NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een brede keukenwaaier
GROHE Blue, één druk op de knop volstaat om kraanwater te veranderen in gefilterd, gekoeld, plat, lichtbruisend of bruisend water.

Een brede keukenwaaier

De drukste plek in huis. Neen, het is niet de gang. Het is ook niet het toilet of de woonkamer. De drukste plek in huis is de keuken, een essentieel middelpunt in elk huishouden. Woongedeelte, eetkamer en keuken smelten bovendien hoe langer hoe meer samen tot één geheel wat leidt tot veranderende eisen voor al wat in de keuken gebeurt. Keukenkranen en spoelbakken voorop. GROHE verbetert met innovatieve producten de keukenbeleving van iedereen.

GROHE Minta, een van de populairste keukenkranen in het assortiment.

Kleine veranderingen, grote impact. Een perfecte slogan om de watersystemen van GROHE voor te stellen. “Onze watersystemen zijn meer dan zomaar een keukenkraan”, verduidelijkt GROHE. “Het zijn innovatieve oplossingen die een duurzamere consumptie en een meer bewuste levensstijl onder­steunen. Denk maar aan gekoeld en gefilterd plat, lichtbruisend of bruisend water meteen uit de keukenkraan. Geen nood meer aan (plastic) flessen.” GROHE Blue is zo’n watersysteem. Met slechts één druk op de knop transformeert deze ‘gewoon’ kraanwater in gefilterd, gekoeld, plat, lichtbruisend of bruisend water. Bovendien creëert elke liter water van GROHE Blue tot 61 procent minder CO²-uitstoot in vergelijking met gebotteld water. En veel plaats neemt het hele systeem niet in. De koeler past perfect onder de spoelbak in elk standaard keukenkastje. Slechts 20 centimeter breedte is nodig.

Zin in een kopje thee? Met GROHE Red heb je steeds kokend water bij de hand.

Lekkerder water

Wie niet-bruisend water verkiest, heeft met GROHE Blue Pure de ideale oplossing gevonden. GROHE: “Het 2-in-1-filtersysteem levert natuurlijk, vers, gefilterd water voor pure smaak en ongefilterd warm en koud water voor dagelijks gebruik uit één enkele kraan. GROHE Blue Pure verbetert de smaak van het water met een actieve koolstoffilter die substanties die de geur en smaak van het water veranderen, elimineert.”

Veiligheid voorop

De kleur in de naam geeft het al aan. Met het watersysteem GROHE Red komt er met één druk op de knop kokend heet water uit de kraan. “Op de waterkoker moet je even wachten”, legt GROHE uit. “Met GROHE Red hoeft dat niet meer. Dit mooi en betrouwbaar systeem levert direct en veilig kokend heet water. Wie kokend heet water zegt, zegt ook de noodzaak aan ingebouwde veiligheid. Een unieke kinderbeveiliging is dan ook aanwezig. Voeg dat bij de andere voordelen, zoals het verminderen van verspilling, de zuivere smaak van het water en de ruimte die op het werkblad vrijkomt doordat de waterkoker weg kan.”

GROHE Blue en GROHE Red uitgelegd in één simpele visual.

Totale upgrade

Het populaire gamma GROHE Eurosmart is gemoderniseerd. De kraanfamilie is er met een U- en C-vormige lage, middelhoge en hoge uitloop in twee afwerkingen (glanzend chroom en mat supersteel). Ook een wandkraan is beschikbaar. “Specifieke varianten met duurzame kenmerken maken de keuken klaar voor de toekomst”, voegt GROHE toe. “Energie besparen lukt met de SilkMove
ES-technologie. De middenpositie van de greep geeft geen gemengd maar alleen koud water om onnodig warm watergebruik tegen te gaan.

EcoJoy vermindert de watertoevoer, zonder daarbij afbreuk te doen aan de prestaties. Het oppervlak van de kraan is naadloos gesloten zodat onzuiverheden niet binnendringen. De aangepaste binnenleidingen houden het water lood- en nikkelvrij. De binnenleidingen en de kraan zelf maken nergens contact zodat er een barrière ontstaat tussen het hete water en het buitenoppervlak. Dit helpt brandwonden voorkomen.” Het snelle montagesysteem FastFixation Plus laat toe de Eurosmart-keukenkraan te installeren in enkele eenvoudige stappen wat de installateur tot wel 70 procent aan winst qua montagetijd oplevert.

De Eurosmart keukenkraan werd in een modern jasje gegoten. Eveneens op de foto: de nieuwe, ruime composiet spoelbak.

De stilste ooit

In en rond de spoelbak gebeurt het merendeel van de keukentaken. Een spoelbak moet dan ook functioneel en mooi zijn, zeker nu keuken en woonkamer meer en meer fuseren tot één geheel. Daarom komt GROHE nu met composiet spoelbakken in twee kleuren (granietzwart en granietgrijs) en vijf ontwerpen. “Het oppervlak is uitzonderlijk sterk en bestand tegen temperaturen tot 280 graden Celcius”, aldus de fabrikant. “Tijdens het bereiden van de maaltijd kan al wel eens, per ongeluk uiteraard, met een mes gekrast worden in de spoelbak. Geen probleem, de krasvaste afwerking is hiertegen bestand. Het grote formaat is mooi meegenomen voor, tijdens en na het bereiden van de maaltijd en de eenvoudige reiniging klinkt eveneens als muziek in de oren. Voeg daarbij de geluidsreducerende GROHE Whisper-isolatie die de typische afwasgeluiden tot een minimum beperkt en je hebt een winnaar over de hele lijn.” De composiet spoelbakken zijn beschikbaar in uitvoeringen met één, anderhalve of twee wastafels, met of zonder afdruiprek. “Een mooie aanvulling op de reeds bestaande lijn spoelbakken van roestvrij staal”, besluit GROHE. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details