NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Krachtige kookplaat met automatische afzuiging maakt koken nog aangenamer en gemakkelijker
Met de Novy Easy presenteert de specialist uit Kuurne een oplossing, die een kookplaat met vier kookzones combineert met een geïntegreerde afzuiging.

Krachtige kookplaat met automatische afzuiging maakt koken nog aangenamer en gemakkelijker

Bij Novy volgen ze de trends op de voet. De specialist in dampkappen en kookplaten biedt met de One-, Up- en Panorama-families een breed gamma kookplaten met een ingebouwde afzuiging. Novy Easy is de nieuwste aanwinst. Deze oplossing met vier performante kookzones, die bovendien tot twee extra grote zones gekoppeld kunnen worden, en een onopvallend geïntegreerde, automatische afzuiging tilt het kookplezier naar een hoger niveau.

De afzuiging valt nauwelijks op in de vlakke kookplaat uit zwart opaak glas. Alleen een elegant metalen rooster is zichtbaar.

De eerste afzuigkappen werden in een hangkast boven het fornuis weggewerkt. Later groeiden ze uit tot een van de blikvangers in elke keuken. Vandaag is werkbladafzuiging helemaal in en Novy investeerde recent dan ook fors in de optimalisatie van zijn gamma kookplaten met geïntegreerde afzuiging. De afzuigtorens uit de One-familie, die in het midden van de kookplaat zitten, beschikken nu over een discrete kantelklep en een innovatief HX-rooster, die de werking verder optimaliseren. Ook bij de Novy Up zorgt een regelbare klep ervoor dat de dampen nog gerichter afgevoerd worden op een hoogte van 0 tot 10 centimeter. 

“Recent breidden we onze Novy Panorama-reeks uit met een versie die 120 centimeter breed is. Deze omvat maar liefst vijf kookzones. Potten en pannen kunnen eenvoudig over de zones geschoven worden. De strakke zwarte afzuigtoren in semi-transparant glas bevindt zich achteraan de inductiekookplaat en is in de hoogte verstelbaar om zelfs de dampen bij de hoogste potten efficiënt af te voeren”, vult director marketing Olivier Lambert aan. “Novy Easy, onze nieuwste design dampkap-en-kookplaat-in-één, blinkt uit qua kracht en staat synoniem voor eenvoud in koken en onderhoud, zoals de naam al laat vermoeden. En er is meer, want ook de installatie is kinderspel. Bij de keuze voor recirculatie volstaat het bijvoorbeeld om door de meegeleverde adapter een aansluiting in het rugwandpaneel te maken. Optioneel kan de uitgang op het kanaalwerk naar de plint aangesloten worden.”

De afzuiging valt nauwelijks op in de vlakke kookplaat uit zwart opaak glas. Alleen een elegant metalen rooster is zichtbaar.

Krachtige en aangename kookbuddy

Novy Easy omvat vier performante kookzones van 24 bij 21 centimeter met een vermogen van maar liefst 3.000 watt. Deze flexzones kunnen bovendien tot twee extra grote zones gekoppeld worden. De centrale slider touchbediening resulteert in een groot kookoppervlak en intuïtieve functies, zoals automatische potherkenning en brugfunctie, maken koken echt gemakkelijk. “De afzuiging valt nauwelijks op in de vlakke kookplaat uit zwart opaak glas. Alleen een elegant metalen rooster is zichtbaar. Deze Novy Easy kan ook eenvoudig geïnstalleerd worden en garandeert visuele rust in elke keuken dankzij het strakke lijnen­spel”, zegt de director marketing. “Deze dampkap-en-kookplaat-in-één onderscheidt zich daarnaast op vlak van onderhoud. Het frame van de metalen vetfilter doet ook dienst als opvangbakje voor alles wat bij het overkoken in de afzuiging terecht zou komen. Bovendien zijn zowel frame als rooster vaatwasbestendig.”

Automatische afzuiging

Een van de grootste troeven is ongetwijfeld de automatische afzuigfunctie. Kookdampen worden snel afgevoerd en dat zowel met een traditionele afvoer naar buiten als met recirculatie. “Onze Pure recirculatietechnologie combineert de sterke afzuigkracht van de dampkap met een uiterst efficiënte vet- en koolstoffilter als geheim ingrediënt”, besluit Olivier Lambert. “De monoblock filter met een levensduur van zeker twee à drie jaar, absorbeert alle geuren en neutraliseert zelfs de sterkste geuren, waarna de gezuiverde lucht opnieuw in de keuken geblazen wordt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details