NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
<strong>Met z’n allen rond de feestdis? Vergeet de dampkap en afzuigkookplaat niet!</strong>

Met z’n allen rond de feestdis? Vergeet de dampkap en afzuigkookplaat niet!

De feestdagen komen eraan, en dus maken we ons allemaal klaar naar gezellig kokerellen, samen van de gourmet genieten, en zalig lang tafelen in goed gezelschap. Alleen blijft het nog steeds belangrijk om goed te ventileren. De dampkap opzetten kan alvast helpen. En dus is een stille dampkap handig om het feest niet te verstoren.

Zet het juiste raam open

Wanneer we thuis willen verluchten, zetten we steeds het raam open. In combinatie met een afzuigkap is dat een bijzonder goed idee. De afzuigkap zuigt de aanwezig lucht weg, waardoor verse lucht via het raam sneller naar binnenkomt. Zo verdwijnen CO2, aerosolen en andere stoffen in enkele tellen uit je huis.

Belangrijk is wel dat je het juiste raam open zet. Zet niet het raam in de buurt van je dampkap op, want dan is er amper luchtcirculatie. Kies steeds voor een raam dat op voldoende afstand staat van je dampkap, zodat de lucht plaats heeft om te bewegen. Zo vloeit de verse lucht langs je tafelgasten opnieuw naar de dampkap, en zo weer naar buiten.

Een stille dampkap voor de sfeer

De luchtkwaliteit kan dan wel beter zijn wanneer we de dampkap opzetten, het geluid ervan doet velen huiveren. Ben je op zoek naar een nieuwe dampkap, of ga je voor een nieuwe keuken? Denk dan eens na over een stille dampkap. Die kan je op vol volume laten draaien, terwijl je gezellig eindejaarsfeestje niet verstoord wordt. Indien je niet over een stille dampkap beschikt, zit er helaas niets anders op dan de muziek wat luider te zetten.

Het oog wil ook wat

Zijn je woonkamer en keuken van elkaar gescheiden? Dan is het natuurlijk belangrijk om je deur open te zetten zodat de lucht kan circuleren. Alleen hebben je gasten dan zicht op je keuken. Ook in een open keuken, zoals vandaag in de meeste huizen het geval is, heb je liever een geen zicht op een lelijke dampkap. Gelukkig bestaan er vandaag al heel wat inbouwdampkappen, zodat het lijkt alsof ze er niet zijn. Of je kan steeds kiezen voor een afzuigkookplaat, waar het systeem in de kookplaat verwerkt zit. Deze sterke staaltjes design zijn vandaag erg performant en stil en kunnen veel geurtjes en dampen verwijderen. Krijg je je dampkap niet weggewerkt? Maak er dan een eyecatcher van. Met een knappe designdampkap heb je meteen een leuk onderwerp om aan tafel over te praten!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details