NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Het verhaal van Ilwa is doorspekt met de liefde voor keukens

Het verhaal van Ilwa is doorspekt met de liefde voor keukens

Een keukenfabrikant met meer dan 80 jaar ervaring en passie die samenwerkt met zelfstandige keukenzaken die dagelijks dezelfde passie aan de dag leggen. Het verhaal van Ilwa is doorspekt met de liefde voor keukens.

Albert Illegems en Francine Walschap plakten in 1936 de eerste twee letters van hun familienaam aan elkaar (IL-WA) en gaven hun pas opgerichte schrijnwerkerij deze naam. Nu meer dan 80 jaar later is deze schrijnwerkerij uitgegroeid tot een moderne productiefaciliteit van keukens en maatkasten. Johan Illegems, kleinzoon van de oprichters, staat samen met zijn echtgenote Kristel Desaeger aan het hoofd van de familiezaak. De passie en de fierheid voor het product huist nog steeds in het bedrijf, een passie en fierheid die ze delen met de ondertussen 19 Ilwa-winkels. “Dit zijn zelfstandige familiezaken”, verduidelijkt Illegems. “Ze varen allemaal hun eigen koers, zonder inmenging van ons, en verkopen uiteraard ons product. Net zoals bij Ilwa staan bij enkele zaken ook de tweede of zelfs al de derde generatie aan het roer.” We spraken met Ruben Robbelin van Keukens Robbelin uit Ichtegem. Deze zaak werkt ondertussen ongeveer 25 jaar samen met Ilwa.

ilwa

Met Johan Illegems staat vandaag de kleinzoon van de oprichters aan het roer van Ilwa.

 

Open communicatie

Dezelfde liefde voor keukens die we bij Ilwa vinden, ontdekken we ook bij Keukens Robbelin. “Mijn vader heeft de zaak opgericht en ik ben ondertussen als tweede generatie aan de slag”, bevestigt Ruben Robbelin. “Ongeveer zes jaar geleden verhuisden we naar onze huidige locatie. Onze samenwerking vierde recent haar vijfentwintigste verjaardag en gelijktijdig met onze verhuis beslisten we om ook uitsluitend Ilwa-keukens te verkopen en plaatsen. Onze visies en ideeën lopen heel parallel, zonder dat daar concrete afspraken over worden gemaakt. We willen niet dat onze klanten voor verrassingen komen te staan en daarom zijn we heel open in wat en hoe we communiceren. We nemen onze tijd om alles duidelijk te overlopen, geven geïnteresseerden de nodige bedenktijd, maar deinzen er ook niet voor terug om eventueel ‘slecht’ nieuws te vertellen. Lukt een bepaalde droom niet omwille van technische en/of budgettaire redenen, dan is het aan ons om dat meteen te melden. Klanten weten wat ze kopen en wat ze voor hun investering in return krijgen.”

ilwa

Ilwa werkt met duurzaam verlijmd laminaat.

 

Hoge kwaliteit en service

Net zoals Ilwa gelooft Keukens Robbelin rotsvast in haar manier van werken. “In het hogere segment is het volgens ons niet oké om hard door te duwen om een verkoop te realiseren”, klinkt het. “Een luisterend oor en de ontwikkeling van een keuken op maat met daarna een foutloze plaatsing en een service om u tegen te zeggen. De kwaliteit staat buiten kijf: onbuigbare legplanken, geen slijtage, kleurvast, beschermd tegen vochtindringing, onderhoudsvriendelijk, enzovoort. Dankzij deze kwaliteit en duurzaamheid zijn we in staat een fabrieksgarantie van vijftien jaar te bieden. Loopt er jammer genoeg toch iets fout, dan maken we gebruik van onze directe communicatielijn met de juiste personen binnen Ilwa om dit zo snel mogelijk op te lossen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details