NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Natuurlijk stijlbewust
Black green softmat, hier met de frontprogramma’s Frame Lack en Soft Lack, is een nieuwe kleur voor 2023.

Natuurlijk stijlbewust

Een keuze maken uit de enorme waaier aan kleuren en fronten, makkelijker gezegd dan gedaan. Nolte to the rescue. De fabrikant vat haar eigen ontwikkeld maatlakconcept eenvoudig samen: achttien kleuren, vijf fronten, alle stijlrichtingen.

Zou het niet handig zijn om een eenvoudig designconcept ter beschikking te hebben dat probleemloos bij iedere stijlrichting kan worden toegepast? Met natuurlijke en op de natuur geïnspireerde kleuren waarmee elke combinatie een voltreffer is? En waarbij het resultaat altijd uniek is? “Ons matlakconcept is het positieve antwoord op deze vragen”, horen we van Sara De Schoenmaeker van Nolte. “Goed of fout bestaan simpelweg niet. Uniek wel. Het concept maakt namelijk ontelbare combinaties mogelijk. In drie stappen kom je tot een harmonieus totaalbeeld van keuken tot woonkamer.”

Ook nieuw in het matlakconcept: het hoogwaardig frontprogramma Lugano Lack met authentieke diepe structuren. Hier getoond in henna rood.

Stap 1: de stijl

Strak of speels? Met greep of greeploos? Modern of klassiek? “Met onze fronten van het maatlakconcept is alles mogelijk”, benadrukt De Schoenmaeker. “Zo zijn er vandaag meerdere opties voor de moderne landhuisstijl want Lugano Lack komt erbij. Dat is een hoogwaardig front met een raamwerk van essenhout. De houttekening onder de lak valt meteen op. We hebben ons bij Nolte voor onze nieuwe producten laten inspireren door de natuur en dat verklaart meteen onze focus op hout als materiaal. Bovendien verscheen recent ook ons eerste duurzaamheidsrapport met daarin de nadruk op klimaat- en milieubescherming.”

Stap 2: de kleur

Ook bij de kleuren valt de natuurlijkheid op. “Nieuw in 2023 is black green softmat”, aldus De Schoenmaeker. “Het diep donkergroene black green softmat is een perfecte aanvulling bij glanzend metaal. We halen met houtaccenten het bos als het ware in de woning en met deze frisse kleurcombinaties wordt de keuken het verlengde van de tuin. Black green past naadloos in ons bestaande kleurenpalet van achttien natuurlijke en op de natuur geïnspireerde kleuren die perfect op elkaar afgestemd zijn. Ook de combinatie met een hout- of steendecor is harmonieus. Het eindresultaat: een unieke, individueel geplande keuken.”

Het nieuwe matlakconcept van Nolte telt achttien kleuren en vijf fronten.

Stap 3: doordachte planning

Nolte weet dat een deskundig en goed advies te allen tijde belangrijk is, ook wanneer het gaat om het tot zijn recht laten komen van de kleur. “Persoonlijke smaak speelt zijn rol uiteraard, maar ook de architectuur van de ruimte, de interieurkeuze en de lichtomstandigheden zijn belangrijke parameters”, weet De Schoenmaeker. “Die verlichting bijvoorbeeld geeft een bijzonder mooie gloed aan het softmatte oppervlak van de lakfronten. Daarom is het vanaf de beginfase van belang om zowel te letten op de harmonieuze kleurencombinatie, maar ook op voldoende lichtpunten voor werk- en sfeerverlichting. Wie het matlakconcept in de praktijk wil zien, is steeds welkom in het grote Nolte Forum in Löhne.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details