende) oppervlakte. Ze zijn leverbaar in diktes van 12 en 20 millimeter met een maximale afmeting van 3000 op 1390 millimeter.

Borghini, marmerlook in keramiek met een uitgesproken aderstructuur.

Keramiek

“Spreken we over materialen die een luxe uitstraling combineren met praktische eigenschappen, dan komen we ook zeker bij keramiek terecht”, leert Jetstone ons. “Het materiaal is uitermate bestendig tegen hitte, krassen, vlekken en zuren. In tegenstelling tot composiet (waar structuren volledig doorlopen in de dikte van het materiaal), bestaat keramiek uit een egale basiskleur met daarop een hoogwaardige print. Daarom zijn in keramiek bijzonder expressieve marmerlooks te verkrijgen. We denken dan bijvoorbeeld aan Borghini, Venatino en Noir Desir.” Borghini en Venatino beschikken allebei over een witte achtergrond, bij Noir Desir is dat logischerwijze een zwarte basis.

Ook de stijlvolle nieuwe composietkleur Empira Black heeft zwart als basiskleur.

“Borghini, waarvan de inspiratie ligt bij het klassieke Calacatta Gold, mag je gerust spectaculair noemen”, aldus de fabrikant. “De basis van Borghini is melkwit, de aders variëren van goud tot lichtgrijs en koper. Bij de elegante marmerlook Venatino zien we opvallende grijze aders lopen op de witte achtergrond. En Noir Desir combineert de matzwarte basiskleur met mystieke aders in goud, brons en wit.”

Borghini, Venatino en Noir Desir hebben een mat geborstelde (satin) afwerking. Ze zijn leverbaar in de diktes van 6 en 12 millimeter met een maximale afmeting van 3200 op 1580 millimeter. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details