NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Innovatie als drijvende kracht
Bespoke Jet™ past in elk interieur.

Innovatie als drijvende kracht

Een zeer bekende fabrikant, zeker in sectoren als televisies en smartphones, timmert naarstig aan de weg naar dezelfde naamsbekendheid voor keukenapparaten. Wie het (keuken)verhaal van Samsung in één zin moet omschrijven, komt wellicht bij deze definitie uit. Deelnemen aan Batibouw is een van de bewandelde paden, een groot event om de nieuwe line-up voor te stellen een tweede.

Waar vroeger de geur van vers gebrande koffie de omgeving opluisterde, vinden we vandaag een gloednieuw en multifunctioneel bedrijventerrein. Een herontwikkeling van het bedrijventerrein in Grimbergen tot multifunctionele hub met loodsen, kleine kantoren voor start-ups en een meeting center. Het is hier dat Samsung zijn nieuwste line-up voor audiovisuele apparaten en huishoudtoestellen aan pers en publiek voorstelde. En wel onder het motto: Do the SmartThings. Niet toevallig de naam van de koepel waaronder Samsung al zijn slimme apparaten, dus ook de keukentoestellen, bundelt.

Inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap.

Keukenspeler

Wie Samsung denkt, denkt vooral aan televisies en smartphones. “Logisch”, klinkt het ook bij Maxime Parein, Head of Marketing Home Appliances bij Samsung Benelux. “We zijn ondertussen zeventien jaar wereldmarktleider wat betreft televisies en ook in de wereld van de smartphones bewijzen we jaar na jaar onze innovatieve kracht. Maar, en dat weten vele mensen misschien niet, de keukensector is zeker geen nieuwe wereld voor ons. Ook hier zijn we al jaren actief en hebben we sterke toestellen met innovatieve technologieën klaarstaan. Onze deelname aan Batibouw past dan ook perfect in het kader van het aanzwengelen van de naamsbekendheid en het tonen van onze nieuwste line-up. En ook hier in Grimbergen krijgt onze Samsung-keuken een mooie plek.”   

Het mag kleurrijker

De afdeling Home Appliances van Samsung, waar ook de keukenafdeling toe behoort, richt zich in 2023 op drie belangrijke pijlers: connectiviteit, duurzaamheid en design. “De toestellen mogen gezien worden”, horen we van Parein. “De wasmachines en droogkasten hoeven niet langer ver weg uit het zicht maar kunnen bijvoorbeeld in een bijkeuken, de Jet™-lijn robot- en steelstofzuigers zijn zo’n eyecatchers dat ze zelfs in de woonkamer mogen blijven staan. Steeds met het Bespoke-gegeven eraan gekoppeld. Met Bespoke geven we namelijk de designteugels wat in handen van de consument. Met de verschillende beschikbare kleuren en afwerkingen passen ze in elk interieur.”

De Infinite Line™-oven met Dual Cook Steam™.

“Welkom in de Samsung-keuken”

De benaming Samsung-keuken mag je gerust letterlijk nemen. Met een mooie apparatenline-up presenteert Samsung zich als een volwaardige fabrikant: ovens, microgolfovens, kookplaten, vaatwassers, koelkasten en diepvriezers. Steeds met een oog voor het design van deze toestellen uiteraard. Zo is de line-up bij de ovens zeker het vermelden waard want met zes beschikbare afwerkingen (Infinite Line™ Graphite Grey, Infinite Line™ Onyx Black, Stainless Steel, Black Stainless Steel, Onyx Black en het nieuwe Bespoke) is de kans best groot dat er eentje past in de stijl van het interieur van de consument. “En ook over de bediening van de ovens werd goed nagedacht”, aldus Parein. “Een intuïtieve kookervaring met gepersonaliseerde bediening, daar zijn we vol voor gegaan. Een stijlvol bedieningspaneel en een enkele knop geven deze kookervaring vorm, terwijl de slimme oven de meest gebruikte opties eerst toont zodat ze snel kunnen worden geselecteerd.”

Bespoke koelkasten, mix-and-match in elk interieur.

Technologieën aanwezig

Met een mooi design alleen overtuig je de keukenliefhebber niet en dat beseft fabrikant Samsung zeker en vast. Want naast de aanwezige technologieën in bijvoorbeeld de ovens maakt Samsung koken ook plezanter. SmartThings Cooking onthoudt persoonlijke behoeften en bijvoorbeeld dieetvoorkeuren en biedt op basis hiervan gepersonaliseerde recepten aan met bovendien ook een wekelijks maaltijdplan. Deze begeleiding geeft ook de mogelijkheid de oveninstellingen in één stap op een recept in te stellen en het kookproces te monitoren. “En dan zijn er uiteraard nog handige features die tot optimale resultaten leiden”, voegt Parein nog toe. “Dual Cook en Dual Cook Steam™ zijn beproefde technologieën. Via de kerntemperatuursensor controleert de chef de interne temperatuur van het gerecht. En na het koken zorgt de pyrolytische reiniging voor een schone oven zonder dat de gebruiker zelf moet schrobben. Hoogstens wat as wegvegen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details