NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een honderdjarige trendsetter
Steel Mistral, wereldprimeur voorgesteld tijdens Eurocucina.

Een honderdjarige trendsetter

Hoe vier je de honderdste verjaardag van je bedrijf? Juist, door tijdens een van de grootste vakbeurzen ter wereld, toevallig eentje in eigen land, een wereldprimeur voor te stellen. Steel Cucine doet dit.

In het noorden van Italië begint Angelo Po in 1922 met de productie van kachels. Het is ‘pas’ eind vorige eeuw dat de focus helemaal op de productie van fornuizen kwam te liggen, een beslissing genomen door kleinzoon Auro Po, die meteen de merknaam Steel in het leven riep. “Steel Cucine is nog steeds een volbloed familiebedrijf”, bevestigt Christian Borsboom die aan het hoofd staat van Steel Benelux. “Wij zijn nu ongeveer zeven jaar bezig als 100 procent dochter van het moederbedrijf. Recent kwam met Pieter Van Eijk een vertegenwoordiger aan boord die België zal doorkruisen om onze fornuizen voor te stellen. Een nieuwe stap in onze ontwikkeling. 

Geen bandwerk

Mensen die echt houden van koken, dat is de duidelijke omschrijving van de doelgroep waarop Steel Cucine zich richt. Borsboom: “Dat is nog steeds de essentie van een fornuis en de keuken, toch? En een fornuis van Steel Cucine is een kwalitatief hoogwaardig toestel. We beschikken over vier duidelijke designstijlen, namelijk Genesi, Ascot, Oxford en Enfasi. Leuk weetje: alle fornuizen worden in Italië gemaakt en een fornuis is steeds het werk van één werknemer. Het personeelsnummer van de werknemer staat aan de achterkant van elk toestel. Kwaliteit verzekerd!”

Angelo Po (rechts) bij één van de eerste fornuizen van zijn hand.

Uitpakken met wereldnieuws

De honderdste verjaardag extra in de verf zetten met een wereldprimeur? Steel Cucine deed het tijdens Eurocucina. Steel Mistral is immers het eerste fornuis dat een oven, inductiekookveld en kookveldafzuiging samenbrengt. Borsboom: “De bedieningsknoppen van het inductiekookveld zetten we altijd vooraan het toestel, nooit met tiptoetsen op het kookveld zelf. Dat hoort gewoon zo en het maakt de bediening trouwens ergonomischer. De geïntegreerde kookveldafzuiging gebeurt zeer effectief en geruisloos: vier mogelijke standen, een maximaal geluidsniveau van slechts 63 dB en mogelijk met afvoer naar buiten of recirculatie. De multifunctionele heteluchtoven met nettocapaciteit van 91 liter rusten we uit met de nieuwe en gepatenteerde INNVENT-techniek waarbij twee ventilatoren in tegenovergestelde richting draaien. Dit creëert een perfecte heteluchtverdeling over de gehele oppervlakte en op alle niveaus. Het maximaal temperatuurbereik bedraagt 315°C. Het full colour TFT-scherm is eveneens via bedieningsknoppen elektronisch instelbaar en geeft, indien gewenst, de kerntemperatuur van het gerecht weer. De soft-close deurscharnieren garanderen een geruisloze deursluiting.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details