NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een paradijs voor wie werkbladen wil spotten
De eyecatcher in het Haferhaus was de elegante keuken met een opvallende 13 cm dikke schuine poot met hoogglans keramiek (Labradorite).

Een paradijs voor wie werkbladen wil spotten

Dubbel feest bij Jetstone tijdens de Küchenmeile. Enerzijds vierde de Nederlandse werkbladenspecialist zijn dertigste verjaardag, anderzijds was het over de koppen lopen in de zoektocht naar de nieuwtjes. Het Haferhaus op het historisch landgoed Gut Böckel was opnieuw the place to be.

Elke dertigste verjaardag, of het nu om een persoon of een bedrijf gaat, verdient het om stil bij te staan. Uitgebreid vieren of eerder ingetogen, dat laten we aan de mensen zelf over. Maar het is dit jaar dus exact dertig jaar geleden dat Jetstone werd opgericht. Van een boerenschuur ging het stapsgewijs naar de moderne productielocaties van vandaag, met nog eentje van 16.000 m² in aanbouw die in de loop van 2024 volop in bedrijf gaat. Het assortiment groeide van enkele tientallen soorten natuursteen naar nu bijna
200 kleuren in natuursteen, composiet, keramiek en Dekton. En de Küchenmeile 2023 was het ideale platform om een verdere uitbreiding van de collectie te presenteren.

Een kleine verwijzing naar de dertigste verjaardag, met tegelijk een voorstelling van twee van de drie kleuren uit de Obsidiana-reeks (Crema Consciente en Greige Consciente).

Samenwerken loont

Jetstone werkte traditiegetrouw samen met Keller Keukens in het Haferhaus. “We stelden zo samen een eigentijds aanbod aan keramiek en composiet voor”, klonk het bij een trotse John van den Heuvel, directeur van Jetstone. “Op een verrassende wijze werden de nieuwkomers verwerkt in de verschillende keukenstijlen, van elegant naar modern en van landelijk naar design. Warme materialen wisselden we af met subtiele lichte tinten. We introduceerden bijvoorbeeld drie composietkleuren uit de Obsidiana-serie en als primeur brachten we de eerste keramiekkleuren van Caesarstone. We nemen maar liefst vijf kleuren op in ons assortiment: Striata, Fume, Emprada, Smokestone en Monumental. De Küchenmeile was dan ook het platform bij uitstek om dit aan te kondigen.”

Oogstrelend ontwerp

Een opvallende opstelling, middenin het Haferhaus, was de klassiek moderne keuken met inspirerend gebruik van gepolijste keramiek in de kleur Labradorite. De schuine zijde van het keukeneiland, maar liefst dertien centimeter dik, maakt er een echte eyecatcher van. De mooie combinatie met het rustige Agger Grey gepolijst composiet van Caesarstone brengt de kleurstelling in balans. “Het Labradorite valt op door de uitgesproken goudgroene structuren op een blauwgroene basis”, aldus van den Heuvel. “Agger Grey komt uit de Pebbles-serie van Caesarstone en is gebaseerd op subtiele en warme, aardse grijstinten die voortkomen uit kiezelstenen. Robuust en finesse komen in deze keuken bij elkaar. Beide materialen zijn sinds dit voorjaar beschikbaar bij Jetstone.”

Twee eilanddelen van elkaar gescheiden door een houten element dat uitgroeit tot volwaardige tafel.

Thema duurzaamheid

Van den Heuvel: “Je kan er niet meer omheen, duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke thema’s. Wij dragen daar aan bij door de Obsidiana-serie op te nemen in ons assortiment. Dat is een reeks composiet die uit 95% gerecycleerd glasmateriaal bestaat. Begin 2024 introduceren we drie kleuren uit deze duurzame serie, namelijk Blanco Consciente, Crema Consciente en Greige Consciente.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details