NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Bosch introduceert nieuwe 2-in-1-inductiekookplaten met geïntegreerde dampkap met temperatuurgestuurd koken en CombiZone

Bosch introduceert nieuwe 2-in-1-inductiekookplaten met geïntegreerde dampkap met temperatuurgestuurd koken en CombiZone

Brussel. In april 2024 lanceert Bosch zijn vernieuwde reeks inductiekookplaten met geïntegreerde dampkap in de Series 4,  6 en 8. Het geavanceerde concept biedt maximale vrijheid tijdens het plannen van een nieuwe keuken. Dankzij een intuïtieve bediening en innovatieve functies, maakt de vernieuwde kookplaat het koken makkelijker dan ooit tevoren. Hij biedt topprestaties met minimaal geluid.

Het ideale 2-in-1-concept voor flexibele keukenplanning.

De kookplaat met ventilatie geeft meer vrijheid bij het plannen van een keuken. Met deze 2-in-1-oplossing krijg je meer flexibiliteit bij het kiezen van de keukenindeling, of je nu gaat voor een open keuken met een kookeiland, een rechte keuken voor een raam of een keuken onder een schuin plafond. Door de geïntegreerde dampkap ontstaat er meer ruimte in de keuken. Je kunt er ook voor kiezen om de ruimte boven de kookplaat op andere manieren te benutten. Bijvoorbeeld voor meer opbergruimte of decoratie zoals foto’s, lampen of planken.

Door de beperkte installatiehoogte is er ook extra opbergplek voor pannen en ander kookgerei. Direct onder de kookplaat, zodat alles georganiseerd en binnen handbereik blijft. De kookplaat met ventilatie is verkrijgbaar in drie verschillende breedtematen: 60, 70 en 80 cm. De onderconstructie van onze 70 cm brede kookplaat is zo ontworpen dat hij in een standaard 60 cm brede nis past.

De dampkapmodule heeft een smal en verzonken ontwerp zonder opstaande randen, waardoor de kookplaten een minimalistische, moderne uitstraling hebben. En het doorlopende kookoppervlak biedt voldoende ruimte voor grote pannen.

Topprestaties, maar minder geluid.

De dampkap levert indrukwekkende prestaties met een minimaal geluidsniveau, waardoor geluid geen probleem meer is. Zelfs niet in een open keuken. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over kookgeuren, ook niet over sterke geuren zoals die van vis. Die zijn verleden tijd, doordat onze koolstoffilters ze efficiënt neutraliseren. Zo ruikt de keuken altijd fris en schoon.

Weinig schoonmaakwerk.

Met slechts één hand zijn de vetfilters moeiteloos uit de luchtinlaat te verwijderen. Daarna doet de vaatwasser het werk. Het oppervlak en de module zijn gemakkelijk af te vegen, zelfs in het geval van morsen of overkoken. Voor extra gemoedsrust is er een geïntegreerde lekbak met een capaciteit van maximaal 900 ml. Deze vangt vloeistoffen op in het onwaarschijnlijke geval dat die tóch in de afzuiging terechtkomen. Zo is het toestel optimaal beschermd.

Perfecte resultaten met temperatuurgestuurd koken.

Perfect gesmolten chocolade, geglaceerde groente of gebakken biefstuk bereid je nu nóg simpeler, dankzij de intelligente PerfectFry Plus-sensor in de nieuwe Serie 6-inductiekookplaten met geïntegreerde dampkap. Verschillende ingrediënten hebben een andere bereiding nodig; chocolade smelt bij 70 °C en biefstuk bak je perfect medium op 180 °C. Dit komt door de unieke samenstelling van elementen in producten zoals water, lipiden, koolhydraten en eiwitten. Die reageren allemaal anders op warmte. Hierdoor is er voor ieder gerecht één bepaalde perfecte temperatuur.

Daarvoor hebben we de PerfectFry Plus-sensor ontwikkeld. De sensor zit onder het glaskeramiek van je kookplaat. Hij meet de temperatuur en houdt de gewenste temperatuur constant, net zoals de cruise control-functie in een auto. Het enige wat er hoeft te gebeuren is het instellen van de gewenste temperatuur op de kookplaat. Zodra deze is bereikt, geeft de kookplaat een hoorbaar signaal en houdt de sensor de ingestelde temperatuur constant zonder dat hiervoor iets aangepast hoeft te worden. Dat betekent stressvrij koken zonder aanbranden, ondanks afleidingen. Of je nu kookt op 70 °C, 220 °C of de verschillende temperatuurniveaus daartussenin.

Weet je niet zeker welke temperatuur je het best kunt gebruiken? In de Home Connect-app bieden we een uitgebreide selectie aan digitale recepten waarbij je de instellingen zelfs eenvoudig naar de kookplaat kunt sturen met slechts één druk op de knop.

Bedien de kookplaat met gemak.

De Serie 8- en Serie 6-modellen zijn uitgerust met de DirectSelect-display, waardoor interactie met de kookplaat met geïntegreerde dampkap snel en gemakkelijk gaat. De kookzones, vermogensniveaus en andere instellingen kun je direct selecteren met slechts één aanraking van de vingertop. Dit geeft de gepassioneerde kok volledige controle en legt de focus op wat het belangrijkst is: het koken.

Een shortcut voor je favoriete functies.

Door de Serie 6-inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap te verbinden met de Home Connect-app, kunnen koks via de app twee functies plaatsen onder de Favorieten-knop. Denk aan het voorverwarmen van een verbonden Bosch oven of de instellingen voor perfect gekookte eieren voor het ontbijt. Met één druk op de knop voert de kookplaat automatisch de vooraf gedefinieerde instellingen uit. Voor de gekookte eieren betekent dit bijvoorbeeld vermogensniveau 7 in combinatie met een timer van 5 minuten. Het resultaat? Perfect gekookte eieren, iedere keer weer. Jouw kookplaat voor jouw kookbehoeften.

Maximale vrijheid tijdens het koken.

Dankzij het slanke ontwerp van de ventilatiemodule biedt onze ruime kookplaat gelijktijdig ruimte voor vier grote potten of pannen. Hierdoor biedt de kookplaat alle flexibiliteit en ruimte die nodig is tijdens het koken. Gebruik je grotere of anders gevormde kookgerei zoals braadsledes, grillplaten of een Teppan Yaki-plaat? Voeg dan met één druk op de knop twee individuele kookzones van 21 cm breed samen tot één grote zone met een gecombineerd warmteniveau. Dit is beschikbaar op de Serie 6-kookplaten als CombiZone. En op de Serie 8-kookplaten als FlexInduction.

FlexInduction brengt nog meer voordelen met zich mee: FlexInduction herkent automatisch potten en pannen wanneer deze op de kookplaat worden geplaatst, en splitst automatisch de kookzones afhankelijk van de grootte en vorm van het kookgerei. Van een kleine espressomaker tot een grote braadslede. En als het kookgerei wordt verplaatst, worden de instellingen automatisch overgezet naar de nieuwe zone.

Al met al, combineren de kookplaten met geïntegreerde dampkap het beste van twee werelden in één product: een kwalitatieve inductiekookplaat met een krachtige, stille ventilatie. Hét toestel voor ultieme vrijheid bij het plannen van de keuken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details