NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Kiezen voor de juiste (kokendwater)kraan
Een childproof bediening en een duidelijke lichtring, twee van de ingrepen die de kraan veilig maken.

Kiezen voor de juiste (kokendwater)kraan

Met een Quooker geraak je al een heel eind op weg. Die boodschap geeft Steven Van Tichelen graag mee wanneer het gaat over de keukenkraan. “De keuze van de kraan gebeurt traditioneel naar het einde van het gesprek toe”, weet Van Tichelen. “Begrijpelijk, maar toch is de keukenkraan een belangrijke factor in de keuken. Kijk maar eens naar de hoeveelheid beschikbare kranen en naar de functionaliteiten waarover deze beschikken. Het zal een lang lijstje worden. Samen met de keukenbouwer ga je best na welke voor jou handig zijn en welke niet. En verlies het design niet uit het oog. Je gebruikt de kraan veel en ze staat zichtbaar voor iedereen. Kies dus een mooi exemplaar dat in je keuken past. Met een Quooker-kraan kan je aan veel, misschien zelfs alle, vragen voldoen.”

Extra keukentoestel

Kokendwaterkranen hebben al langer hun weg naar de particuliere keuken gevonden. “En ook kranen met bruisend en gefilterd water doen het steeds beter”, voegt Van Tichelen toe. “Een mooie en tegelijk functionele kraan met toegevoegde waarde, een extra toestel als het ware. En dat past perfect in onze visie. Koud, warm en kokend water uit één kraan. Voeg daarbij onze CUBE en diezelfde kraan doet er koel bruisend en gefilterd water bij. Onze kraan is een staaltje vernuft en we zijn fier op alle functionaliteiten waarover ze beschikt. Op het systeem dat de bediening childproof maakt, zijn we uitermate trots. Een kind kan niet zomaar kokend water tappen, daar is een bepaalde combinatie van handelingen voor nodig en die is voor kinderen niet gemakkelijk te ontdekken. Gelukkig maar.”

Messing patina, de recentst toegevoegde afwerking. Hier op de kraan Classic Fusion Round.

Voor welke kraan ga jij?

Zoals eerder gezegd: de keuze van de keukenkraan bepaalt mee de look-and-feel in de keuken. Om de consument hierbij een duwtje in de rug te geven, ontwikkelde Quooker met de Augmented Reality view een handige tool. Wordt het een Fusion met een ronde of een rechte uitloop? Klassieke stijl of eerder modern? De Flex met zijn handige uittrekslang of de Nordic single tap die los staat van een eigen mengkraan? Alle modellen zijn verkrijgbaar in diverse finishes. Wie moeite heeft om het eindresultaat te visualiseren kan simpelweg de QR-code scannen. Van Tichelen: “Hoe ziet de kraan er uit in de keuken van de consument? Surf naar www.quooker-ar.com en selecteer jouw gewenste kraan en finish.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details