NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Koelen en vriezen op topniveau
Handige features en innovatieve technologieën om ingrediënten langer te bewaren.

Koelen en vriezen op topniveau

Compromisloze kwaliteit, van het allerkleinste schroefje tot het grootste onderdeel. En dat sinds de begindagen in 1954. Liebherr, een in Duitsland geworteld familiebedrijf, produceert hoogwaardige koel- en vriesapparaten die over de hele wereld gekend zijn.

De kwaliteitseisen van Liebherr gelden voor de kleinste details en dat schetst de fabrikant nog het best met een voorbeeld uit de praktijk: “Vooraleer een deurscharnier wordt goedgekeurd, moet het minstens 100.000 open- en sluitcycli perfect doorstaan. Dat aantal is ruimschoots voldoende voor de totale levensduur van het toestel. Tijdens de productie controleren we alle onderdelen nauwgezet en testen we strenger en vaker dan wettelijk vereist is. Alle productielocaties zijn ook gecertificeerd volgens internationale normen voor kwaliteit, energiebeheer en milieubeheer.”

Liebherr: “Al meer dan zestig jaar koel- en vriesspecialist.”

Gegarandeerde kwaliteit

De wettelijke garantie in België bij aankoop van een consumptiegoed bedraagt twee jaar. Liebherr: “We garanderen, mede door onze uitgebreide kwaliteitscontrole, dat onze producten minstens twee jaar vrij zijn van materiaal- en fabricagefouten. Voor onze inbouwtoestellen gaan we nog een stap verder en bieden we maar liefst zeven jaar zekerheid. Gratis, bij registratie binnen de zes maanden op onze website, op de onderdelen en op de werkuren.”

Kwaliteit voor mens en milieu

Duurzaamheid is geen hype meer, het is mainstream gedachtegoed dat ook door Liebherr omarmd wordt. “Uit solidariteit voor de volgende generaties werken we bijvoorbeeld uitsluitend met duurzame vacuümpanelen, natuurlijke koelmiddelen en gebruiken we absoluut geen HFO-drijfgassen zolang het milieueffect hiervan niet helemaal duidelijk is”, horen we bij Liebherr. “Ook bij de productie denken we aan het milieu. Zo werken we grotendeels met materialen die na de levensduur van het apparaat kunnen worden gerecycled. Ook overtollig kunststof hergebruiken we.”

Strenge tests op componenten en producten, zelfs tijdens het productieproces, garanderen de kwaliteit van de toestellen die van de band rollen.

Onderzoek en ontwikkeling

Liebherr: “Onze toestellen komen er uiteraard niet vanzelf. In elk individueel toestel zit veel knowhow, ontwikkelingswerk en oog voor detail. Onze ingenieurs zijn vaak vele maanden aan de slag met het onderzoek en de ontwikkeling vooraleer een toestel in serieproductie gaat. Het resultaat is een hoogwaardig product dat aan de hoogste eisen voldoet. Daarom ook dat we alle toestellen en componenten tijdens het gehele productieproces controleren op kwaliteit. Zo zijn we zeker dat de toestellen die de productie verlaten van de hoogste kwaliteit zijn. Een belangrijke schakel hierbij is uiteraard het personeel. Hoog gekwalificeerd en goed opgeleid. Zij leggen de lat hoog en staan garant voor de uitstekende Liebherr-kwaliteit.”

Comfort voor iedereen

“Al meer dan zestig jaar staan we als koelspecialist voor kwalitatief hoogwaardige koel- en vriesapparaten”, stelt Liebherr. “Naast de kwaliteit van de toestellen zetten onze ingenieurs en ontwikkelaars ook alles op alles om innovatieve en handige features te ontwikkelen die het dagelijks gebruik vergemakkelijken. We delen de toestellen op in vier series: Pure, Plus, Prime en Peak. Welke serie de consument ook kiest, de Liebherr-kwaliteit is steeds aanwezig. Veel features zijn ondertussen standaard in de toestellen van de Pure-serie ingebouwd. Denk maar aan de automatische ontdooifunctie NoFrost en de EasyFresh-technologie voor het bewaren van fruit en groenten. Ook DuoCooling, het eigen ontwikkeld systeem met twee gescheiden koelcircuits dat voorkomt dat luchtuitwisseling gebeurt tussen koel- en vriesgedeelte, is een standaard feature vandaag. De opgeslagen levensmiddelen drogen daardoor niet uit en ook geuroverdracht wordt vermeden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details