NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Hygiëne, comfort en kleine ecologische voetafdruk
De vlakke zitting en de erachter geplaatste witte afdekking vormen een harmonieuze eenheid en garanderen de zo gegeerde minimalistische look. Design Philippe Starck.

Hygiëne, comfort en kleine ecologische voetafdruk

Een douchetoilet dat maximaal comfort, optimale hygiëne en een duurzame insteek combineert in uitgepuurd en awardwinnend design? Maak kennis met SensoWash® Starck f van Duravit, de stijlvolle wc met douchesproeier, energiezuinige doorstroomverwarmer, warmeluchtdroger en tal van vernuftige functies die de toiletervaring naar een nieuw niveau tillen.

Via de SensoWash® app kan men de gepersonaliseerde gebruikersprofielen configureren.

Samen met corona steeg de voorbije twee jaar de aandacht voor persoonlijke hygiëne, dit tot in het kleinste kamertje. De interesse voor het douchetoilet, de synthese van wc en bidet, groeide exponentieel. Terwijl in Japan het deze vorm van persoonlijke hygiëne al lang ingeburgerd is – maar liefst 70 procent van de huishoudens heeft er een douchetoilet -, stijgt nu ook in onze contreien de interesse. Onbekend is onbemind, vandaar het belang om de consument te informeren over de voordelen van deze hygiënische en comfortabele toiletervaring van de eenentwintigste eeuw.

Ook via meegeleverde afstandsbediening kunnen alle functies eenvoudig en intuïtief bediend worden.

Handenvrije toiletervaring

Wist je dat de gemiddelde Europeaan jaarlijks maar liefst 13,8 kilogram toiletpapier verbruikt? En dat alle Europeanen daarbij dagelijks het equivalent van 27.000 bomen aan wc-papier door het toilet spoelen? De verminderde ecologische voetafdruk en meer duurzame levenswijze is alvast een eerste reden om een douchetoilet aan te bevelen. De SensoWash® Starck f is een douchetoilet dat niet alleen wc-papier zo goed als overbodig maakt maar ook een hygiënische en handenvrije toiletervaring creëert. De reiniging gebeurt met proper en aangenaam verwarmd water terwijl de warmeluchtföhn nadien alles droog maakt. Rear wash zitvlakdouche of intieme ladydouche voor de dames? Voor elke reiniging is er een aangepaste waterstraal, waarvan je bovendien zowel de temperatuur als intensiteit naar wens kan aanpassen. 

‘s Nachts zorgt de verlichte binnenkant van het closet voor voldoende oriëntatie en veiligheid.

Doorstroomverwarmer voor continu warm water

“Terwijl sommige douchetoiletten het voorverwarmde water bewaren in een apart reservoir, waar zich potentieel bacteriën kunnen ontwikkelen, verwarmt SensoWash® het water met een doorstroomverwarmer. Het water wordt instant verwarmd terwijl het naar de douchekop stroomt”, klinkt het bij Duravit. “Dit garandeert proper en warm water, zolang het nodig en gewenst is.” De douche-arm en –kop worden bovendien automatisch gereinigd voor en na elk gebruik, voor een geoptimaliseerde hygiëne. Het toilet zelf laat zich ook hygiënisch onderhouden, onder meer dankzij het makkelijk verwijderbare deksel. De verwarmde zitting is gemaakt van
bijzonder robuust materiaal en heeft, net als het deksel, een krasbestendig, niet-poreus en dus zeer hygiënisch oppervlak. Zowel de SensoWash® Starck f Plus als Lite zijn voorzien van de Duravit Rimless spoelrand, die met zijn open vormgeving een innovatieve watergeleiding en hygiënisch spoelresultaat mogelijk maakt.

Het speciaal ontwikkelde ingebrand glazuur HygieneGlaze 2.0 doodt bovendien 90 procent van alle bacteriën in 6 uur, zonder gebruik van chemische producten. Alles in het teken van een optimale persoonlijke hygiëne in combinatie met een hygiënisch onderhoud van het toilet zelf.

Douchetoilet SensoWash® Starck f van Duravit: klare vormen en compromisloze functionaliteit voor een maximaal comfort en zachte hygiëne.

Vernuftige functies

Duravit biedt douchetoiletten aan in diverse modellen en uitvoeringen, al naargelang het gewenste comfort, design en in overeenstemming met het budget. Neusje van de zalm is de SensoWash Starck f, verkrijgbaar in een all-in Plus en Lite uitvoering. Deze wc configureren kan met behulp van de afstandsbediening of de smartphone met de SensoWash® app. Watertemperatuur, intensiteit van de douchestraal en positie van de douche-arm kunnen individueel worden ingesteld dankzij de programmeerbare gebruikersprofielen. Naast de spoelfunctie en regelbare warmeluchtföhn kan ook de geurafzuiging zo worden afgesteld. Deze laatste functie is enkel beschikbaar in combinatie met een DuraSystem installatie-element en de A2 be­dienings­plaat. Daarnaast noteren we een scala aan technische mogelijkheden, zoals de detectiesensor voor het automatisch openen en sluiten van het deksel, diverse instelmogelijkheden voor de zitverwarming en zelfs gebruikersidentificatie in de bril. Deze technologie doet allesbehalve afbreuk aan de looks van het douchetoilet. Alle snufjes zitten netjes geïntegreerd in het toilet of de muur. Hierdoor blijft alleen het door designlegende Philippe Starck ontworpen toilet zichtbaar, als een fraai en strak vormgegeven meubelstuk dat het designgehalte van de eigentijdse badkamer verder kracht bijzet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details